2024

09.06 Elämä on koetellut tavalla jos toisella viimeisen kuukauden aikana. Menetin rakkaan isäni, ja vaikka hänellä oli jo ikää 93v kaikki tapahtui kuitenkin niin yllättäen että on ollut vaikea uskoa sitä todeksi. Pikkuhiljaa pitää koittaa taas päästä kiinni kaikkeen tulevaan. Koirarintamallakin on kaikenmoista kurjaa sattunut, mutta eteenpäin pitää vain koittaa jaksaa. Nyt pitää keskittyä tulevaan astutukseen, toivottavasti siinä kaikki menee hyvin.

24.5 Viime viikonloppuna oli pitkään odotettu Euro Oes Show Hämeenlinnan Aulangolla. Aivan mahtava viikonlonloppu. Battman ja Jutta hoitivat homman kotiin, päivän BIS KOIRA OLI SIIS PÄTTIS.LUCKY OLI ROP JUN, BERTTA VSP JUN, LINDA VSP PENTU,OLIMME MYÖS  BIS KASVATTAJA. LISÄKSI ELVIIRA VOITTI VALIO LUOKAN, LARA OLI TOINEN, UROKSISSA OLAWI OLI PU2, LUCKY PU3. GRETA KAKKONEN NUOR.LUOKAN NARTUISSA, PARIKISASSA SIJAT 1-3 TULIVAT MYÖS MEILLE, LILO OLI FREESTYLE NARTTUJEN NELONEN. LILO VALITTIIN MYÖS LUMOAVIMMAKSI LAMPURIKSI. NÄIDEN LISÄKSI MONI KOIRA SAI HIENOJA ARVOSTELUJA. ELI MITÄPÄ TÄSSÄ MUUTA VOI SANOA KUIN KIITOS, JA ONNEA KAIKILLE. REIJO, JUTTA, NIINA SUPPE JA JEMINA TEITTE HIENOA TYÖTÄ.

12.05 HELSINKI ELVIIRA ROP, RYP3, PÄTTIS VSP, LINDA ROP PENTU, KASVATTAJA BIS1.Siis mitkä mahtavat tulokset.

11.5 Jyväskylä KV Elviira ROP, RYP2. PÄTTIS VSA, LUCKY JUN ROP. LARA VARA CACIB, LINDA ROP PENTU.

29.04 Matkalaiset ovat kotimatkalla ja tuomisina roppakaupalla menestystä. Slovenian valioita, ryhmäsijoituksia, ROP ja VSP sijoituksia ja kermana kakun päällä BATTMAN WW-24, VSP. Aivan uskomattomat tulokset koko porukalla. En nyt erikseen luettele niitä kaikki, unohtaisin kuitenkin jotain. Mutta kyllä ollaan NIIIIN ylpeitä koko porukasta. PALJON ONNEA SIIS KAIKILLE JA KIITOS JUTTA JA SUPPE HIENOSTA ESITTÄMISESTÄ.

20.04 14.04 Vaasan KV. Oli hieman erilainen näyttely kun vakkari esittäjät puuttuivat. Elviiran vei kehään Johanna(Ellenin mamma) tuloksena ROP ja ryhmässä seitsemän joukkoon. Greta taas kokeili Jeminan kanssa miten sujuu, PN3 ihan hyvä arvostelu ja hyvin meni. Lammaskoiran esittäminenhän ei ole kaikken helpointa, mutta Jemina on innokas opettelemaan. Linda pennuissa oli todella hyvä. Hieno arvostelu ROP pentu kera KP:n

Tällä hetkellä Linda on Messarin pentunäyttelyssä ja Tatu ja Elina koirineen Sloveniassa ja sitten matkaavat Groatiaan WDS näyttelyyn. Eli jännitettävää riittää. Tsemppiä ja onnea kaikille.

28.03 Viime lauantaina oli Lahden KV-näyttely. Greta ROP, Elviira PN3, Bertta PN4, Bättis PU2. Greta nappasi CACIBIN heti ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssä.

14.03 Tiistaina palasimme kotiin Englannista, ja mikä reissu meillä olikaan. Aivan uskomaton menestys, niin sanottu neljän suora.GRETA JUN NARTTUJEN YKKÖNEN, BÄTSI AVO UROSTEN KAKKONEN, LUCKY JUN UROSTEN KOLMONEN JA ELVIIRA AVO NARTTUJEN NELONEN. KYLLÄ ON MAHTAVAT FIILIKSET. Matka oli mukava, mutta raskas, paljoa ei ehditty nukkumaan, ennen kuin laivassa matkalla Saksasta Helsinkiin. KIITOS JA ONNITTELUT KAIKILLE, ERITYIS KIITOS JUTALLE JOKA URAKOI ESITTÄMÄLLÄ 4 KOIRAA. JA TIETENKIN REIJOLLE JOKA KOIRAT TRIMMASI ENNEN LÄHTÖÄ.

25.02 Aika kuluu niin nopeasti ettei mukana pysy. Shelby ja Lilli lähtevät kohta omaan kotiin ja me alamme valmistelemaan Englannin reissua. Toivotaan että sää ois vähän parempi kuin viime vuonna.

14.02 Alkuvuosi on kulunut Lillin poikaa Shelbyä hoidellessa ja vuosikirja materiaalia kerätessä. Viime lauantaina oli Champion OF Champions näyttely mihin Elviira oli saanut kutsun. Reijo kävi laittelemassa paikan päällä tyttösen kilpa kuntoon ja Heikki hoiteli komeasti esittämisen. Hienosti heillä meni, 2 ensimmäistä kierrosta voittivat 3-0, sitten vastaan tuli koira joka lopulta sijoittui toiseksi koko kisassa, ja tie tyssäsi siihen. Mutta hienosti tuli taas kerran lammaskoira esille Gaalassa. Kiitos Heikki ja Reijo.

Vuosi on vaihtunut ja suunnataan ajatukset kohti tulevia tapahtumia. Kaikkea mukavaa on tiedossa. Mukavaa että on jotain kivaa mitä odottaa, varsinkin kun koimme aikamoisen ikäviä hetkiä Lillin pennun kanssa.

20.12 Messari viikonloppu ohi ja tuomisina sieltä aivan mahtavat tulokset. Helsinki Winner Elviira ROP, RYP3, Batman VSP, Alwari uusi FI MVA, Greta Rop jun, Lucky Vsp jun, kasvattaja KP, pentunäyttelyssä Bertta ROP.

Woittaja-23 Lara ROP ja ryhmässä jatkoon, Batman taas VSP, Greta Rop jun, Lucky Vsp jun kasvattaja KP ja komeasti 11 parhaan joukkoon BIS kehässä. Pentunäyttelyssä Bertta ROP ja vielä RYP3. Näiden lisäksi roppa kaupalla PU ja PN sijoituksia. KIITOS KAIKILLE MUKAVISTA PÄIVISTÄ.

03.12 Eilen vietimme riemukkaan päivän kun X-pentueesta 6 sisarusta omistajineen oli kyläilemässä. Menoa riitti monta tuntia ja loppujen lopuksi läpimärät lapsukaiset olivat väsyneitä ja valmiina kotimatkalle. Gretalla, Junnulla ja Minnillä riitti puuhaa kun juoksuttivat ja paimensivat nuorimmaisia. Kiitos kaikille kivasta päivästä.

14.11 Nyt on Latvian matka taputeltu ja tuomisina sieltä 10 uutta titteliä, + JUN ROP JA VSP x2, sekä ROP ja VSPx2 sijoitukset. Aivan huikee menestys meillä. Lauantaina voiton veivät junnut Greta ja Lucky ja sunnuntaina Lara ja Bättis. Matkassa mukana olivat Greta, Lucky, Lara, Elviira, Bättis, minä, Erno, Elina, Jutta, Tatu ja lauantai iltana vielä Suppe lensi illalla avuksi sunnuntai päivää varten. Onnea ihan kaikille ja kiitos mahtavasta seurasta. ISO KIITOS Jutalle joka jaksoi kaikkien koirien kanssa kiertää kehää, Elinalle turkkien laitosta ja Suppelle sunnuntain esittämisistä.

08.11 Ahvenanmaa oli ja meni, hienosti. Greta ROP, RYP4, Elviira PN2. Nuoriso Greta ja Lucky kävivät Virossa kahdessa KV-näyttelyssä ja mitkä tulokset, varsinkin Lucky teki varsinaisen läpimurron. Ensimmäisenä päivänä Lucky ROP JUN ja BIS2 jun, Greta VSP JUN ja VSP. Sunnuntaina Lucky ROP JUN, ROP ja RYP2, GRETA VSP JUB ja VSP. Aikas komeeta. Onnea Mattilan perheelle ja Luckylle. Perjantaina suuntaamme kohti Riikaa...

29.09 Aikaa on taas vierähtänyt viime päivityksestä. Kiirettä on pitänyt kahdeksan hurmaavan pennun kanssa. Tässä välissä on ollut muutamia näyttelyitä, Elviira ollut ROP, Greta PN2, ryhmissä jatkoon mutta siellä ei sijoituksia. Huomenna on Ahvenanmaalla meidän viimeinen kotimaan näyttely ennen messaria. Reijo ja Erno suuntasivat aamulaivalla sinne koirien kanssa.

Viime viikonloppuna oli Tanskassa 3 näyttelyä ja siellä meitä edusti varsin voitokas tiimi. Niina, Suppe ja Elina kera Olawin, Laran ja Luckyn. Tuomisina roppakaupalla titteleitä Rop ja VSP sijoituksia. ONNEA KOKO PORUKALLE

14.08 Sunnuntaina matkasimme Valkeakoskelle. Upea päivä!!! Elviira ROP, RYP2, ja Greta komeasti BIS JUNIORI. Päivän kruunasi Reijon skotin Zaran ryhmävoitto. Kerrassaan loistavat tulokset, kiitos Jutta ja Reijo.

08.08 Lauantaina meillä oli erikoisnäyttely. Hienolla paikalla ja hienoin tuloksin. Usva BIS, Batman VSP, Martta ROP nuori, Batman VSP nuori, Lucky ROP pentu,olimme paras kasvattaja ja Gretasta uusi JMVA. Tämän lisäksi lukematon määrä PN ja PU sijoituksia. Kyllä oli hieno päivä. Onnea Usva ja Batman omistajineen kuin myös Martta ja Lucky. Kyllä voi taas olla ylpeä ja tyytyväinen.

01.08 Viikonloppuna oli Porin KV näyttely. 5 lampuria kaikki meidän kasvatteja + Greta. Hienot tulokset taas kerran. Elviira ROP; RYP1, Greta komeasti PN2, Martta PN3, Lara PN4, Pättis ERI (tässä kohtaa tuomari ei kyllä ollut ihan ajantasalla)Kasvattaryhmä sai hienon arvostelun, harmi että emme päässeet isoon kehään. BIS kehässä ei Elviira sijoittunut mutta Reijon kasvatti korjasi koko potin olen BEST IN SHOW, onnea. Rotu tuomarimme kävi vielä BIS kehän jälkeen Reijolle kehumassa koiriamme erityisesti Elviiraa. Kiitos taas kaikille seurasta ja avusta.

15.07 Hyvinkää KR Elviira ROP; RYP3, BättisVSP, Greta PN2 SERTI, JUN SERTI, JUN ROP ja ryhmässä 7 joukkoon. Tuomari Saija Juutilainen kehui kaikkia kolmea todella paljon. Kiva päivä, ja menestys.

12.07 Viikonloppuna ahkeroivat Niina Olawin ja Suvi-Maria Laran ja Luckyn kanssa Pärnussa. Olawi 2XROP ja 1XVSP, Lara 1XROP, 2XPN2, Lucky 3Xparas pentu ja ensimmäisenä päivänä BIS3. Lisäksi molemmat aikuiset saivat sertejä, cacibeja ja valio arvoja. Tuhannesti onnea!!!

04.07 Viikonloppuna kävimme Turussa joukolla, Elviira, Greta ja Bätsi. Elviira ROP ja ryhmässä 7 joukkoon, Bätsi VSP, Greta PN4, tuomari ei ymmärtänyt että kun koira on vasta 9kk ei turkki voi vielä olla harmaa ja valmis. Samaan aikaan Elina ja Lara olivat Liettuassa, ja tuomisina vaikka mitä. 2xROP, 1xPN2, ja viimeisenä päivänä RYP1. Liettuan valio ja viimeinen ulkomaan cacibi. Aivan mahtavaa onnea Elina ja Lara.

 

17.06 Kotkan näyttely. Jutta, Erno ja Elviira kävivät Kotkan näyttelyssä, tuomisinaan ei sen enempää kuin RYP1, kiitos taas Jutta upeaa työstä. Sunnuntaina emme valitettavasti saaneet Kotkaan esittäjää, ja niin BIS-kehä jäi väliin. Erno ja Elviira menivät siis Pöytyälle Reijon kanssa, koska hän oli menossa Zaran kanssa siellä BIS kehään. Hyvin meni sielläkin, Elviira RYP2, ja Zara BIS1. Onnea Reijo, ja Kiitos.

11.06 11.6 vietimme tapaamispäivää meillä. Ilma taas kerran suosi meitä, ja paikalla oli monta eri ikäistä lampuria, heidän omistajiaan ja myös mahdollisia tulevia lampurin omistajia. Hauskaa oli, kiitos kaikille kun tulitte paikalle.

05.06 Viime viikonloppuna Jutta matkasi Liettuaan Martan ja Bättiksen kanssa. Perjantaina Mrtta ROP, Bättis VSP,  lauantaina Bättis ROP, RYP3, Martta VSP ja sunnuntaina Bättis ROP ja Martta VSP. ONNEA

Eilen oli vuorossa Viron voittaja ja siellä kisasi Martta Jutan kanssa. Hienosti meni Martta ROP, RYP2. Onnea!!! Titteleita, SERTEJÄ ja CACIBEJA siis kahmivat sisarukset näinä kahtena viikonloppuna.

20.05 TANSKAN PÄIVITYKSIÄ: Eilen oli Tanskan lampureiden erikoisnäyttely, ja tulokset meillä mahtavat. Elviira siis BIS, aivan huikeeta.

BIS ELVIIRA

VSP BEIBI PENTU LUCKY, ROP PENTU GRETA, PARAS KASVATTAJA, LARA PN3, USVA PN4, OLAWI ERI JA SA, BÄTTIS ERI

Lauantaina oli sitten euroopan voittaja. Lucky ROP, Elviira ROP, Olawi PU3, Bättis PU4, Usva ERI JA SA, Lara ERI, JA PARAS KASVATTAJAJA. SOKERINA KAKUN PÄÄLLÄ GRETA BIS2 PENTU.

Sunnuntaina Agria show : PU3, PU4, PN3, ROP pentu, ja ROP mini  pentu

KAIKKIAAN SIIS MAHTAVAT TULOKSET ONNEA KAIKILLE JA ISO KIITOS

07.05 Viime viikonloppuna oli Tampereella 2 isoa näyttelyä. Ensimmäisenä päivänä Greta pentuluokassa KP ROP pentu kera hienon arvostelun. Elviira ROP, kuuden joukkoon ryhmässä, Martta PN2. Sunnuntaina Elviira ROP, RYP2, Martta PN". Martta sai siis Nord sertin ja Cacibin. Onnea Manta ja Martta ja kiitos Reijo ja Jutta

Eilen Elina Laran kanssa Tuusulassa ROP ja Lucky Mätsärissä  sinisten kakkonen, PALJON ONNEA.

17.04 Viikonloppuna Niina ja Olawi kävivät Vaasan KV-näyttelyssä, ja hienosti meni, Olawi ROP, CACIB ja jatkoon ryhmässä. Onnea teille. Martta ja Jutta kävivät Tallinassa, tuloksena PN2 ja vara CACIB.

Perjantaina Selma muutti meille, ja nyt odotellaan pentujen syntymää.

01.04 Viime viikonloppuna Elina ja Lara + Tatu ja Pättis kävivät Narvassa tyhjentämässä pöydän. Ensimmäisenä päivänä Lara ROP; CAC ja CACIB, Pättis junnu luokassa Junnu serti ja nyt siis Viron JUNMVA. Sunnuntaina Lara taas ROP ja Pättis nuorten luokassa tuloksena VSP ja eka CAC ja CABIB. Mahtavaa, paljon onnea. Ja sinä aikana kun he olivat matkoilla meillä oli hurmaava Lucky hoidossa. Oli muuten vilskettä kun leikkivät Gretan kanssa.

23.03 Viime sunnuntaina Greta kävi korkkaamassa näyttelyuransa. Aloitimme kevyesti Lampureiden järjestämästä mätsäristä. Juttu sai Gretan esiintymään ihan ok, ja tuloksena oli sinisten toinen sija. Vähän lisää treeniä ja hyvä siitä tulee..

16.03 Cruftsin matka on tehty, ja kuten aina matkalla sattui ja tapahtui. Itse näyttely oli mukava, paljon lammaskoiria ja tunnelma oli avoimempi kuin viime vuonna. Tulokset olivat vähintäänkin tyydyttävät. Batman oli jun luokan 4. Martta ei valitettavasti sijoittunut, monet tulivat ihmettelemään miksi ei ja myöskin sitä että Bättiksen sijoitus olisi pitänyt olla parempi. No tuomari teki niinkuin teki, sille ei mitään voi. Elviira kilpaili isossa avo luokassa, ja oli komeasti toinen saaden vara sertin. Koira jolle Elviira hävisi oli ROP, RYP1 ja RES BIS, eli huonolle ei hävinyt. Hieno reissu taasen, tosin matkan rasituksista toipumiseen menee tovi.

17.02 Viikonloppuna oli C of C ja V of V gaalat. Meiltä Erno oli apupoikana ja Jutta osallistui Elviiran kanssa. Niinkuin etukäteen arveltiinkin Elviiran tie tyssäsi ekaan pariin. Vastassa oli Venäjän Vinttikoira joka oli koiratilaston nelonen, ja kun tuomaritkaan eivät olleet ihan mieluisia niin näin siinä kävi. No Jutta ja Elviira olivat kaunis pari. Nyt suunnitellaan Cruftsin matkaa kovalla touhulla. Toivottavasti tällä kertaa pysyn terveenä matkan ajan.

29.01 Vuosi on vaihtunut pentuja hoidellen ja Gretan kanssa touhuten. Vuoden lammaskoira kisan tulokset on laskettu, ja hyvinhän se meillä meni. Voittoja ja sijoituksia tuli miltein joka sarjassa. Onnea siis kaikille kasvateille.

23.12 On Joulupäivä, aatto oli ja meni. Ikävä Helgaa puristaa yhä sydän alaa niin että en ole jaksanut edes päivitellä tätä sivua.

Meille saapui 8.12 Helgan kotikennelistä pieni ihastuttava tyttönen Shaggy Blue Bob`s Greta Garbo ja Greta on hänen kutsumanimensä. Greta ei ole suinkaan Helgan korvike, mutta onneksi tuo iloa ja vipinää taloon. Elviiralle on Helgan poismeno ollut tosi kova paikka. On ollut masentunut, ja rynnännyt joka kerta ovelle kun kuulee auton tulevan pihaan, ja pettyy kun äiti ei tullut vieläkään. Onneksi Greta on saanut vähän piristettyä Elviiraa. Vaikka ikävä ei katoakkaan, niin ehkä suurin suru pikkuhiljaa antaa periksi, näin ainakin uskon.

08.12 LARA ON TÄNÄÄN ULTRATTU, JA TIINE ON. MONTA PIENTÄ LAMMASKOIRAN ALKUA NÄKYI.

27.11 Kulunut viikko on ollut aivan kammottavan raskas ja surun täyteinen. Joka aamu herätessä ensimmäinen ajatus on että olihan se vain pahaa unta. Mutta ei, rakas Helga on poissa. Olen koittanut puuhata kaikenmoista, mutta hetken kuluttua en tiedä mitä olen tehnyt. Sydämmen kohdalla on vain iso möykky, ja itku tulee tämän tästä.

14.11 Triio usva, Martta ja Bättis kävivät valloittamassa viikonloppuna Riikan. Usva ROP, RYP4, Maartta PN2, ja Bättis VSP. Martasta ja Bättiksestä tuli ensimmäiset lammaskoirat jotka saavuttivat jun c.i.b tittelin. Muutenkin kahmivat kasapäin kaikenmoisia ruusukkeita. Onnea koko tiimille.

29.10 Viime viikonloppuna Elviira ja Olawi jyräsivät Seinäjoen näyttelyssä Elviira ROP ja Olawi VSP. Elviira oli ryhmässä kuuden joukossa ja Olawi valtavan isossa junnuryhmässä myös kuuden joukossa. Samaan aikaan Minna, Usva, Tatu ja Pättis olivat Tallinassa. Usva korjasi potin ollen molempinä päivinä ROP ja lauantaina RYP2 ja sunnuntaina RYP4. Pättis oli molempina päivinä VSP ja JUN VSP. Usvasta tuli myös C:I:B ja molemmat saivat Cruftsin osallistumisoikeuden.ONNEA KAIKILLE

01.10 Tänään vietimme meillä "pentu"tapaamista. Kiva päivä taas kerran, ja sää suosi meitä. Oman porukan lisäksi mukana oli 5 henkinen perhe tutustumassa lammaskoiriin. Kiitos taas kaikille kivasta päivästä.

02.10 Kaikenlaista on touhuttu viime päivityksen jälkeen. Elviira käynyt muutamassa näyttelyssä tuomisina RYP3 ja RYP2. Tällä hetkellä neitokainen on vuoden näyttelykoira listalla 26. Ahvenanmaalla Olawi hurmasi niin tuomarin kuin muut lampuri ihmiset. Poika oli komeasti VSP ja isossa junnu ryhmässä ykkösryhmästä otettiin jatkoon 2 ja Olawi oli toinen niistä. Samaan aikaan Martta oli Jutan kanssa Palangassa eikä huonosti mennyt sielläkään. 2x ROP ja 3X junnurop+sertit. On nyt siis Latvian juniori valio. Onnea sisaruksille.

22.08 Viikonloppu oli taas menestyksekäs kennelille, niin ulkomailla kuin kotimaisemissakin. Norjassa Weeti 2xVSP ja on nyt Norjan valio ja NORD valio. Martta oli ROP saaden sertin ja Nord sertin. Heinolassa Elviira oli Jutan esittämänä ROP ja RYP4. Harvoin koira saa sellaista arvostelua kuin Elviira eilen Marianne Holm Larnemaalta. Arvostelu alkoi IHANA NARTTU ja sitä kehua riitti loppuun asti. Kiitos Jutta, hienosti hoidit taas kerran esittämisen. ONNEA WEETIN JA MARTAN PORUKOILLE.

11.08 Tässä päivityksiä viime viikon tapahtumiin. Pori KV 30.07 Elviira RYP1, Bis kehään ei voitu mennä koska erikoisnäyttely oli silloin.Samassa näyttelyssä Olawin saalis SA, VSP, JUN ROP, SERT, JUN-SERT. 31.07 Erikoisnäyttely oli aikamoista juhlaa meidän kennelille. HELGA BIS, OLAWI BIS2. Nartuissa kaikki 3 muuta sijaa meni meidän kennelille, Elviira, Lara ja Usva. Pu3 oli Weeti, olimme myös BIS jälkeläisryhmä (Helgan) Aivan mahtavat tulokset siis, varsinkin Olawin mahtava sijoitus lämmitti sydäntä. Kaiken kaikkiaan huippu näyttely, kaunis paikka, mukava tunnelma jne. Kiitos kaikille ja paljon onnea koko tiimille.

5-7.8 Kuopio Taina, Hannu, Selma, Niina, Olawi, Alwari, minä, Erno, Helga ja Elviira matkasimme torstaina Kuopioon. Ilmat vaihtelivat laidasta laitaan, oli hellettä, sadetta, myrskyä ja kylmää. Majapaikka kauniilla paikalla mukava mökki ja seura mitä parhainta. Eikä tuloksissa moittimista. Elviira 3x ROP, RYP1 ja  RYP3, Alwari 2x VSP, Olawista tuli jun valio ja Selmasta valio ja sai ensimmäisen vara cacibin(muuttu cacibiksi). Meillä oli myös kasvattajaryhmä joka päivä ja saimme KP:N hienoilla arvosteluilla, isoon kehään emme menneet koska esittäjistä oli pulaa. Onnea kaikille ja iso kiitos varsinkin Niinalle urokoimisesta koirien kanssa,

 

26.07 Viime viikonloppuna ryhmä Mattilat, Tatu ja Manta koirineen matkasivat Kalajoelle. Olipas huikeeta menoa heillä Pe Martta ROP, la ja su Lara ROP, Bättis molempina päivinä junROP ja Martta jun VSP ja molemmista tuli Junnu valiot vain 9kk 18päivää vanhoita. Huisit onnittelut kaikille.

Samana viikonloppuna Minna ja Usva edustivat Ruotsissa, ja hienosti meni sielläkin. Usva ROP ja uusi Ruotsin valio. Onnittelut sinnekkin.

07.07 Orivesi KR näyttely ELVIIRA ROP, RYP1, BIS2. AIVAN MAHTAVA VIIKONLOPPU.Bättis esiintyi viimeistä kertaa pentuluokassa loistavan arvostelun kera. Martta tuli myös paikalle ja Reijo trimmaili sitä, kaunis tyttö. Tuomari kehui vielä kehän jälkeen koiriamme ja  kasvatustyötämme, kyllä lämmitti mieltä.

22.06 18.6 Kotka-KV näyttely. Tuomarina Colm Hastings. Sanni esitti hienosti Elviiran rotukehässä, tuloksena ROP. Sitten ryhmään jouduimme vaihtamaan esittäjää ja niimpä Suvi-Maria liiteli Elviiran kanssa ryhmävoittoon. Sunnuntain BIS kehässä ei menestystä valitettavasti tullut. Usva oli PN3 ja Lara sai ERI:N ja SA:N. Kiitos taas kaikille avusta ja seurasta, Kotkan sää ei taaskaan meitä suosinut.

12.06 tapaaminen

Hauskaa oli kuten kuvasta näkyy. kiitos kaikille mukavasta päivästä.

13.06 Martta on käynyt parissakin näyttelyssä, ollen ROP pentu hienoin arvosteluin. Onnea.

13.06 Saksan matka on takanapäin. Mukava reissu, huippu seurassa. Näyttelytähti oli Batman ollen BIS pentu, Elviira kolmas isossa valio-luokassa ja Helga avoimessa kuuden joukossa. Lara ja Usva eivät sijoittuneet, mutta arvostelut olivat hyvät. Saimme siellä myön huippu uutisia. EURO OES SHOW 2024 SUOMESSA. Kiitos seurasta ja kaikesta Minna, Elina, Suvi-Maria, Tatu, Onni ja Reijo.

26.05 Hausjärvi pentunäyttely. Siis aivan uskomatonta. OLAWI ROP, RYP1 JA BIS4, MARTTA VSP JA BATMAN PU2 JA KP, OLAWI JA MARTTA BIS PARI. HUIKEAT ONNITTELUT KAIKILLE.

26.05 Viime viikonloppu meni siis näyttelyissä. Ensin vuorossa oli Rauma. ELVIIRA ROP, RYP1, ALWARI VSP, OLAWI PENTU ROP, PILVI JUNNU ROP+JUNNUSERTI, SELMALLE SERTI JA OLIMME PARAS KASVATTAJA RYHMÄ. Aikamoista ilotulitusta. KIITOS NIINA; JA JUTTA taas kerran. Sunnuntaina me suuntasimme takaisin Raumalle BIS kehään, valitettavasti siellä ei menstystä tullut. Muu porukka hoiteli voitot kotiin Mynämäellä, ALWARI ROP, PILVI VSP+SERTI, JUNNUROP JA JUNNUSERTI, SELMA PN3 JA OLAWI PENTU ROP. ONNEA KAIKILLE TASAPUOLISESTI JA ISO KIITOS

20.05 Viime viikonloppu oli taas ihan huippu meidän kennelin koirille. Lauantaina pentukisassa Batman ROP; RYP2, Tilda ROP ja nappasi sertin. Sunnuntaina Tuomarinkartanossa Elviira ROP,RYP2, Usva CACIB, PN2, Selma, serti, PN3. mahtavaa. ONNEA KAIKILLE KASVATEILLE JA KOTIJOUKOILLE, HIENOA TYÖTÄ. Nyt valmistutaan Rauma, Mynämäki viikonloppuun.

02.05 Huippu viikonloppu huippu seurassa Tampereella. Kaksi näyttelyä ja kahdet mahtavat tulokset . Elviira molempina päivinä ROP, ensimmäisenä päivänä RYP2, ja toisena kuuden joukkoon ryhmässä. Kaksi Helgan pennuista teki ensiesiintymisen näyttelykehissä Lauantaina Batman ROP; RYP1 JA BIS4. Sunnuntaina ROP; RYP2. Olawi molempina päivinä KP ja hienot arvostelut. Ekan päivän tuomari sanoi rakastavansa molempia, mutta laittaa nyt Bättiksen voittamaan. Siis aivan mahtavaa, tästä on poikien hyvä jatkaa. Tuhannesti kiitos avusta Reijo ja Niina.

24.4 Pääsiäinen oli ja meni rauhallisesti perheen kanssa nauttien hyvästä ruuasta ja yhtenä päivänä saimme Minnan ja Usvan visiitille. Torstaina vierailulla sai Pättis  uuden lookin kun Reijo trimmaili pojan valmiiksi ensimmäiseen pentunäyttelyyn.  Komea poika. Vapun siis vietämme Tampereella näyttelyiden merkeissä.

10.04 Ompas ollut mahtava viikonloppu. Lauantaina me lähdimme aamuvarhaisella kohti Vaasaa, eikä ihan turha reissu ollutkaan. ELVIIRA ROP JA RYP2. Meitä kävivät myös moikkaamassa Johanna ja Mario perheineen. Kyllä oli kiva nähdä heitä pitkästä aikaa. Tänään saimme Tallinasta hienoja uutisia Usva ROP, Viron valio Tallinan voittaja jne. ONNEA MINNA JA USVA, toivottavasti saamme toisenkin ryhmämenestyjän tähän viikonloppuun.

23.03 Kaikenmoista on tapahtunut parin kuukauden aikana, mm. kävimme  Birminghamissa Cruftsin näyttelyssä, missä ei valitettavasti ihan putkeen mennyt. Helga ja Elviira eivät kumpikaan luokassaan sijoittuneet, mikä oli aikamoinen pettymys, mutta tämä oli tuomarin mielipide. Isossa avoluokassa oli 17 narttua, ja palkintosijat menivät ihan eri koirille kuin mitä olisin osanut kuvitella. No ensi vuonna taas....

Kotiintulo olikin hieman epämukavampi kun jouduin suoraan sairaalaan. Kaikenmoista epäiltiin, mutta lopullinen diagnoosi oli virusperäinen keuhkokuume. No siitä onneksi selvittiin ja taas porskutellaan eteenpäin.

26.01 Kohta on vuoden ensimmäinen kuukausi taputeltu, ja mitään ihmeenpiä ei ole tapahtunut. Näyttelyt mitä piti olla lähiaikoina on peruttu, odotellaan siis mitä helmikuu tuo tullessaan. Onneksi on vieraita käynyt jonkin verran ettei ihan tylsäksi elämä käy. Viime lauantaina kävi Niina Olawin kanssa , kyllä on varsinainen hurmuripoika tämä Helgan poika. Tiistaina Minnie ja Kirsti piipahtivat ja ensi viikonloppuna tulee Nestori perheineen käymään.

11.01 Vuoden lammaskoirakilpailun tulokset julkaistiin ja olipas mahtavat meidän kennelin osalta. VUODEN NÄYTTELYKOIRA ELVIIRA, JALOSTUSKOIRA HELGA, VUODEN NUORI USVA, VUODEN KASVATTAJA CZARLINDA´S, VUODEN AKTIIVI TILDA JNE. HUIPPUSIOJA PILVIN PIMEIN NÄIDEN LISÄKSI. ONNEA KAIKILLE JA KIITOS.

Vuosi vaihtui meillä rauhallisesti, lukuunottamatta rakettien pauketta. Nyt odotellaan mitä tämä vuosi tuo tullessaan, miten käy näyttelyiden jne. Toivotamme kaikille iloa ja terveyttä tälle vuodelle.

 

2021

Hyvää Uutta Vuotta

23.12 Viime viikonloppuna vietimme sekä lauantain, että sunnuntain messukeskuksessa. Olipa mukavaa taas päästä näyttelyihin, vaikka raskaita päiviä olivatkin. Paljon paremmin meillä ei olisi voinut mennä. Hv-21 Usva ROP, Alwari VSP, V-21 Helga ROP, Weeti VSP. Helga siis palasi suoraan äitiyslomalta parrasvaloihin. Olipa mukava katsella Helgan riemukasta menoa kehässä. Meillä oli valtaisa edustus molemmissa näyttelyissä. Weeti, Alwari, Helga, Elviira, Usva, Lilli, Selma, Tilda, Lara. ISO KIITOS KAIKILLE KUN TOITTE KASVATTIMME NÄYTTELYIHIN. KIITOS MYÖS KAIKESTA AVUSTA TEILLE KAIKILLE. KIITOS VIELÄ ERITYISESTI REIJOLLE, NIINALLE JUTALLE WILMALLE JA HEIKILLE KOIRIEN ESITTÄMISESTÄ.

06.12 Päivitykset ovat jääneet vähiin koska Ernon kanssa molemmat sairastimme koronan. Ei siis 2 rokotusta auttanut, no ehkä sitten tauti oli  lievempi kuin muuten olisi ollut. Nyt on kuitenkin toivuttu jo aika hyvin ja katse on suunnattu kauden viimeisiin näyttelyihin Messukeskuksessa. Sen jälkeen on aika rauhoittua Joulun viettoon.

15.11 Olen viettänyt viimeisen vajaan viikon pentuja ja isoja koiria hoidellen kun Erno, Niina ja Reijo ovat olleet näyttelyturneella Tanskassa. 3 näyttelyä ja mitkä tulokset. Elviira 3xROP,C.I.B, DKCH, NORDW, DKW ja RYP3 yhtenä päivänä. Alwarilta jäi toisen päivän titteli saavuttamatta(jostain ihmeen syystä) ja Alwarilla oli jo ennestään C.I.B titteli, mutta muuten sai kaiken saman kuin siskonsakin. Aivan mahtavat tulokset. KIITOS NIINA JA REIJO. Ja onnea myös Reijolle skottien hienosta pärjäämisestä.

Samaan aikaan näiden kahden sisar Ulla joka asustaa Belgiassa, oli myös ROP. Onnea myös sinne.

17.10 Tällä viikolla saimme hienoja uutisia kun vuoden näyttelykoira kilpailun tulokset julkaistiin. Elviira sijoittui komeasti ollen 11, ja oli PARAS ykkös ryhmän koira. Ei huono tulos vähillä näyttelyillä. Valtaisat onnittelut Reijolle aivan mahtavista sijoituksista.

04.09 PENTUJA SYNTYY LOKAKUUN ALUSSA.

27.09 Ensinnä pieni korjaus Elviiran C.I.B titteliin. Ensimmäinen cacibi olikin saatu liian aikaisin, näinollen vanha sääntö pätee Elviiran kohdalla, eli vielä 1 cacibi jostain ulkomailta.

Viikonloppuna minun sairastaessani flunssaa ja pitäessä seuraa Helgalle team Niina, Reijo ja Erno kävivät Ahvenanmaan näyttelyssä. Tulokset olivat kerrassaan mahtavat Elviira ROP, Alwari VSP ja Lilli ROP jun kera sertin. Kiitos koko porukalle ja onnea kaikille.

30.8 Toissa viikonloppuna Erno ja Reijo kävivät Alwarin ja Elviiran kanssa Virossa Baltian voittaja näyttelyssä. Jutta esitti Alwarin ja Reijo Elviiran. Molemmat nappasivat kerta heitolla 3 titteliä. BW-21, EE MVA ja C.I.B. Elviira oli ROP ja Alwari VSP.

Viime viikonloppuna me olimme kotosalla ja Alwari, Usva ja Lilli edustivat Riihimäellä. Lauantaina oli NORD näyttely, ALWARI ROP, USVA VSP, LILLI PN2. Sunnuntaina KV, USVA ROP, ALWARI VSP, LILLI ERI. Aivan mahtavaa. Onnea vielä kaikille.

16.08 Heti loman jälkeen alkoivat erikoisnäyttely valmistelut. Pari kasvattia jäi pois, mutta paikalla oli lauantaina 10 virallisten luokkien koiraa ja 1 freestyle. Kun tulimme näyttelypaikalle satoi kaatamalla, mutta onneksi sää selkeni pikku hiljaa ja jopa aurinko pilkotti välillä. Tulokset näyttelystä aivan mahtavat:ELVIIRA BIS, WEETI PU2, USVA BIS NUORI, ALWARI PN4, NESTORI PARAS PIKKUPENTU, BIS2 kasvattaja. Waldo freestylessä pu2. Kaikki virallisissa luokissa saivat ERI:n ja hyvät arvostelut.

Näyttelyn yhteydessä meillä oli nyyttäri buffee, joka ylitti kaikki aikaisemmat. Hyvää ruokaa tarjolla kukkura kaupalla. ISO KIITOS TEILLE KAIKILLE, OOTTE MAHTAVIA. KIITOS REIJO, JUTTA JA NIINA KAIKESTA.  KIITOS MIIA JA MIIKKA BUFFETIN ORGANISOINNISTA. JA IHANAA ETTÄ NÄYTTELYN NUORIMMAT PILVI JA NESTORI OSALLISTUIVAT MYÖS KISAAN.

16.08 Olimme astutus reissulla noin 11/2 viikkoa Kroatiassa. Mahtava reissu, maisemat, ihmiset ym. ym....Asustelimme korkealla vuorella Zagrebissa viikon verran, lomailimme ja Helga astutettiin. Nyt siis vaan toivotaan että reissu kantaa hedelmää ja saadaan pentuja.

25.07 Minna ja Usva "lomailivat" Kalajoella, ja siinä sivussa pyörähtivät myös näyttelyissä. Perjantaina PN2+serti ja lauantain kv-näyttelyssä ROP+serti+ cacibi. Mahtavat tulokset, paljon onnea Minna ja Usva-söpöläinen.

15.7 Viime sunnuntai meni Laukaassa näyttelyssä. Ja mahtava päivä olikin. Elviira jälleen ROP ja RYP2. Lara PN2 ja sai sertin, Helga PN3, Usva PN4 ERI ja SA ja Tilda ERI. Kasvattajaluokkamme KP, ja hieno pyörähdys isossa kehässä. Sijoitusta ei tullut, mutta kauniisti ja edukseen esiintyi ryhmä. Kermana kakun päällä, Reijo ja Zara BIS, Onnea. Kiitos Reijolle ja Suville Elviiran esittämisestä, ja kaikille mukavasta seurasta.

08.07 Viime päiviin mahtuu niin iloja kuin suruja. Sunnuntaina Erno ja Reijo olivat Rantasalmella Helgan ja Elviiran kanssa. Helga hävisi tyttärelleen ollen PN2, ja ELVIIRA SIIS ROP JA uskomattoman  KOMEASTI  RYP1, BIS2. Tuomarina niin rodussa kuin ryhmässä Kari Järvinen ja BIS tuomari Paavo Mattila. Mahtavan hieno aloitus tähän uuteen näyttely vuoteen. Kiitos taas kerran Reijo.

Sitten ikävämpiin uutisiin. Rakas Marilyn-mummo lähti 06.07 sateenkaarisillalle. Päätös oli vaikea, mutta pakko tehdä. Ikävä on kova.

13.06 Czarlinda`s kennelin ensimmäiset näyttelyt tälle vuodelle korkattu. Lauantaina Minna ja Usva pyörähtivät Match showssa Klaukkalassa, ja hienosti Usva sijoittui punaisissa kuuden joukkoon.

Tänään sisarukset Tilda ja Usva olivat Miljoona-koira näyttelyssä, tuomarina Maija Mäkinen. Usva ROP, ja Tilda sai EH:n. Tildan arvostelu oli todella hyvä, eli kyllä sillä olisi ERIkin pitänyt irrota. Mutta hienosti meni ONNEA Minna ja Usva.

06.06 Vietimme tapaamista isolla joukolla. Koiria oli reilu tusina ja niiden perheet. Oli todella mukava päivä. Sää helli meitä, ja koirat jaksoivat sovussa riehua tuntikausia. Ikähaarukka koirilla oli 4kk-14v. Ihanaa oli pitkästä aikaa tavata kaikkia, toivottavasti pian uudelleen.

23.05 MARILYN TÄYTTÄÄ TÄNÄÄN 14V. HÄN ON LAMPURI-PERHEEMME SUURI PERSOONA, TOIVOTTAVASTI SAAMME VIETTÄÄ VIELÄ MONTA VUOTTA TÄMÄN HURMAAVAN NEITOKAISEN KANSSA. PALJON ONNEA RAKAS KANADAN TYTTÖMME.

09.05 HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ

Eilen saimme ikäviä uutisia, Anika kertoi että Paavo oli nukkunut pois. Osanottomme Anikalle ja perheelle. 3 Sisarusta on vielä tuosta pentueesta elossa, toivotaan niille pitkää ikää.

Pikkuhiljaa alkaa näyttämään siltä että jossain vaiheessa pääsemme näyttelyihin, mahtavaa. Viikot ovat menneet pikkuhiljaa pihaa kunnostellessa ja koirien kanssa lenkkeilemällä. Vieraitakin on piipahtanut, Reijoset Joensuusta, Pirre ja Tilda, mukavaa että jotain pientä toimintaa edes on.

08.04 Viikot kuluvat hiljalleen ilman ihmeempiä tapahtumia. Kovasti odottelemme että pääsisimme näyttelyihin ja saisimme taas järjestää "pentutapahtumia", mutta huonolta näyttää tällä hetkellä. Ainakin kaikki kesäkuun näyttelyt on peruttu. Onneksi jotkut kasvatit ovat piipahtaneet kyläilemässä, muuten elämä olisi käynyt tosi tylsäksi. Saamme myös päivittäin viestejä missä kerrotaan miten kasvattimme voivat ja viimeisimmän pentueen Pilvi, Dobby ja Nestori  kasvat, ja kehittyvät. Näistä kolmesta tulleet viestit ovat pelkkää ylistystä, ovat kuulemma erittäin nopeasti oppivia ja ennenkaikkea mahtava luonteisia pentuja. Tämä tietenkin lämmittää kovasti kasvattajan sydäntä.

10.3 Pennut lähtevät kohta omiin koteihinsa, ja elämä palautuu pikku hiljaa normaaliksi. Helmikuussa Hermanni sairastui, ja nukkui pois 26.3. Kaikki kävi kovin nopeasti, ja nyt siis yksi on joukosta poissa. Ikävä on kova.

03.01 Kävimme moikkaamassa Nelliä ja perhettä. Vatsa oli jo kovasti kasvanut tulevalla äidillä.

2020

30.12 Eilen saimme surullisia uutisia. L-pentueen sisarukset Luna ja Elmeri lähtivät sateenkaarisillan tuolle puolen. Nyt on poissa kivut ja heidän on hyvä olla. KIITOS SAMI JA KEILE KUN ANNOITTE LUNALLE JA ELMERILLE IHANAN, JA RAKASTAVAN KODIN. VOIMIA TEILLE SURUUN.

16.12 Viime lauantaina vietimme meillä glögi juhlia. Koska tänä vuonna emme päässeet moneenkaan näyttelyyn, ja perinteiset Messari-kekkerit jäivät väliin niin ajattelimme edes jotain piristystä järjestää. Mukava iltapäivä kasvattien ja omistajien kera. Saimme myös mahtavan Joululahjan ystäviltämme. KIITOS VIELÄ KERRAN KAIKILLE.  OIKEIN IHANAA JOULUA !!

17.11 NELLIN JUOKSU ON ALKANUT

16.11 Mitään ihmeempiä ei tässä viikkojen aikana ole tapahtunut. Pilkun kanssa käväistiin match showssa ja tyttö voitti hienosti parinsa ja oli 7 parhaan joukossa punaisten loppukilpailussa. Kiitos Jutta Pilkun esittämisestä. Eilen käväisimme Hämeenlinnassa yhdistyksen kokouksessa joka sujui mukavan leppoisasti. Nellin juoksua odottelemme edelleen.....

17.10 Yhdistys järjesti tänään Match Shown Lohjalla Rantakentällä. Hieman oli viileä keli, mutta onneksi ei kuietenkaan satanut. Meidän kenneliä edusti Lilli, joka hienosti voitti parinsa. Punaisten loppukilpalussa ei sijoitusta tullut, mutta Lilli oli kyllä osallistujien söpöin.  Hauska päivä, kiitos kaikille seurasta.

18.10 Vietimme mukavaa "pentupäivää" meillä 3.10. Paikalla oli Honey, Pilkku, Lilli, Selma, Penni, Usva, Lara ja kaikkien kotijoukot. Hauskaa oli ja villiä menoa riitti. Koirat olivat kyllä "aika" mutaisia kun lähtivät, eli pesu oli varmaan kaikille tiedossa. Toivottavasti voimme tavata pian uudelleen.

17.10 Tässä välillä kotisivut olivat hieman sekaisin, mutta tänään, KIITOS taas Heikin nyt ne toimivat.

26.09 Eilen vietimme päivän Hyvinkäällä lammaskoirien erikoisnäyttelyssä. Tuomarina toimi Satu Tanner. Parhaan tuloksen saavuttivat parikilpailussa Heikki, Tilda ja Lara viemällä ykkös sijan. Usva oli pentujen VSP. Siinäpä se sitten oikeastaan olikin, yleensä en halua kirjoitella tänne mitään negatiivisia asioita, mutta pettymyshän tämä erkkari sijoitusten puolesta oli. Onnea kaikille menestyneille!! Nyt nokka kohti tulevia, ja ensi vuonna paremmalla onnella. Minna, Usva, Hekki, Elina, Lara, Pirre, Tilda, Waldo, Ellu, Tinke, Niina, Alwari, Jarno, Kaisa, Nelli, Anu, Sylvi, Jutta, Taina ja Matti ISO KIITOS KAIKILLE KIVASTA PÄIVÄSTÄ JA SIITÄ ETTÄ TULITTE PAIKALLE.

08.09 Taas huimia näyttelytuloksia. Ellen oli Seinäjoella ROP ja nyt siis myös Valio. Onnea Ellen ja Johanna, Joensuussa Weeti ROP ja RYP3, onnea Weeti ja taustajoukot. Pentunäyttelyssä Vantaalla Usva jatkoi mahtavaa menestystään. ROP, RYP3 ja BIS  parhaan Brittiläisen rodun kisassa. Onnea Minna ja Usva

23.8 Usva Helsingin näyttelyssä ROP, RYP3 Onnea!!

30.8 JIHUU!!! Q-PENTUEESSA ON 1 UUSI SUOMEN MUOTOVALIO.. Alwari oli Riihimäen KV näyttelyssä VSP ja valioitui ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssään. ONNEA NIINA JA ALWARI.

15.8 Tyttö triion Usva, Tilda, Lara ensimmäinen pentunäyttely oli Tuomarinkartanossa. Ja tuloksethan olivat mahtavat. USVA ROP, RYP2, LARA JA TILDA HEIKIN HIENOSTI ESITTÄMÄNÄ PÄIVÄN PARAS PARI. MAHTAVA AVAUS NÄILTÄ NEITOKAISILTA. KIITOS KAIKILLE KIVASTA PÄIVÄSTÄ SEURASTA JA AVUSTA.

02.08 EILEN KÄVIMME PORIN KV-NÄYTTELYSSÄ KOKOONPANOLLA WEETI, ELVIIRA JA ELLEN. WEETI ROP JA ELVIIRA VSP MOLEMMAT UUSIA SUOMEN VALIOITA, AIVAN MAHTAVAA. ELLEN OLI PN2 JA SAI ERIN:n JA SA:n. Kerrastaan hieno päivä pitkän näyttelytauon jälkeen. ONNEA WEETI JA KOTIJOUKOT

11.07 Pentuja lukuunottamatta on ollut tosi tylsää aikaa, kun näyttelyitä ei ole ollut. Kuun vaihteessa on Porin KV, sinne menemme Elviiran, Weetin ja Ellenin kanssa, mutta sielläkään ei ole ryhmiä ja näyttelyalueelle ei pääse kuin 1 ihminen koiran mukana. Nyt on ollut aikaa suunnitella ulkomaan reissuja, mikäli niihinkään nyt sitten pääsee. Toivottavasti tämä tilanne pikku hiljaa helpottaa ja päästäisiin suht normaali elämääntaas kiinni.

 

09.03 Crufts viikonloppu takana. Jäin kotiin hoitelemaan pentuja ja Erno ja Reijo lähtivät kahdestaan reissuun. Hienosti siellä meni. Elviira voitti nuorten luokan, mutta pn kisassa ei sitten enää pärjänyt. Skotti-tyttö Zara sitten taas korjasi potin ollen ROP. PALJON ONNEA REIJOLLE.    OLEMME OIKEIN TYYTYVÄISIÄ ELVIIRAN LUOKKA VOITOSTA, VARSINKIN KUN TUOMARI VIIME HETKILLÄ MUUTTUI.

21.02 Viime viikonloppuna kävimme Tallinassa näyttelyssä. Elviira oli ROP, RYP2+ CACIBI ja serti mikä ei valitettavasti jää "roikkumaan". Weeti VSP, CACIBI ja sertin kanssa sama juttu. Hieno menestys sisaruksilla siis. Kiitos Heikki ja Suvi-Maria avusta ja seurasta. Onnea Weetin taustajoukoille.

26.01 Eilen korkkasimme näyttelyvuoden Elviiran ja Alwarin kanssa Turun KV näyttelyssä, tuomari John Wauben. Hyvinhän tuo meni, Elviira ROP, Alwari VSP.

Kajaanin näyttelyssä aiemmin tässä kuussa Weeti kävi pokkaamassa ROP pokaalin ja Manta ja Helmi Tartossa 2xROP, ja jälleen yksi uusi valio titteli lisää. Helmihän keskittyi viime vuonna ulkomailla käynteihin, ja hienosti hoiti Czarlinda`s edustuksen, saaden useamman uuden valio arvon. Hyvä Manta ja Helmi.

13.01 TÄNÄÄN JULISTETTIIN VIIME VUODEN PARHAAT LAMPURIT, TÄSSÄ TULOKSIA.

RESULTS OF BEST OES 2019

1) Shaggy Blue Bob`s Undercover Girl "Helga"
2) Czarlinda´s Quite Easy To Love "Elviira"
3) Carlinda´s Quantum of Solace "Alwari"
3) Czarlinda´s Quick Change of Mind "Weeti"
8) Czarlinda´s Quite Unique "Ellen"
9) Czarlinda´s Queen of Spades "Vella"
10 Czarlinda´s Pretty Princess "Nelli"

BEST YANG 2019
1) Czarlinda´s Quite Easy to Love "Elviira"
2) Czarlinda´s Quantum of Solace "Alwari"
2) Czarlinda´s Quick Change of Mind "Weeti"
5) Czalinda´s Quite Unique "Ellen"
6) Czarlinda´s Queen of Spades "Vella"

BEST BREEDER OF YEAR 2019
Kennel Czarlinda`s

BEST RALLY TOKO DOG
Czarlinda´s Only With My Heart "My"

SIIS AIVAN MAHTAVAT TULOKSET. ONNEA KAIKILLE ASIANOMAISILLE, JA ISO KIITOS KAIKILLE. ILMAN TEITÄ TÄLLAINEN MENESTYS EI ONNISTUISI, JA ENNENKAIKKEA OOTTE IHANIA YSTÄVIÄ KAIKKI.

02.01 Vuosi on siis vaihtunut ja nyt kohti uutta vuotta. Tänään jännitämme....Helgan ultra on iltasella.

2019

14.12 VIIMEISET VIIKOT TÄTÄ VUOTTA OVAT EDESSÄ, JA NYT ON AIKA KESKITTYÄ JOULUUN. TOIVOTTAVASTI SAISIMME LUNTAKIN.

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!!!

7-8.12 Voittaja näyttelyt: Aivan huikea viikonloppu. Nuoriso jyräsi oikein kunnolla. Lauantaina Elviira ROP, Weeti VSP, Helga PN2. Onnea Weetin kotijoukoille ja Titalle joka Weetiä esittää. Toisena päivänä Weeti ei ollut näyttelyssä. Elviira taas ROP, Helga jäi ilman SA:ta (outoa). Ryhmissä ei menestystä tullut, mutta hienot tulokset kuitenkin. KIITOS JUTTA KUN ESITIT ELVIIRAN HIENOSTI MOLEMPINA PÄIVINÄ. Kiitos Reijolle myös ja koko lampuri-väelle mukavasta viikonlopusta.

02.12 Viime päivät vietimme peläten miten "pikku Röllin" leikkaus sujuu, ja miten toipuu siitä. Onneksi kaikki meni hyvin ja poika pääsi eilen kotiin. Toivottavasti henkilö joka on vastuussa Röllin vakavasta vammasta joutuu vastuuseen tästä.

20.11 PALJON ONNEA NIINA JA KAARLE LEEVIN SYNTYMÄN JOHDOSTA. Pojalla oli kiire, syntyi kuukautta aiemmin mitä piti, mutta terve poika tuli.

11.11 Viikonlopun olimme Jyväskylässä missä perinteisesti oli kaksi näyttelyä. Ensimmäisenä päivänä Helga VSP ja Elviira PN2. Toisena päivänä Helga ROP; RYP4, Elviira PN2 ja Weeti PU2.

28.10 Viikonloppuna Seinäjoen näyttelyssä Helga ROP, ja Ellen PN2 saaden sertin ja cacibin. Ryhmä olikin luku sinänsä. Kaikki ykkösryhmän koirat juoksutettiin suoraan isoon kehään jonka jälkeen tuomari valitsi jatkoon 5-6 koiraa , ilman että oli ensimmäistäkään koiraa tutkinut, tai edes koskenut. Hieman tuli tunne että kyllä koirien omistajia kohdeltiin aika ala-arvoisesti. Kyllä tuomarin pitäisi edes joitain koiria tutkia ennen kuin poimii jatkoon pääsevät. No se siitä, kaikkea sitä kokee, ja näkee.

Samaan aikaan Manta ja Helmi kävivät Latviassa, Helmi sai sertin ja näin ollen on nyt myös Latvian valio, paljon onnea ja kiitos Katjalle joka esitti Helmin.

23.10 Kulunut viikko on sujunut aika synkissä tunnelmissa. Kävimme lonkka, kyynärä ja silmä tutkimuksissa ja pettymys oli aikamoinen. Silmät olivat onneksi kaikilla terveet, mutta lonkkatulokset aivan muuta kuin mitä odotimme kun kerran molemmilla vanhemmilla oli A:n lonkat. Kyllä on aika tyhjä olo ottaen huomioon kuinka paljon teimme töitä tämän pentueen eteen. Elviiran tulokset olivat huonoimmasta päästä C/D ja kyynärät 0/1. Ulla on myös kuvattu Belgiassa ja hänen tuloksensa oli A.

14.10 Vellu saapui meille eilen ja tapasi Honeyn eilen ensimmäisen kerran.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, astutamme kasvattimme Honeyn lähiaikoina.

29.9 Eilen Maarianhaminan KV-näyttelyssä kävi Ellen mammansa Johannan kanssa. Tuloksena ROP, SERTI ja CACIBI. Hienoa oikein paljon onnea.

08.09 Eilen Tuomarinkartanossa oli Nord näyttely. Olimme ilmoittaneet vain Elviiran, ja valitettavasti muita lampureita ei ollut. Tuomarimme oli Norjassa asuva Jari Partanen. En tiedä ollaanko koskaan saatu näin täydellistä arvostelua, paperi ei ihan riittänyt kaikkiin ylistyssanoihin mitä hän Elviirasta kommentoi. Suullisesti kiitosta sai myös Reijo, tuomari kehui hänen esittämistään ja turkin käsittelyään. Ryhmän otti Leni Finne. Elviira selvisi kuuden parhaan joukkoon, mutta ei sijoittunut. Kaiken kaikkiaan mukava päivä. Kiitos Jutalle ja Reijolle kuvien ottamisesta.

02.09  Viikonloppuna oli kaksi näyttelyä Riihimäellä. Lauantaina Nord näyttelyssä Elviira PN2 ja Helga PN3. Tytär siis voitti äitinsä ensimmäistä kertaa ja nappasi taas sertin. KV-näyttely sunnuntaina oli iloinen yllätys. Elviira voitti taas äitinsä ollen ROP kovatasoisessa narttu kisassa, ja sai siis ensimmäisen CACIBIN.. Ryhmässä Elviira eteni kuuden parhaan joukkoon. Helga puolestaan jätettiin PN neloseksi. Ei siis ollut Helgan viikonloppu.

18.8 Tämän viikonlopun tähti oli P-pentueen Nelli mammansa kanssa. Kouvola ja Heinola molemmissa ROP, ja sertit, eli nyt meillä on uusi Suomen MV. PALJON ONNEA KAISA JA NELLI.

12.8 Kotkan-ruusu, tuomari Paula Heikkonen-Lehkonen, joka otti myös molemmat ryhmät. Matkasimme ilman Reijoa Kotkan näyttelyyn. Suvi oli lupautunut esittämään koiria, ja onneksi myös Jutta oli paikalla. Rodussa Jutta esitti Elviiran, PN2+serti ja ROP juniori. Suvi taas vei Helgan kehään, ROP. Ryhmät menivät sen verran päällekkäin että Suvi esitti Helgan, ja uusi tuttavuus Sanni Elviiran. Ja kyllä meni hienosti Elviira päivän paras juniori, ja Helga RYP2. Sunnuntaina ajoimme uudelleen Kotkaan kisaamaan BIS juniorista. Sade ja kaamea tuuli eivät olleet parhaat mahdolliset olosuhteet, ja sijoitus oli BIS2. Hienosti ensikertalainen Sanni Elviiran esitti. Kiitos Jutta, Suvi ja Sanni.

Samana päivänä Minna ja Vella kisasivat Nokialla. ROP ja Serti, hienoa. Paljon onnea.

5.8 HELMI TEKI AIKAMOISEN TEMPUN LIETTUASSA. 3 NÄYTTELYÄ JA 3X ROP. ONNEA, JA KIITOS JUTALLE HIENOSTA HANDLAAMISESTA.

02.08 Hienoja uutisio Liettuasta. Ensimmäinen näyttely päivä Helmi ROP ja nyt siis myös C.I.B. Onnea Manta ja Helmi

27.7 Erikoisnäyttely Messilä Kuuma, hikinen ja pölyinen lauantai, mutta tulokset sitäkin parempia. Helga VSP, Elviira ROP juniori ja PN3, Weeti VSP juniori ja PU4. Kasvattaja ryhmämme BIS, samoin Helgan jälkeläisluokka. Lyhyeksi leikatuissa Tinke VSP, Waldo PU2. Alwari ERI ja SA, Nelli ERI, Vella ERI,  Freestylessä Rölli PU2, Hilda myös pitkästä aikaa kehässä Freestylessä PN2. Siis aivan mahtavat tulokset. Kiitos kaikille jotka olivat paikalla, ja jaksoivat raskaan päivän. Ja tietenkin Heikki ja Reijo, erityiskiitos avusta.

28.7 Wermon näyttely Helga ROP, ryhmässä ei menestystä.

23.7 Viime viikolla meillä vierailivat äiti ja tytär jotka halusivat tutustua lammaskoiriin.  Toivottavasti he löytävät oman lampurinsa pian, olivat todella mukavia ihmisiä.

Viikonloppuna Vella ja Minna olivat Kalajoen KV-näyttelyssä. Hienosti meni VSP ja serti, ONNEA. Me olimme Hyvinkään näyttelyssä. Rejo hoiteli pentuja, eli olimme Ernon kanssa kahden. Onneksi saimme Suvin esittämään koiria. Erno tosin esitti Elviiran rotukehässä, tuloksena serti. Helgan mennessä kehään huomasimme heti että nyt oli jotain pielessä. Ontui aivan kauheasti. Tassunpohjat tutkittiin ja koitettiin uudellen, mutta ontui edelleen. Tuloksena siis eva, ja Elviira oli ROP. Ryhmässä Elviira oli kuuden parhaan joukossa. Kotona Helgan tassupohjat tutkittiin uudelleen ja sieltä löytyi joku piikki. Ilmeisesti esim. maa amppari oli pistänyt. Huh kun pelästyttiin.

17.7 Karjaan näyttely 30.6 tuomari Tuula Savolainen, ryhmät. Pirjo Aaltonen. ROP, RYP3 Helga ja VSP Alwari. Hienosti siis meni.

Seuraavana vuorossa oli Orivesi. Tuomari Maija Lehtonen, ryhmät. Tarja Löfman. ROP, RYP1 Helga, PN sertin kera Elviira. Bis kehään emme sunnuntaina voineet mennä koska vuorossa oli Tuusula, ja siellä Reijolla oli omat koirat kehässä. Tuusulassa ukkosti ja satoi kaatamalla. ROP Helga, ryhmässä kuuden joukkoon. Elviira esiintyi hienosti ja oli ROP juniori, ja vielä kaiken lisäksi Royal Canin BIS jun 2.

Sitten matkasimme Ouluun. Lauantaina Tuomari Davor Javor, Royal Canin Bis jun tuomari Maija Mäkinen. ROP Helga, PN2 Elviira, PU2 Alwari. JUN rop Elviira ja VSP Alwari. Valtavan isossa BIS juniori ryhmässä Jutta esitti Elviiran hienosti ja lopputulos oli mahtava BIS2 juniori. Sunnuntain tuomari oli uusi tuttavuus Anita Al-Bachy. Helga ROP, Alwari VSP ja Elviira PN2. Aivan mahtavaa. Nuoriso pärjäsi niin hienosti. Varsinkin Alwari, joka päihitti valio uroksia molempina päivinä.

Kaksi viikkoa matkoilla hurahti aivan liian nopeasti. Hauskaa oli, vaikka ei ilman ongelmia selvittykään. Automme hajosi Puolassa, 5 ihmistä, 3 koiraa ja valtava määrä tavaraa, ja jouduimme viettämään huoltoaseman pihalla 12 tuntia. Mulla sattui olemaan vielä syntymäpäivä, ei ihan sellaiset juhlat kuin olin ajatellut. Mutta sitkeinä Suomalaisina saimme lopulta asiat järjestykseen ja pääsimme jatkamaan matkaa. Saavuimme Unkariin varhain aamulla, ja juniori kehä alkoi jo puolen päivän aikaan. Joukolla koirien kimppuun ja eikun näyttelyyn. Molemmat sisarukset sijoittuivat toiseksi luokassaan. Seuraavana päivänä kehässä pyörähtivät Helmi ja Helga. Helmi esiintyi hienosti Jutan kanssa, mutta isossa luokassa ei sijoitusta tullut. Helga oli valioiden toinen, voiton vienyt narttu oli myös päivän BIS. Kasvattajaluokkamme oli toiseksi paras.

Seuraavana oli vuorossa Club show. Elviira taas toinen, Weeti ei enää halunnut esiintyä, joten ei sijoitusta. Helga komeasti narttujen voittoon, ja oli BIS2, voiton vieneen uroksen jälkeen. Osallistuimme myös gala illalliselle, hulvattoman hauskat juhlat.

Sitten oli aika vaihtaa maisemaa ja suuntasimme kohti Tsekkejä. Siellä meillä oli mahtava majoitus järven rannalla. Pari päivää' vapaata ja taas kaksi näyttelyä. Ensimmäisenä Euroopan voittaja. Helga hävisi samalle nartulle kuin Euro Oes Showssakin, joka oli taas myös ROP. Sitten Elviira räjäytti pankin. Paras juniori ja BIS 2 valtavassa juniori kehässä. Itävallan voittajassa Helga ROP ja Elviira taas juniori ROP. Tuomari ihastui Elviiraan aivan totaalisesti, ja olisi halunnut viedä mukanaan kotiin. Myös Reijon skotti-tyttö Zara nappasi Euroopan-voittaja tittelin. Mahtavat tulokset siis, kyllä kannatti lähteä reissuun. Kiitos kaikille mukana olleille seurasta, avusta ja ihan kaikesta.

 

27.05 Nyt alamme valmistelemaan Unkari/Itävalta reissua. Enää reilu viikko ja lähdetään.

26.5 HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ Q-PENTUE.

25.5 Hamina Äiti ja tytär matkasivat taas yhdessä näyttely reissulle. Ja komeat olivat taas saavutukset. HELGA ROP, RYP1, ELVIIRA PN2, SERTI. Jaa taas tuomari veikkaili että piakkoin tytär päihittää äitinsä, saas nähdä...Helga siis nappasi ryhmävoiton, eikä Reijon kasvatti Wincent ollu yhtään huonompi, myös ryhmävoitto ja sunnuntaina vielä BIS3. Onnea Arja ja Reijo.

23.5 MARILYN TÄYTTÄÄ 12V. IHANAA ETTÄ ON VIELÄ NIIN PIRTEÄSSÄ KUNNOSSA. TOIVOTTAVASTI MEILLÄ ON VIELÄ MONTA YHTEISTÄ VUOTTA.

18.5 Rauma Rauman näytelmissä kävivät Helga ja Elviira. Helga ROP, Elviira PN2, serti ja ROP juniori. Tuomari tykästyi kovasti Elviiraan, ja povasi hienoa tulevaisuutta näyttelyissä. Molemmat selvisivät jatkoon ryhmissä, mutta sijoituksia ei tullut.

11.5-12.5 Mahtava viikonloppu meillä. Lauantaina Helsingissä KN-näyttely. Helga RYP3, ROP. Elviira PN2, serti, ja VSP juniori. Uroksissa Alwari PU2, serti ja ROP juniori. Valtavan isossa juniori ryhmässä Alwari pääsi vielä kahdeksan parhaan joukkoon. UPEAA.

Sunnuntaina Reijoset kera Weetin kävivät Iisalmessa. Weeti ROP, ROP juniori serti ja nord serti. Paljon onnea.

10.5 Vihdoinkin talokaupat on saatu päätökseen ja toivottavasti elämä pikku hiljaarauhoittuu. Viime viikonloppuna olimme Tampereella. Helga ekana päivänä ROP ja toisena PN2. Alwari komeasti molempina päivinä VSP. Kyllä olemme ylpeitä nuorisosta, niin mahtavasti ovat pärjänneet ja saaneet loistavia arvosteluja.

06.04 Luvattoman paljon aikaa mennyt edellisestä päivityksestä. Tänä aikana olemme sairastelleet, muuttaneet viimeisiä tavaroita Espoon asunnosta ja siivoilleet siellä.

23.3 Olimme Turun KV-näyttelyssä. Helga ROP, Elviira jun ERI Alwari PU2 + serti Ja ensimmäisessä näyttelyssä Tinke, ERI todella hyvällä arvostelulla. Hienosti siis meni meidän tiimillä. Erikoisesti pitää kiittää Ellua, ja Anttonia, Tinken omistajia turkin loistavasta hoidosta. Harvoin onnistuu turkin hoito ensimmäisen lampurin omistajilta noin hyvin. MAHTAVAA.

31.3 Lahti-KV Helga ROP, RYP2, ja Elviira PN2 + Serti. Upeat tulokset. Kiitokset kaikille avusta molemmissa näyttelyissä.

04.03 Takana kaksi näyttelyä Joensuussa. Ensimmäisenä päivänä KV ja mahtavat tulokset. HELGA ROP, VSP WEETI, joka juuri oli täyttänyt 9 kk. Poika nappasi voiton valio-luokan koirastakin. Nartuissa siskotyttö ELVIIRA oli Helgan jälkeen PN2, ja sai myös sertin.

Toisena päivänä NORD näyttely. HELGA taas ROP, ja WEETI VSP. Elviira PN3, ja sai varasertin. Aivan mahtava avaus Q-pentueen sisaruksilla. Onnea Reijosten perheelle. Kiitos avusta, Reijo, Jonna ja Titta. Ja Irma ja Timo: VALTAVAT KIITOKSET VIIKONLOPUSTA.

05.02 Jokin aika sitten julkaistiin vuoden lammaskoira kilpailun tulokset. Hienoja saavutuksia taas kasvateillamme.  VUODEN NÄYTTELYKOIRA 2. Czarlinda´s Piece of Happiness "Helmi". Helmi hävisi kisan voittaneelle urokselle vain pari pistettä, ja voitti komeasti narttujen luokan. Mahtavaa Helmi ja Manta ja onnea. Vuoden nuori kisassa Helmi oli kolmas, koska kisasi vain puolet vuodesta nuorten luokissa.Vuoden Tokokoira Czarlinda´s Only with My Heart "MY" ja sokerina pohjalla, olimme vuoden paras kasvattaja. Hyvä ME. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

04.02 Kaapelitehtaan pentunäyttely Helsingissä. Weeti ja Elviira osallistuivat viimeiseen pentunäyttelyyn, seuraavaksi sitten ovat junioreissa. Aika mahtava päätös pentuluokkaan. BIS2, RYP1, ROP ELVIIRA, ja VSP Weeti. Valitettavasti ennen rop kehää Weeti pelästyi kolinaa eikä enää esiintynyt kunnolla. Handlereitten kanssa oli pientä säätöä, mutta lopulta kaikki meni ok, eli Jutta esitti Weetin ja Jonna Lehto Elviiran. Taitava tyttö joka sai Elviiran esiintymään todella hyvin ja tuloshan ei paljon parempi olisi voinut olla, tässä isossa näyttelyssä (yli 550 pentua)

21.01 Vuosi on vaihtunut, ja ollaan jo yli tammikuun puolivälin. Kiirettä on pitänyt muuttohommissa, mutta kyllä se siitä pikku hiljaa helpottaa. Eilen oli vuoden ensimmäinen näyttely. Pentuja oli paikalla 3 Elviira, Ellen ja Alwari. Alwari vei voiton, onnea Niina, Elviira oli VSP ja myös Ellen sai KP:n arvostelut olivat taas tosi hyvät. Helga taasen ei tuomaria miellyttänyt, ERI mutta ei SA:ta. Arvostelu ei oikein kertonut mistä kiikasti, mutta se oli tämän tuomarin mielipide.

2018

18.12 JOULU LÄHESTYY JA VUOSI VAIHTUU PIAN. NIINKUIN MONET TIETÄVÄT MEILLÄ ON MUUTTO LOHJAN SUUNTAAN MENOSSA. NIIMPÄ JOULUKORTIT OVAT TÄNÄ VUONNA JÄÄNEET LÄHETTÄMÄTTÄ. TOIVOTTELEMME SIIS TÄTÄ KAUTTA KAIKILLE OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA.

18.12 Tämän vuoden viimeiset näyttelyt ovat nyt takana. Messukeskuksessa kisattiin kahtena päivänä. Ensimmäisenä oli Helsinki Winner-18. Helga VSP ja Nelli ERI, ilman SA:ta, todella hyvällä arvostelulla. Myös pennuille oli oma näyttely. Weeti ROP, Elviira VSP, Alwari ja Vella ei KP:tä, mutta todella hyvät arvostelut. Päivän parasta antia oli kasvattajaryhmän BIS3.

Seuraavana päivänä oli vuorossa Voittaja-18. Nyt Helga ROP, ja Nelli ERI ja SA, mutta harmittavasti varaserti. Pennuissa vuorostaan Alwari oli ROP ja Elviira VSP.  Tuomari kehui kovasti molempia. Alwari sitten räjäytti potin ollen RYP2. kIITOS KAIKILLE KASVATEILLE OMISTAJINEEN MUKAVASTA VIIKONLOPUSTA. KIITOS MYÖS AVUSTA REIJO, HEIKKI, PIRRE JA JUTTA.

Samana viikonloppuna Helmi kera Mantan kävivät Pietarissa hankkimassa Helmille Venäjän valio-tittelin. ONNEA.

21.11 Lauantaina oli pennuillamme ensimmäinen pentukisa. Mukana oli 5 sisarusta. Elviira, Ellen, Vella, Weeti ja Alwari. Mahtavastihan meillä meni. Alwari VSP, Weeti PU2, Elviira pienten narttujen ykkönen, Ellen kakkonen ja Vella kolmonen. Elviira vastassa oli sitten  isompien narttu Ruska joka vei voiton Onnea Minna ja Ruska (Ruska nappasi vielä ryhmävoitonkin).

Sitten sokerina pohjalla, nämä 4 kaunista sisarusta veivät kasvattajakisassa voiton, eli  olimme BIS kasvattaja. Kyllä olemme ylpeitä näistä kaunokaisista jotka kaikki saivat loistavat arvostelut ja kasvattajaluokan viimeinen lause tuomarilta oli: SUPER LUPAAVIA KAIKKI, Tästä on hyvä jatkaa. Kiitos kaikille mukavasta päivästä.

14.11 Viime viikonloppuna olimme Jyväskylässä. Siellä oli 2 näyttelyä, Nord ja KV. Helga esiintyi ensimmäistä kertaa kehässä pentujen jälkeen. Eipä ihan turha reissu ollutkaan. Ensimmäisenä päivänä tuomari Irina Poletaeva, ryhmätuomari Elina Haapaniemi. HELGA ROP JA RYP1. Aivan mahtavaa ottaen huomioon että pennut ovat vasta vajaa kuusi kuukautta, eli turkki ei suinkaan ole vielä täydellisessä kunnossa. Sunnuntaina tuomarina Tanskalainen Morten Matthes, Helga ROP ja ryhmässä 7 joukossa. Elviira oli myös matkassa mukana, haistelemassa näyttely tunnelmaa, turistina siis. Ensi viikonloppuna sisarukset pääsevät ensimmäistä kertaa pentunäyttelyyn!!!!

20.10 Viikko sitten kävimme Elviiran kanssa treenaamassa match-showssa. Ihan täydellistä ei Reijon ja tyttösen toiminta vielä ollut, mutta eiköhän se harjoituksella parane. Tulokset tosin olivat todella mahtavat. Elviira oli paras pentu ja BIS-kisassa vielä kolmonen. Ei huono, sanoisin.

03.10 Viikonloppuna Q-pentueesta Alwari käväisi ensimmäisenä "näyttely" kehässä, eli Match showssa. Alwari ja Niina vetivät heti täysillä, BIS2. Mahtavan hienoa, tästä on mukava jatkaa. PALJON ONNEA TEILLE VIELÄ KERRAN. Meillä on suunnitelmissa käydä myös Elviiran kanssa kokeilemassa miten homma sujuu. kun vaan löytyy sopiva paikka.

30.9 Kävimme eilen ultrassa Helinän kanssa, ja valitettavasti pentuja ei ole tulossa.

17.9 Eilen vietimme vallattoman hauskan iltapäivän 7 pennun ja heidän omistajiensa kanssa. Vauhti oli hurjaa, kuten arvata saattaa. Ihana oli huomata kuinka hyvin pennut olivat kehittyneet, ja kuinka hyvin niitä oli hoidettu. Jälleen kerran voi sanoa että kympin suoritus uusien pentukotien löytämisessä. Pennut ovat nyt saaneet kaikki rokotukset, ja suunnitteilla on mennä joukolla Tampereelle marraskuussa ensimmäiseen näyttelyyn. Kiitos kaikille kun tulitte tapaamiseen, nähdään taas.

Viikko sitten Helmi lähti Jutan matkassa kohti Romaniaa. Siellä oli kaikkiaan 6 näyttelyä ( 4 serti ja 2 cacibi) . Hienostihan siellä meni 5 sertiä+cacibi muutama ROP ja VSP ja Helmi on siis nyt Romanian valio. Onnea Manta ja Helmi ja Kiitos Jutta.

13.09 Koskaan ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän, yht`äkkiä huomaa se päättyikin tähän. On paikkasi tyhjä ja korvaamaton, ja kaipuu suuri sanaton.

       Czarlinda`s Love Song "Honey" 24.04.2010-12.09.2018

Eilen saimme suruviestin Kirstiltä, Honey on nukkunut pois. Sanoja ei löydy, tuli niin yllättäen. Voimia, ja jaksamista Kirstille

 

 

04.09 Helinä astutettiin eilen.

21.8 HELINÄN JUOKSU ON ALKANUT

21.8 Viikonlopun kuulumisia. Kouvolan näyttelyssä Sylvi sai viimeisen sertin ja nyt  FI CH.Onnea Sylvi ja Anu. Helmi ja Helinä kävivät Tallinassa Baltian voittaja näyttelyssä, ja kuten arvelimmekin tuomarin vaihtuessa...ei kummempaa menestystä tullut. Hauska matka kuitenkin.,

3-5.8 KUOPION näyttelyt P-pentueen Czarlinda`s Piece Of Happiness "Helmi" edusti kenneliämme kaikkina kolmenä päivänä. Ja hienostihan tuo meni:Joka päivä tuloksena VSP, ja mikä parasta perjantaina saatiin P-pentueelle ensimmäinen valio. Onnea Marita Koskinen (Manta) ja Helmi, ja kiitos Jutalle mahtavasta työstä. Sunnuntain näyttelyssä oli myös kasvattimme Rölli, PU2.

30.7 Pikku hiljaa väki vähenee pentuhuoneesta, meno tosin pysyy yhtä hurjana. Mukavaa kyllä kun on lämmintä, mutta pentujen kannalta keskipäivän ulkoilut on melkein mahdottomuus. Meillä kun silloin paistaa täydellä teholla aurinko, ja piha on tautisen kuuma. Mutta aamupäivät, ja myöhemmin illan edellä on hauska touhuta pentujen kanssa ulkona.

28.7 Hieno päivä meidän tiimillämme. Ensin tuli uutisia Porvoon ryhmiksestä, missä Eija ja My esiintyivät ensi kertaa näyttelykehässä. Ja hienostihan tuo meni VSP ja SERTI. Onnea teille. Samaan aikaan oli Porissa KV-näyttely. Siellä Helmi,  Jutan esittämänä oli ROP ja kaiken kruunasi RYP3. Onnea Manta ja Helmi ja kiitos Jutta hienoa työtä.

20.7 Päivät kiitävät kovaa vauhtia, ollaan jo kesän puoli välissä. Huomenna erikoisnäyttely Hauholla, ja vettä ja ukkosta luvattu kuinkas ollakkaan.

03.07 Sunnuntaina oli Karjaan KR-näyttely. Tuomarina Tanja Ahlman-Stockmari. Helinä ROP, ryhmässä ei menestystä.

20.6 16.6 oli Kotkan Nord-näyttely. Helinä VSP, ja sai ensimmäisen Nord sertin.

11.06 Sunnuntaina Forssassa oli vuorossa BIS kehä. Tuomarina Pirjo Aaltonen. HELINÄ BIS4, SIIS AIVAN MAHTAVAN HIENOA. TAAS KERRAN ON PAKKO KIITTÄÄ JA KUMARTAA REIJON SUUNTAAN.

10.6 Helinällä on varsinainen "putki" päällä. Toinen näyttely (Forssa) pentujen jäkeen ja toinen ROP JA KAIKENLISÄKSI RYP1.  Siis aivan uskomatonta. Nelli EH, hampaiden puuttumisesta johtuen. Tuomari oli Karl-Erik Johansson ja ryhmän otti Rui Oliveira. Tänään Helmi oli Tuurissa, tuomari Päivi Eerola, tiukka täti ERI, ilman SA:ta.

05.06  Sunnuntaina Manta ja Helmi olivat Mänttä-Vilppulan KR näyttelyssä, tuomarina Harry Tast. Eikä turha reissu ollutkaan Helmi oli ROP. Onnea Manta ja Helmi.

26.5 SYNTYI 5 POIKAA JA 5 TYTTÖÄ.

23.5 TÄNÄÄN VIETÄMME MUMMELI MARILYNIN SYNTTÄREITÄ. 11 VUOTTA HIENO IKÄ, TOIVOTTAVASTI VIELÄ MONTA LISÄÄ.

21.5 Pientä päivitystä viime viikon tapahtumiin. Helmi kävi kahdessa näyttelyssä Tampereella. Ensimmäisenä päivänä PN2 ja vara nordserti. Toisena päivänä ERI.

Eilen olimme Royal Canin KV-näyttelyssä. Helinä palasi kehään reilun kahden vuoden tauon jälkeen ja heti voittokantaan, ollen  ROP. Helinän tytär oli hienosti PN2, saaden sertin ja cacibin. Vain nämä kaksi narttua saivat kasvattaja tuomari Mark Jamesilta SA:n. Tuomari kehui molempia vielä suullisestikin kovasti. Kiitos taas Reijo ja Jutta ja PALJON ONNEA HELMI JA MANTA.

HELMI TRIMMAUKSEN JÄKEEN

 

24.4 KÄVIMME EILEN ULTRASSA, JA PENTUJA SYNTYY TOUKOKUUN LOPPU PUOLELLA.

16.4 Minun sairastamiseni vaan on jatkunut, kohta puolitoista kuukautta ilman tervettä päivää. Viimeksi todettiin angiina, ja siihen nyt antibioottia. Toivottavasti taudit loppuvat siihen, ja pääsee nauttimaan keväästä.

01.04 Eilen aamulla palasimme Belgiasta. Helga on nyt sitten astutettu....nyt vaan jännätään.

01.04 Hieman päivitystä näyttely tuloksiin. 24.3 Lahti-KV tuomari Juha Putkonen. Jutta ja Sylvi hoitelivat hommat komeasti, ja tuloksena VSP+serti+cacib. Onnea Sylvi+perhe ja kiitos Jutta hienosta esittämisestä.

31.03 oli vuorossa Imatran-KV, tuomarina Dennis Kuzelj, Bulgaria. Tuomari oli tiukka, ainoastaan ROP koira sai SA:n. Nelli kävi kehässä Wilman kanssa, tuloksena ERI, ja hyvä arvostelu. Onne Nellin perheelle ja iso kiitos Wilmalle.

 

15.3 Helga järjesti meille melkoista päänvaivaa aloittamalla juoksun kuukautta etuajassa. Uros on jo melko varma, mutta lisää siitä kun näemme miten asiat edistyvät.

15.3 Palasimme tiistai aamuna Englannin matkaltamme. Matka oli vaiherikas kaikkine vaikeuksineen, eikä tilannetta helpottanut yhtään se että minä olin sairaana koko matkan. Cruftsin näyttelypäivän kuitenkin pysyin pystyssä lääkkeiden avulla, että pääsin katsomaan miten kisassa käy. Avo uroksissa Ensio otettiin jatkoon 7 parhaan koiran joukkoon, mutta loppupeleissä ei sijoittunut. Sitten kehään menivät avo nartut 23 kpl, joukossa Tuisku ja Helga. Helga vei voiton ja kisasi parhaan nartun tittelistä JA VOITTI. Helga oli siis VSP, häviten Venäläis omistuksessa olevalle urokselle. Mutta kyllä oli mahtava juttu, aivan uskomattomat fiilikset. Helgan kasvattajilla oli kaksi muutakin koiraa paikalla, molemmat voittivat luokkansa, eli hieno päivä heillä. Kiitos matkaseurasta, ja kaikesta avusta Minna + koiruudet ja Jutta. JA TIETENKIN VALTAISAT KIITOKSET REIJOLLE MAHTAVASTA TYÖSTÄ TAAS KERRAN.

10.02 Tänään oli vuoden näyttelykoira kilpailun huipennus, eli Champion of Champions & Veteran of Veterans 2018 . Mahtava ilta, hyvässä seurassa. Helgan ensimmäinen vastus oli valkoinen iso villakoira ja sen Helga voitti 3-0. Sitten vastus olikin kova, musta suursnautseri, ja Helga putosi kisasta 2-1.

21.01 Tänään vietimme hauskan iltapäivän Heidin Tassutin-hallilla. Paikalla oli toistakymmentä lampuria ja parikymmentä ihmistä. Koirat riehuivat koko rahan edestä, ja me muut söimme keittoa ja kakkua jutustelun lomassa. kiitos kaikille mukavasta päivästä, ja Heidille erityiskiitos kun saimme taas tulla hallille.

17.01 Eilen julkaistiin Vuoden Lammaskoira-kisan tulokset, ja hienostihan tuo viime vuosi meni . Helga oli sekä paras lampuri, että paras nuori.

Vuoden näyttelylammaskoira tulokset: 1 Helga, 2 Rölli, 10 Helmi, 12 Waldo.

Paras kasvattaja Czarlinda`s ja Vuoden tokokoira My.

Vuoden nuoi: 1 Helga, 4 Helmi. 6 Sylvi 7 Nelli. Vuoden veteraani kisassa Marilyn oli kolmas, ja jalostuskoira kisassa Honey toinen ja Helinä kolmas. Kiitos kaikille jotka saivat nämä hienot tulokset aikaiseksi, ja onnea kaikille kasvateille omistajineen.

04.01 Vuosi on vaihtunut ja aika toivottaa kaikille ystäville mahtavaa tätä vuotta.  Nyt on myös hyvä aloittaa tämän vuoden tapahtumien suunnittelu. Alkuvuoden näyttelyt jäävät Helgan osalta vähiin kun parissa näyttelyssä eivät tuomarit oikein miellytä. Mutta keskitytään tulevaan C of C gaalaan, ja Cruftsin matkaan. "pentu" tapaamistakin on suunniteltu tälle kuukaudelle.

2017

IHANAA JA RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE

13.12 Tämän vuoden näytelmät on näytelty ja aika keskittyä Joulun tuloon, ja lepoon.

13.12 Kiireessä kun päivitin vanhoja juttuja jäi kokonaan mainitsematta Tampereen ensimmäisestä päivästä että VSP oli Joensuun RÖLLI. Onnea Irma, Timo, Titta ja Rölli. Jos unohtelen mainita jonkun tuloksia, niin laittakaa palautetta, muisti ei aina pelaa ihan täysillä.

Tampereella oli kaksi näyttelyä. Ensimmäinen päivä meni loistavasti, Helga ROP, RYP3, varahändlerin Jutan kanssa. Hienosti Jutta homman hoiti, ja Helmi nappasi taas sertin. Toinen päivä olikin sitten.....Helga VSP, Helmi EH. Messukeskuksessa oli tänä vuonna 3 näyttelyä. Perjantaina Helsinki voittaja, ja korjasimme melkein koko potin. Helga ROP, Waldo VSP, Helmi paras jun narttu ja Marilyn Vet VSP, ja myös Sylvi sai ERI:n, Nelli EH. Siitä se sitten laskikin kuin lehmän häntä. Lauantai oli vielä kohtuullinen, Helga PN3, Helmi nappasi taas tittelin. Mutta sitten sunnunta....sitä ei kyllä kukaan oikein ymmärrä. Kaikki junnut Helmi, Sylvi ja Nelli EH, Helga ERI ja valio narttujen viimeinen. Tuomari kirjoitti pitkät sanelut, muttei sanonut oikeastaan mitään. Mukava viikonloppu kuitenkin. Kiitos kaikille mukavasta seurasta, ja onnea voittajille.

15.11 Eilen aamulla palasimme Saksan matkalta kotiin, väsyneinä ja flunssaisina. Matka oli huikean kiva. Näyttelyitä oli kolme, joista ensimmäisenä Saksan Voittaja Helga ROP ja RYP3, Helmi Junnu nartuissa kakkonen, saaden vara junnusertin. Sitten matkasimme Bitterfeldiin, jossa oli erikoisnäyttely. Helga oli BIS. Helmi EH, ei jaksanut keskittyä kun oli saanut vatsansa kipeäksi ja ripuloinut pari kertaa. Erkkarissa oli leppoisa tunnelma, ei paljon kiirettä pidetty. Paikalliset lampuri ihmiset olivat tehneet salaatteja ja grillasivat makkaraa ja lihaa. Luettelon ja arvostelu paperin vuoksi oli nähty paljon vaivaa kun niistä oli tehty lammaskoira malliset. Viimeisenä oli vuorossa se tärkein, eli WW-2017 näyttely. Pieniä epäilyksiä tuomarista herätti jo valio urosten arvostelu. Ensimmäisinä ulos lensivät ehkä kaksi näyttelyn parasta urosta. Helmin tulos EH. Helgan mennessä kehään, tuomari tuijotti sitä herkeämättä, ja yllätys, yllätys EH ja kisa päättyi siihen. Ainahan ei suinkaan voi voittaa, mutta EH oli kyllä mielestämme hieman alakanttiin. Helgan sisko vei komeasti voiton ja oli vielä RYP4. Kehän jälkeen ihmiset olivat aivan ihmeissään tuomarin tekemisistä. Varsinkin Helgan kasvattajat olivat kovasti pahoillaan. Saimme jopa viestejä, missä ihmeteltiin mitä oikein tapahtui. Tällaista tämä näyttely touhu joskus on, ei muuta kuin eteenpäin. Kaikenkaikkiaan matka oli todella onnistunut, naurua ja hauskanpitoa riitti. Tapasimme paljon uusia, mukavia lampuri perheitä. Helgan kasvattajien tapaaminen varsinkin oli mahtavaa. Kehän jälkeen Gerald piti Jutalle oppituntia lampurin esittämisestä, ja monta uutta vinkkiä Jutta saikin. Kiitos Mantalle, Helmille ja Jutalle matkaseurasta. Jutalle valtavat kiitokset kaikesta avusta, ja Helmin hienosta esittämisestä. Ja tietenkin Reijolle kiitos kaikesta avusta.

30.10 Lauantaina Seinäjoella päättyi tämän vuoden NÄYTTELYKOIRA kilpailu. Helga oli näyttelyssä ROP, RYP2 ja sijoitus kilpailussa kymmenes. Aivan huikea vuosi Reijolla ja Helgalla. Sunnuntai aamuna matka Saksaan alkaa, ja siellä käymme kolmessa näyttelyssä.

20.10 Tämän viikon aikana on tutkittu urakalla silmiä, lonkkia ja kyynäriä. Hienoja ovat tulokset. P-pentueesta neljällä terveet silmät, kaikilla kyynärät 0/0, lonkat A/A, A/B, B/B, C/C. Sylvin C/C hieman harmittaa koska Pelle Axelsson on sitä mieltä että ovat B/B, mutta täytyy miettiä kannattaako valittaa. Myös Nuka kävi Joensuussa tutkimuksissa, 0/0 ja B/B. Silmätarkistuksia on tehty Lunalle, Elmerille, Valkulle, Nalalle, Adolle ja Mantelille, kaikilla terveet silmät. Kiitos kaikille jotka ovat tutkituttaneet kasvattimme.

14-15.10 Jyväskylä. Huikean mukava ja menestyksekäs viikonloppu. Lauantaina Helga ROP ja kahdeksan parhaan joukossa ryhmässä. Helmi PN3 ja taas yksi serti lisää. Sylvi ERI, Ernon esittämänä, heidän yhteistyönsä ei sujunut ihan saumattomasti.

Toisena päivänä Helga ROP ja RYP2. Helmi jälleen PN3, ja serti ja Rölli VSP. Siis aivan mahtavaa. Järjestimme myös lampuri porukalla nyyttärit, syötävää ja juotavaa kehän jälkeen. Myös lampuri-kasvattaja Davor Javor kävi meitä tervehtimässä. Oli todella mukavaa. Kiitos kaikille!!

02.10 Matkasimme viikonloppuna Latviaan, Riikan voittaja näyttelyyn Helgan ja Waldon kanssa. Sinne oli ilmoitettu 10 lammaskoiraa, joista 9 oli suomalaisia ja 1 Latvialainen. Päällimmäisenä toiveena oli saada Waldolle viimeinen CACIBI,  Reijo ja Waldohan hoitivat homman tyylikkäästi. Waldo VSP, Latvian valio,  Riikan Voittaja ja siis myös C.I.B kunhan vahvistus sitten joskus tulee. Voiton korjasi Helga olemalla myös RYP3, ja myöskin Latvian Valio ja Riikan Voittaja. Sanoisin että aika onnistunut reissu. Onnea Pirre ja Waldo, ja taas kerran kiitos Reijo mahtavasta työstä.

10.09 Saimme Eijalta taas losto uutisia. Eilen My:llä oli tokon piirinmestaruuskisat, ja avo luokassa hienosti pronssia. Kisa oli tiukka kolme ensimmäistä kahden pisteen sisällä. ONNEA EIJA JA MY.

09.09 KR-Porvoo. Tuomarina meillä Nina Karlsdottir Ruotsi. Helga ROP, Sylvi PN2 kera sertin ja Nelli EH. Ryhmässä Helga jatkoon, mutta ei sijoitusta. Tuomarimme oli aika tiukka, ei paljon ylistys sanoja heltinyt. Keli aivan kaamea, rankkasade, koko hiekkakenttä lainehti vettä. Onneksi seuraava näyttely on sisällä.

3.9 Näyttely Tuomarinkartanossa. Tuomari Jesper Ravn, Helga PN2.

27.8 BEST IN SHOW TERVAKOSKI. USKOMATONTA, HELGA JA REIJO TEKIVÄT SEN TAAS. ''BEST IN SHOW 1''. MITÄ TÄHÄN NYT VOISI SANOA, SIIS AIVAN MAHTAVAA.

26.8 KR-näyttely Tervakoski. Tuomarina Paavo Mattila. Ryhmätuomari Anna Kochan, Puola. Helga ROP ja RYP1.  Sylvi PN3 ja sai ensimmäisen sertinsä. Itse en ollut tällä kertaa mukana, kun flunssa kaatoi sängyn pohjalle, mutta huomenna kyllä taistelen BIS kehää katsomaan. Onnea Sylvin perheelle sertistä.
 

19-20.8 Tänä viikonloppuna olivat vuorossa Kouvolan ja Heinolan KR-näyttelyt, sekä Nokian ryhmis. Helga ei osallistunut tänä viikonloppuna näyttelyihin, koska Reijo käväisi Norjassa. Lauantaina Helmi ja Manta Nokialla komeasti VSP, samana päivänä Nelli Kouvolassa VSP. Sunnuntaina Nelli ja Erno esiintyivät Päivi Eerolan kehässä. Tiukkana tuomarina tunnetulta  Eerolalta heltisi ERI. Samana Päivänä Reijoset kävivät Röllin kanssa KV-näyttelyssä Tallinnassa. VSP, uusi Viron valio ja myös kansainvälinen valio tuomisina. Onnea valtavasti kaikille. Hieno viikonloppu Czarlinda `s kennelille.

15.08 Vietimme pitkän, mukavan viikonlopun Joensuussa, tai tarkemmin sanottuna Lehmossa Irman ja Timon täyshoidossa. Pari ensimmäistä päivää oli ilmojen kannalta mahtavia, eikä sunnuntaikaan niin paha kuin ensin ennustettiin. Parissa näyttelyssä käytiin, eivätkä nekään huonosti menneet. Ensimmäisenä päivänä Rölli ROP ja RYP2, Helga VSP. Toisenä päivänä vuorot vaihtuivat Helga ROP ja RYP4, Rölli VSP. Molempina päivinä mukana oli myös Nuka, oikein sievä tyttönen, ja sai hyvät arvostelut ja ERI:n, mutta valitettavasti oli hieman "ujo" niin SA jäi saamatta. Kiitos Reijosille mukavasta viikonlopusta.

06.08 KR-näyttely Valkeakoski, tuomarina Tanya Ahlman-Stockmari. Voi mahoton mikä päivä. Helga ROP, RYP1 JA BIS!!!!! Tämä kaikki kaameassa ilmassa. Bis kehässä satoi kaatamalla, ja Helga oli aivan märkä, mutta tuomaria se ei haitannut. Arvostelu rotukehässä oli niin huippu hyvä, etten ole aikaisemmin sellaista nähnyt. Ja sokerina pohjalla, Helmi nappasi toisen sertinsä, onnea Manta ja Helmi.

30.7 Näyttely Tuomarinkartanossa. Tuomarina Diane Andersson. Helga ROP, ja ryhmässä jatkoon mutta ei sijoitusta.

26.7 Tänään sitten saimme vieraita aina Sodankylästä asti, kun Tollo ja Äksy, Katariina ja hänen isänsä kävivät visiitilla. Äksy on edelleen hieman toipilas, niin sunnuntai riehumiseen hän ei voinut osallistua. Ihanaa oli nähdä heidät. Tollolla on niin paljon samoja piirteitä kuin Jippu isällään oli, että ihan sydäntä riipaisi.

23.7 Meillä vietettiin päivä "pentutapaamisen" merkeissä. Mukana olivat sisarukset Nelli, Sylvi ja Honey, sekä Lulu. Oli mukava saada paikalle myös Mirva ja Mussu. Myös Elina ja Heikki tulivat kyläilemään. Niin koirilla kuin omistajillakin tuntui olevan mukavaa. Kiitos kaikille mukanaolosta.

19.07 Viime viikonloppu vierähti kaksipäiväisessä näyttelyssä Oulussa. Helga molempina päivinä ROP ja ensimmäisessä näyttelyssä RYP1. Mukavaa oli myös nähdä kasvattimme Valkku omistajineen. Valkku oli yhtä ihana kuin ennenkin. Toivottavasti tapaamme vielä tänä vuonna heidät uudelleen.

09.07 Karjaa Tänään oli siis vuorossa Karjaan näyttely. Paikalla oli 5 lampuria, ja tuomarina meille uusi tuttavuus Helin Tenson. Helga jälleen ROP, Marilyn ja Senna 12v saivat molemmat evan ontumisen takia. Ayrton oli VSP. Ryhmän otti Marja Talvitie, siksipä yllätys oli erittäin mieluinen kun Helga oli RYP3. Helgalla on nyt kasassa kymmenen ryhmä/bis sijoitusta tälle Vuoden näyttelykoirakaudelle, ja sijoitus on komeasti kymmenen joukossa. 25.6 oli jaetulla kuudennella sijalla.

08.07 Mikkeli Helga ROP ja RYP4.

04.07 Onnea N-pentue.

01.07 Riihimäki Tänään oli Helgalla ensimmäinen mahdollisuus valioitua, ja hienosti he Reijon kanssa homman hoitivat kotiin. Tuomari oli Elena Ruskovaara ja Helga ROP. Ryhmätuomari Zoran Brankovic, Serbia Helga RYP3. Nyt on Helgalla kasassa kahdeksan ryhmä/BIS sijoitusta ja sijoitus vuoden näyttelykoira kilpailussa on 6. Aivan mahtavasti on mennyt.

28.06 Tänään vietetään Helgan 2-vuotis synttäreitä. Paljon onnea unelma tytöllemme.

17.6-18.6 Kotka KV-Näyttely & Lammaskoiren erikoisnäyttely. Aivan uskomaton viikonloppu. Tuomareina rotu ja ryhmä Davor Javor, sikä bis tuomari Colm Hastings

HELGA ROP, RYP1 JA BIS2, SEN LISÄKSI HELGA VALITTIIN LUMOAVIMMAKSI LAMPURIKSI.

Eikä meillä huonosti mennyt muutenkaan. Rölli (vanhempi) PU2, Rölli (nuorempi) ERI ja SA, Sylvi paras juniori ja PN4, Nelli ERI ja Sa sekä Marilyn vet narttujen kolmas. Kiitos kaikille seurasta ja Reijolle, Jutalle ja Vilmalle suuren suuret kiitokset kaikesta avusta.

14.06 Sunnuntaina oli Tuurin Miljoonakoira näyttely. Helmi emäntineen edustivat kenneliämme, ja hienosti meni. PN2 ERI, SA, VARASERTI. Kunhan vaan kehä esiintyminen saadaan kuntoon niin eiköhän niitä "oikeita" sertejäkin ala tulemaan.

04.06 Tallinna Eestin-voittaja näyttely oli sunnuntaina. Matkasimme Tallinnaan jo lauantaina isolla porukalla. Kerrankin sää suosi meitä, oli aurinkoista ja mukavaa. Tuloksissakaan ei ollut valittamista. HELGA ROP,EEW-17 SERTI JA CACIBI. WALDO VSP, EEW-17, EECH JA CACIBI. Mukana olivat myös junnu-nuoret Helmi ja Rölli. Molemmille ERI ja Röllille myös SA. Arvostelut olivat molemmilla hyvät, tuomari vaan totesi että harjoitusta kehäkäyttäytymiseen tarvitaan, eli tittelit jäivät tällä kertaa saamatta. Myös kasvattajaluokkamme käväisi kehässä saaden KP:n. Isoon kehään menimme Helgan kanssa suurin odotuksin, koska etukäteen oli ilmoitettu että sen tuomaroi Leif Ragnar Hjort, joka oli myös rotu tuomarimme, ja on kovin ihastunut Helgaan. Mutta ikävä kyllä tuomari oli vaihtunut, ja Helga poimittiin kyllä kahdeksan parhaan joukkoon, mutta sijoitusta ei tullut. Kiitos koko porukalle hulvattoman hauskasta matkaseurasta.

28.05 Rauma P-sisaruksista viimeisenä teki " Spyro" eilen ensi esiintymisensä näyttelykehässä. Hienosti meni Jutan esittämänä paras juniori, PU2, ja serti. Olemme todella tyytyväisiä tähän pentueeseen, vilkkaita, mukavia ja oikein lupaavan näköisiä junioreita. Helmin tulos EH ja Helga tällä kertaa VSP.

Myös Eijalta saimme eilen loisto uutisia Tokon Sm-kisoista, My 195 pistettä alokasluokasta, 4. sija, kunniapalkinto ja koulutustunnus TK1 . Loistavaa Eija ja MY.

23.5 PALJON ONNEA MARILYLIN MUMMELILLE, JOKA TÄYTTÄÄ TÄNÄÄN 10V.

20.05 Royal Canin näyttely. Viime vuonnahan Helgalla meni mahtavasti, voitti ryhmän sekä myös junior kilpailun. Nyt oli vuorossa Grand Prix kilpailu johon osallistuivat kaikki vuoden aikana juniori kisan voittaneet koirat. JA AIVAN MAHTAVAA, HELGA KORJASI VOITON KOTIIN, USKOMATTOMAN HIENOA. Helga voitti myös rodun ja oli RYP4. Mukana olivat myös veljekset Rölli ja Waldo joista tällä kertaa Waldo veti pitemmän korren ollen VSP. Nelli kävi myös kehässä, tuloksena EH.

09.05 Sain äsken viestin Eijalta ja hänellä oli hienoja uutisia, My valittiin nuorten koirien toko rinkiin. Se on Kennelliiton alainen ja sillä tuetaan nuoria lahjakkaita toko-koiria. Mahtavaa, onnittelut Eija ja My.

09.05 Viikonloppuna oli Tampereen KV-näyttely. Helga ROP ja ryhmässä seitsämän joukkoon, Helmi junnuissa ERI ja Rölli PU2.  Sunnuntaina oli Reijolla mahtava päivä. Hänen kasvattinsa Vincent oli BIS. Mahtavat onnittelut Reijolle sekä omistajalle Arjalle.

29.04 Tänään oli P-pentueen viimeinen pentunäyttely, seuraavan kerran esiinnytään sitten junioreissa. Paikalla oli 5 lammaskoiraa, näistä 4 alemmassa luokassa ja sitten Nalle. Nalle korjasi komeasti voiton, ja poimittiin vielä kuuden joukkoon ryhmässä. Onnea Nalle ja kotijoukot.

24.04 Taas on juhlan aika. L-pentue tänään 7 vuotta, onnea kaikille.

23.04 P-pentueen sisarusten hienot saavutukset näyttelyissä saivat eilen jatkoa messukeskuksessa pentunäyttelyssä. Tällä kertaa Nelli oli ROP ja Rölli VSP. Nelli poimittiin vielä kuudn parhaan joukkoon ryhmässä, mutta valitettavasti kuulutus pelästytti Nellin niin että Jutan hienosta esittämisestä huolimatta tyttönen ei osannut enää rauhoittua. Onnea omistajille ja kiitos avusta taas kerran Jutta ja Reijo.

20.04 Pääsiäisenä oli vuorossa perinteinen Imatran näyttely. Hienosti meni Helga ROP ja Rölli VSP saaden viimeisen sertin ja on nyt uusi FICH. Onnea Rölli ja perhe. Viikon sisällä kaksi uutta valiota samasta pentueesta, mahtavaa.

11.4 Lauantaina kävimme Vaasassa. Mukana koirista olivat Waldo, Helga ja  Helmi. Helmi aloitti näyttelyuransa olemalla ROP pentu, kera hyvän arvostelun. Waldo PU2, saaden sertin ja cacibin ja on nyt FICH, mahtavaa O-pentueen ensimmäinen valio. Helga voitti nartut, mutta hävisi ROP kisan Ruotsalaiselle urokselle ollen VSP. Kaikin puolin siis hyvä viikonloppu.

09.04 M-pentue täyttää tänään 5 vuotta, onnea kaikille.

03.04 Eilen vietimme Heidin hallilla mahtavan mukavan päivän P-pentueen sisarusten ja heidän perheidensä kanssa. Paikalla oli kuusi sisarusta, ja kyllä oli mukava katsella niiden menoa. Toivottavasti nähdään taas pian uudelleen.

27.03 Lahti KV-näyttely. Tuomarimme oli Englantilainen Robin Newhause, joka sijoitti lammaskoiran Cruftsissa, ryhmässä ykköseksi. Tiukka setä, uroksissa ei irronnut kenellekkään SA:ta, nartuissa Helgan lisäksi kaksi valio narttua palkittiin. Helga ROP ja RYP4. Isompi Rölli sai H:n, hyvällä arvostelulla, hieman epäselväksi jäi mistä ei pitänyt. Sitten meillä oli pennuissa kaksi sisarusta, Rölli ja Sylvi. Sylvi sai hyvän arvostelun ilman KP:tä. "pikku" Rölli oli ROP, ja sai tuomarilta valtaisat kehut. Tuomari sanoi jälkeenpäin Ernolle ettei ole noin lupaavaa pentua nähnyt aikoihin, kyllä tallaiset lausunnot lämmittävät sydäntä. Kiitos penskojen omistajille että toitte ne näyttelyyn.

23.03 Maanantaina kävimme Waldon ja My:n kanssa uusinta siltätarkistuksessa. Se ei todellakaan ollut mukava käynti, epäily muuttui todeksi: Lievä nukleaari kaihi. Onneksi kuitenkin molemmat näkevät edelleen hyvin, ja kyseessä on hitaasti etenevä tauti. Jos hyvin käy niin muutoksia ei tule moneen vuoteen. Nämä ovat niitä hetkiä jotka pistävät kasvattajan hiljaiseksi ja surulliseksi. Mitään tietoa ei ole mistä kyseinen tauti on tullut, ainoa fakta on että se on pitänyt olla molempien vanhempien takana, kuinka kauan sitten niin sitä ei kukaan voi tietää. Nyt täytyy vain koittaa porskuttaa eteenpäin. Marilynin silmät peilataan pikapuoliin, muuta tässä ei oikein ole tehtävissä.

21.03 O-pentue täyttää kaksi vuotta, onnea vielä tätäkin kautta.

20.03 Ensimmäinen käynti Cruftsissa oli hieno kokemus ja tuloksetkin ihan mukavia. Rölli oli isossa avo-luokassa seitsämän parhaan joukossa. Helga samassa luokassa toinen, ja hävisi koiralle jonka Euroopan voittajassa voitti. Tunnelma oli ollut mukava ja paikalla oli myös Helgan kasvattajat, jotka olivat kovasti tyytyväisiä Riccon jälkikasvuun. Toivottavasti ensi vuonna uudelleen, ja jos sitten minäkin pääsisin mukaan.

06.03 Eilen sain  kuulla Eijalta hienoja uutisia. Olivat olleet Myn kanssa tokokisoissa ja todella hienosti meni. My voitti alokasluokan, saaden täydet 200 pistettä. Mahtava suoritus onnea molemmille.

Täällä valmistaudutaan matkaan kohti Cruftsia. Lähdössä ovat Erno, Helga, Timo, Irma ja Rölli, ja pari päivää myöhemmin myös Reijo. Meikäläinen jää kotimieheksi, koska leikattu polvi ei vielä salli pitkää matkustamista.

04.03  Nellin perheeseen Kaisalle ja Tonille on syntynyt tyttö ja poika, PALJON ONNEA.

17.02 Viime lauantaina oli Champion of Champions 2017 show. Helga eteni hienosti kolmannelle kierrokselle, mutta sitten tuli vastaan koira joka oli BIS sekä viime että tänä vuonna. Toivottavasti minäkin pääsen ensi vuonna gaalaan mukaan.

31.01 Viime sunnuntaina kävimme Lahdessa pentunäyttelyssä. Tällä kertaa kehään meni sisaruksista Sylvi. Tuloksen VSP kera hyvän arvostelun. Anu esitti itse Sylvin, ja mukavaahan se on kun omistaja itse esittää koiransa. Näyttelyn jälkeen kävimme Anun ja Pekan luona kyläilemässä. Kiitos kaikista tarjoiluista.

22.01 Turun Kv-näyttely oli Helgalle ensimmäinen tänä vuonna. Tulos taas mahtava ROP, RYP2.  Kahden viikon päästä on Champions of Champion Show, harmi vaan että en itse voi osallistua siihen, koska polveni leikataan edellisenä päivänä. Erno ja Reijo joutuvat siis pärjäämään kahdestaan.

15.01 P-pentue täytti juuri 5 kuukautta, ja tänään kävimme neljän sisaruksen kanssa Kaapelitehtaalla näyttelyssä. Mukana olivat pojat, Nalle ja Rölli sekä tytöt Nelli ja Honey. Saimme avuksi Reijon ja Heikin esittämään koiria. Tuomari oli Johan Juslin, jota olen aina pitänyt aika tiukkana tuomarina. Hienosti pennuilla meni Rölli ROP ja RYP3 Nelli VSP. Tuomari kehui kovasti kaikkia pentuja, mutta varsinkin Rölli oli hänen mielestään todella hyvä.  Myös Nallen ja Honeyn arvostelut olivat hyviä. Ennen kaikkea kaikilla oli mukava päivä. Kiitos  omistajille että toitte pennut näytille.

11.01 Vuosi vaihtui sairastellessa, ja levätessä ja nyt ollaankin jo melkein tammikuun puolivälissä. Eilen julkaistiin Vuoden Lammaskoira kisan tulokset, ja mukavaa luettavaa se olikin. HELGA vuoden lammaskoira ja vuoden nuori. Neljäs oli Helinä, viides Rölli, kymmenes Waldo ja yhdestoista Marilyn. Vuoden nuori-kisassa toiseksi tuli Rölli ja viidenneksi Waldo. Veteraaneissa Marilyn sijoittui kolmanneksi ja kasvattajakisassa tulimme toiseksi. Sitten vielä My oli hienosti toinen vuoden Toko kisassa. Kiitos kaikille kasvattien omistajille kuluvasta vuodesta. VALTAVAT KIITOKSET REIJOLLE JA JUTALLE KAIKESTA AVUSTA. Nyt sitten nokka kohti tätä vuotta ja uusia koitoksia. Toivottavasti saamme joukkoomme uusia Czarlinda`s perheitä niin näyttelyihin, kuin muihinkin harrastuksiin.

2016 

Hyvää Uutta Vuotta kaikille

28.12 Joulu tuli ja meni, kiitos kaikille lahjoista ja korteista. Ennen Joulua Äksy kävi tutkituttamassa lonkat ja kyynärät, tulokset D/C ja 0/0. Samalla tarkistettiin myös Äksyn silmät ja ne todettiin terveiksi, hieno juttu. Nyt on tästä pentueesta enää yksi tutkimatta, toivottavasti saamme senkin hoidettua pika puoliin. Eilen kävivät vieraisilla Nuka ja Nelli omistajiensa kanssa. Meno oli huima, mutta kuusi pysyi kuin pysyikin pystyssä. Hauskaa oli nähdä sisarusten temmeltävän. Nuka oli jo kivasti harmaantunut, ja purennat näyttivät olevan molemmilla kunnossa. 15.01 menemme ensimmäiseen pentunäyttelyyn. Mielenkiintoista nähdä miten menee, kun paikalla on 4 sisarusta.

10-11.12 Helsinki Winner ja Voittaja-2016 näyttelyt: Mahtava viikonloppu takana. Helga jatkoi voittojen sarjaa ollen molempina päivinä ROP, sekä lauantaina RYP2 ja sunnuntaina RYP4. Reijo ja Helga ovat kyllä niiin uskomaton yhdistelmä. Myös Waldo oli mukana molempina päivinä saaden ERI:n, voittaen luokkansa lauantaina ja sunnuntaina toinen. Nala sunnuntaina ERI. Sunnuntaina tuli myös Rölli paikalle, ja kuinkas ollakkaan tuloksena VSP, onnea omistajille. Puolisisarukset siis veivät molemmat voittaja-tittelin. Kyllä on mukavaa nähdä kasvattien menestyvän. Kiitos kaikille mukavasta seurasta, ja Reijolle kaikesta avusta.

07.12 Viikko sitten lähdimme "mini lomalle" kohti Tukholmaa. Ilmat siellä olivat mahtavat, aurinko paistoi ja oli pientä pakkasta. Kävimme tietysti myös kahdessa isossa näyttelyssä Helgan kanssa. Perjantaina oli Lilla Stockholm. Helga PN2, kun voiton vei Aryakas "Baby Rose" Ingelan esittämänä. Lauantaina Reijolla oli kehässä kasvatti-skotti joka oli ROP, ja RYP1, aivan mahtavaa. Sunnuntaina vuorossa sitten meillä Ruotsin Voittaja. Vastassa oli perjantain rop-koira ja muutama muu narttu. Reijo hioi Helgan loisto iskuun, ja kuinkas ollakkaan sijoitukset vaihtuivat. HELGA ROP JA SW-16. Kyllä maistui tämä voitto makealta. Meille oli varattu laivapaikat Helsinkiin menevään laivaan, ja pienen pohdinnan jälkeen minä ja Erno suuntasimme kotimatkalle, ja Reijo ja Helga jäivät Arjan ja skotti-poikien kanssa vielä sinne. Helga poimittiin vielä kuuden joukkoon ryhmässä, mutta valitettavasti sijoitusta ei tullut.  Vincent sitten kruunasi mahtavan viikonlopun ollen BIS3. ONNEA ARJA JA REIJO. Mukava reissu, kiitos kaikille jotka autoitte koiriemme hoidossa, että pystyimme lähtemään.

20.11 Eilen vietimme hauskan päivän uusien kasvattien omistajien kanssa, ja mukana olivat myös 3 pentua Rölli, Nalle ja Nelli. Nuoriso jaksoi riehua koko iltapäivän, harmi vaan että sää ei meitä suosinut, eli jouduimme olemaan sisätiloissa suurimmaksi osaksi. Reijo oli mukana opastamassa uusia omistajia lammaskoiran turkin hoidossa, kiitos siitä hänelle. Toivottavasti seuraava tapaaminen saadaan viettää hieman talvisimmissa oloissa, ja isommalla porukalla. Kiitos kaikille että tulitte meitä tapaamaan.

14.11 2x Jyväskylä KV-näyttelyt

Aivan mahtava viikonloppu. Helga molempina päivinä ROP, ja kuten kuvasta näkyy Helga voitti sunnuntaina ykkös ryhmän. Sunnuntain tuomari ihastui  Helgaan aivan valtavasti, ja ihmetteli kuinka tämä kaunokainen ei lauantain ryhmäkehässä pärjännyt. Myös pari muuta tuomaria tulivat juttelemaan ja hämmästelivät samaa asiaa meille sunnuntaina. No lampuri ei aina kaikkia tuomareita miellytä, mutta Kari Järvistä miellytti.

02.11 Viime viikonloppuna kävimme Lahdessa oli näyttelyssä, ja olipa mielenkiintoista. Tuomarille eivät veteraanit ja nuoret kelvanneet, sijoitti ainoastaan valio-luokan koiria. No toista kertaa tälle tädille ei tarvitse mennä, sen verran epävarmaa hänen tuomarointinsa oli.

Tänään julkaistiin vuoden näyttelykoira kisan tulokset ja meidän ilopillerimme HELGA on sijalla 49. Kyllä on mahtavat fiilikset. Suuri kiitos Helgan menestyksestä kuuluu tieten Reijolle, eli KIITOS.

23.10 Uusimmat päivitykset. Helinä toipuu leikkaukseesta, nyt on häkissä oloa takana 3 pitkää viikkoa.Lenkkejä pidennetään pikkuhiljaa, ja vapaana oloa yksin, ilman hyppimistä lisätään. Helppoa se ei ole, mutta pakko vaan koittaa kestää, pääasia että Helinä toipuu.

Nalle omistajineen kävi vierailulla, ihana, reipas pikku-mies leikki mummu-Marilynin kanssa.

Eilen kävimme Seinäjoella näyttelyssä. Paikalla olivat Rölli ja Helga. Tuomarilla oli mielipiteitä suuntaan jos toiseen, suotakoon se hänelle. Tulokset Rölli EH, Helga ROP, RYP3. Helga siis keräsi lisää pisteitä vuoden näyttelykoira kilpailuun, ja sijalukukin nousi taas muutaman pykälän, varmaankin viidenkymmenen paremmalle puolelle. Pitää siis ryhtyä juhlapuvun hankintaan...ja Reijolle tietenkin smokki. Kotimatkalla piipahdimme Mantaa ja Helmiä tapaamassa. Vilkas, sievä tyttö, kiitos Mantalle tarjoiluista.

05.10 Hieman ikäviä uutisia tällä kertaa. Helinä loukkasi itsensä lauantaina, lonkka pois paikoiltaan ja eilen leikattiin.Leikkaus onnistui  hyvin, nyt vaan toivotaan että lonkka ei muljahda uudelleen pois, eikä uusia operaatioita tarvita. Viikon päästä tarkistus, ja nähdään mikä tilanne on. Nyt sitten vaan häkissä oloa, ainoastaan tarpeillaan saa käydä ulkona remmissä. Kyllä voi olla huonoa tuuria. Kovasti on Helinällä kipuja, mutta toivottavasti päivä päivältä helpottaa.

26.09 Puolisisarukset Helga ja Waldo matkasivat Reijon ja Ernon kanssa Ahvenanmaalle viikonlopuksi. Siellä oli lauantaina KV- näyttely. Helga jatkoi ryhmäsijoitusten keräämistä, tällä kertaa ROP ja RYP3. Waldo oli VSP Jutan esittämänä saaden myös sertin ja cacibin. Jutan ja Waldon yhteistyö sujuu hienosti, tuomari oli kovasti kehunut Waldon iloisuutta. ENNEN TÄTÄ NÄYTTELYÄ OLI HELGA VUODEN NÄYTTELYKOIRA TILASTOSSA SIJALLA 72, NYT SIJOITUS NOUSEE MUUTAMALLA PYKÄLÄLLÄ, jihuu.

22.09 Viimeisestä päivityksestä on taas aikaa, ja kaikenmoista on ehtinyt tapahtumaan. Kävimme tarkistuttamasa lonkat, kyynärät, silmät neljältä O-pentueen sisarukselta ja myös Helgalta. Lonkkatulokset olivat todella hyvät, vaikka ne kennelliitossa taas kerran hieman huononivatkin. Kyynärät olivat myös kunnossa. Sen lisäksi My:ltä kuvattiin polvet ja selkä, ja Helgalta polvet, kaikki ok.

Sitten hieman ikävimpiin uutisiin. Viidet silmät peilattiin, ja kahdelta löytyi kortikaalinen katarakta : epäilyttävä. Koskaan ennen emme ole tähän koirissamme törmänneet, joten olo on ollut aika ihmettelevä sen jälkeen. Kävimme Sari Jalomäellä Waldon kanssa kysymässä mitä mieltä hän on, ja hän oli kyllä jokseenkin samaa mieltä EPÄILY, jonkinlaisesta kaihista. Se mistä tämä johtuu, on hyvin epäselvää. JOS se olisi periytyvää, pitäisi sen tulla molempien vanhempien takaa, ja tiedossamme ei ole Honeyn vanhempien takana yhtään kaihitapausta. Olimme myös yhteydessä Riccon kasvattajaan. Hänellä on ollut 22 pentuetta eikä myöskään ole koskaan asiaan törmännyt, vaikka tutkituttavat kaikki pennut. Yksi vaihtoehto on että emällä on ollut jokin virus joka tämän on aiheuttanut. Todella kurjaa, mutta näillä on nyt mentävä. Kahden viimeisen O-pentueen omistajat ovat luvanneet pikapuoliin käyttää koiransa tarkastuksessa, sitten tiedämme mikä niiden tilanne on. Waldon ja Myyn tilannetta tarkkaillaan, seuraava tarkistus on 4-6 kk kuluttua.

05.09 Riihimäki KV 03.09. Helgan menestys sen kun jatkuu. Riihimäellä ROP, ja RYP1. Bis kehässä ei sitten enää sijoitusta tullut. Porvoosta saimme myös mukavia uutisia. Eija ja My olivat ensimmäisissä Toko-kisoissa ja loistavin tuloksin. My voitti alokasluokan piirinmestaruuden tuloksella 199/200. Hienoa että meidän kasvattimme harrastavat monenlaista, ja menestystä ei tule ainoastaan näyttelyissä.  Onnea Eija ja My.

28.08 HELGAN JA REIJON MENESTYSTARINA SAI JATKOA SUNNUNTAINA, KUN KILPAILTIIN BIS JUNIOR FINAALI. KATSELIMME LIVE LÄHETYSTÄ VALTAVAA YLPETTÄ TUNTIEN. HELGA LIIKKUI KAUNIISTI, JA ESIINTYI HYVIN.....LOPPUTULOKSENA BIS 3. EI TÄSSÄ OSAA MUUTA SANOA KUIN, MAHTAVAA.

26.8 Belgia Euroopan voittaja näyttely. Emme voi vieläkään uskoa todeksi, miten hienosti Helga ja Reijo menestyivät Brysselissä. Helga VSP, JUNIOR ROP, ja kaiken kruunasi se kun Helga voitti junioreiden  ykkösryhmän. Tällaisia päiviä ei kovin usein saa kokea. Sunnuntai on vielä BIS kehä, taas saadaan jännittää. Ei tässä enää löydä tarpeeksi kiitos, ja kehusanoja Reijosta, mutta on se vaan huippu "jätkä"

21.08 Hyvin alkoi Helgalla ja kumppaneilla matka. Ruotsissa Helga VSP ja sai Ruotsin sertin. Reijon Skotti-tyttö oli myös VSP ja sai myös sertin ja cacibin.

20.08 Tänään aamuvarhaisella lähti Helga reissuun, Reijon, Mannan Arjan ja skottikoirien kanssa. Suuntana on ensin Ruotsi, Norrköping ja sitten Belgia. Toivotellaan mukavaa ja menestyksekästä matkaa koko porukalle.

14.08 Raisio KR näyttely Minun jäädessä hoitelemaan pentuja kotiin, Reijo ja Erno matkasivat Raisioon. Lammaskoiria oli paikalla kokonasta yksi, Helga. Lopputulokset olivat mahtavat. HELGA ROP, RYP1, BIS4. KYLLÄ ON MAHTAVAT FIILIKSET!!!!

31.07 Pennut syntyivät tänään keisarinleikkauksella. Yksi uros pentu oli kuollut, ja ilmeisesti oli esteenä niin etteivät muut mahtuneet syntymään. Onneksi tajusimme lähteä päivystävälle lääkärille, eikä yhtään liian aikaisin. Meillä on nyt siis 4+5 pentua. Yksi pieni poika on hyvin laiha ja emme tahdo saada häntä syömään, yritämme kuitenkin kaikkemme että paino nousisi. Päivät ovat siis nyt pitkiä, nukumme vuorotellen ja koitamme saada kaiken toimimaan. Onneksi muut pennut kasvavat hyvää vauhtia, ja voivat hyvin tällä hetkellä.

30.07 Odottavan aika on pitkä....niin tosiaankin on. Nyt on Helinän lämmöt laskeneet, ja voidaan odotella synnytyksen käynnistymistä.

24.07 Eilen vietimme pitkän, kuuman kostean ja raskaan päivän lammaskoirien erikoisnäyttelyssä. Tuomarina oli Edy Dykstra-Blum USA:ta. Meillä oli paras menestys moneen vuoteen. Helga PN2 ja paras juniori, Rölli PU2, Waldo juniori VSP ja PU4, Minnie juniori narttujen 4, Marilyn veteraani narttujen toinen, Nala ja Lumikki molemmat ERI kasvattajaluokkamme jäi kolmanneksi, koska oli liian erityyppisiä koiria, vaikka kaikki yksilöinä miellyttivät tuomaria. Komeita tuloksia. KIITOS KAIKILLE IHANILLE KASVATTIEN OMISTAJILLE KOIRINEEN KUN JAKSOITTE TULLA NÄYTTELYYN, JA PIDÄTTE KOIRISTANNE NIIN HYVÄÄ HUOLTA. ERITYISKIITOS KUULUU REIJOLLE JA JUTALLA, ILMAN TEITÄ HOMMASTA EI OLISI TULLUT MITÄÄN.

21.07 Tänään kävimme Helinän kanssa vielä tiineys röntgenissä, koska halusimme varmistaa montako pentua on tulossa. 9-10 pennun alkua siellä näkyi, eli edessä on kiireisiä viikkoja, pennun tuoksua, ja pienten lampurien tassuttelua.

10.07 Niin sitä taas palattiin maanpinnalle. Tänään Oulussa tuomarimme Juha Putkonen ei alkuunkaan pitänyt Helgasta-tuloksena EH. No näitähän aina välillä tulee,mutta eniten ihmetyttää että sama tuomari muutama kuukausi sitten pentunäyttelyssä sijoitti Helgas BIS2-sijalle ja silloin kehui juuri niitä asioita mistä nyt ei pitänyt.???

09.07 Nyt on niiin mahtavia uutisia että alta pois. Reijo ja Erno ovat koirien kanssa näyttelyreissulla, ja mahtavat olivat tulokset ensimmäisenä päivänä. Helga ROP; RYP3, Ja Ado VSP saaden sertin ja näin ollen Adosta tulee Suomen, Ruotsin, Viron ja Latvian valio kertaheitolla.

04.07 PALJON ONNEA 3-vuotiaille: Lilian, Fluffy, Tara, Nala, Ado, Pertti, Teuvo ja Kamu.

28.06 PALJON ONNEA HELGA 1V. Tänään siis söpöliinimme täyttää vuoden, kyllä aika kuluu nopeasti.

27.6 Tänään kävimme Helinän kanssa ultrassa, ja ihanaa meille tulee pentuja. Ultrassa näkyi ainakin 7 pientä lampurin alkua.

21.06 18.06 olimme Kotkan näyttelyssä. Keli oli aivan kaamea, vettä satoi ja tuuli oli aivan valtava. Helga kuitenkin korjasi voiton kotiin ja oli ryhmäkehässä seitsämän parhaan joukossa. Marilyn oli VSP veteraani ja PN 2. Nyt odotamme jännittyneinä ensi viikkoa, silloin selviää tuleeko meille pentuja.

07.06 Paljon on tapahtunut viime päivityksen jälkeen, eli olemme reissanneet sinne sun tänne. Ensin siis matkasimme Tanskaan. Dortemarie ja Torben pitivät meistä hyvää huolta, ja sulho Will oli ihana nallekarhu. Astutukset saatiin hoidettua, ja nyt sitten odottelemme tuleeko meille pentuja. Lauantaina kotiuduimme Tanskasta, ja seuraavana aamuna matkasimme kolmen koiran kanssa Tallinnaan Eestin Voittaja-näyttelyyn. Ja hienostihan siellä meni. Helga ESTJW-16, ROP JUN ja PN2. Waldo EST JW-16, VSP JUN ja PU2. Marilyn EST VETW-16 ja VET ROP.HIPHURRAA, TAAS KERRAN. Eilen sitten saimme vieraaksemme kymmenkunta lampuria perheineen, ja myöskin mukavan pariskunnan joka etsiskelee itselleen ensimmäistä lammaskoiraa. Erno pastoi markkaroita, ja lättyjä, koirat nauttivat riehumisesta, ja kaikilla tuntui olevan mukavaa. Ihana on järjestää näitä tapaamisia, ja nähdä teitä kaikkia.

30.05 Pikainen päivitys ennen Tanskaan lähtöä. Olimme siis Joensuussa viikonloppuna, ja hyvinhän siellä meni. Lauantaina HELGA ROP, RÖLLI VSP, Helinä PN2 ja Marilyn PN4. Sunnuntaina HELGA ROP, MARILYN PN2, HELINÄ PN3, ja RÖLLI PU2. Marilyn oli myös veteraani ROP molempina päivinä. Helgan arvostelut olivat taas aivan loistavia, ja lauantain tuomari totesi, että heti kun Helga tuli kehään hän tiesi että tässä on voittaja.

23.05  Meillä oli mahtava viikonloppu. Lauantaina Haminan näyttelyssä Helinä ROP, Helga PN2 kera sertin.

Sitten sunnuntaina paukahti sellainen pommi ettemme vieläkään ole toipuneet. Royal Canin show Helsinki, tuomari Leif Ragnar Hjorth. Ensin Waldo valloitti tuomarimme, ja korjasi urosten voiton, ensimmäinen virallinen näyttely ja heti VSP + serti. Sitten oli Helgan vuoro. Tuomarimme ihastui Helgaan aivan valtavasti, sanoi vielä erikseen että tällä tytöllä tulee olemaan loistava tulevaisuus, Helga siis ROP. Sitten oli ryhmien vuoro. Kerrankin oli onni puolellamme, ja rotutuomarimme otti ryhmän HELGA RYP1. Sitten oli vuorossa Royal Canin Junior kisa, tuomarina Tanja Ahlman Stockmari HELGA BIS JUNIORI. Voi hyvät hyssykät mikä päivä. Kiitos taas kerran Reijo ja Jutta, ja valtaisat onnittelut Pirre ja Waldo.

19.05 Helinän juoksu on nyt HYVIN lähellä, eli matkavalmistelut alkakoot.

16.05 Viikonlopun näyttelypäivitykset: Sadetta, sadetta, mutta tulokset olivat ihan mukavat. Mynämäellä Helinä ROP, Helga PN2, Marilyn PN3 ja ROP VET. Raumalla Helga ROP kera sertin, Helinä PN2. Toivottavasti ensi viikonloppuna ei sada.

01.05 Tampere-KV Hollantilainen tuomarimme ei taaskaan Czarlinda`s koirista liiemmin piitannut. Niimpä paras oli Saksan tuontimme Helga, ollen isossa narttu joukossa (15) PN2. Helga hävisi vain Nessalle, joka oli myös ROP. Hieno saavutus siis jälleen nuorelta junnultamme. Onnea Mirva ja Nessa.

24.04 Hyvää syntymäpäivää Czarlinda`s L-pentue Luna, Honey, Hulda, Manteli, Elmeri, Hermanni, Paavo ja Lennu.

06.06 vietämme "pentutaapaamista" meillä. Eli kaikki joukolla mukaan.

Bertan nimi oli vahingossa jäänyt onnittelulistalta pois, anteeksi Kirsi ja Jenni.

16.04 Vaasa KV. Taas kerran herätys keskellä yötä, ja auton nokka kohti Vaasaa. Kyproslainen tuomarimme oli nopea toimissaan, ja niimpä kehä alkoi jo hieman etuajassa. Ado sai erin ja sa:n mutta sijoittui PU kakkoseksi, eli se kaivattu serti antaa odottaa itseään edelleen....Nartuissa homma menikin sitten putkeen. Kolme ensimmäistä sijaa nartuissa kun meni meidän koirille järjestyksessä HELGA, HELINÄ JA MARILYN. Siis uskomatonta Helga oli ROP 9 kk vanhana, vaikka on vielä kovin pentumainen. Ryhmässä tuomari poimi kahdeksan parhaan joukkoon. Olemme niin ylpeitä Helgasta, ja tietenkin myös muista koiristamme. KIITOS TAAS REIJO JA JUTTA MAHTAVASTA SEURASTA JA KOIRIEN ESITTÄMISESTÄ.

09.04  Hyvää 4-vuotis syntymäpäivää M-pentueen Bertta, Minni, Lumikki, Tollo, Dusa, Helinä, Töppönen ja Valkku.

07.04 Löysimme valitettavasti Marilyniltä uuden nisäkasvaimen, ja mummo leikattiin eilen. Kaikki toivottavasti saatiin pois. Nyt odotellaan patologin lausuntoa.

07.04  Viimeisen päivityksen jälkeen olemme käyneet kahdessä näyttelysää, mutta niistä ei kauheastii kerrottavaa ole. Imatralla Rölli toinen junnuissa, ja Helinä kolmas valionartuissa. Onnea Mirvalle joka putsasi pöydän.

Sitten viime viikonloppuna oli vuorossa Lahti. Helga ERI, ilman sa:ta, turkki kuulemma vielä hieman lyhyt, mutta erittäin lupaava ( Helga on 9 kk). Helinälle eva, tuomarin mukaan ontui, mikä ei kyllä pitänyt paikkaansa. Marilyn VET ROP, Nala ja Lumikki sijoittuivat PN luokassa. Olipa mukava saada Lumikki mukaan kehiin pitkästä aikaa, toivottavasti kaikki ongelmat on nyt sivutettu ja näyttely ura voi jatkua.

21.03 O-pentue, Lulu, Minnie, Äksy, My, Waldo, Rölli ja Mel tänään 1V. Paljon onnea kaikille.

14.03 Nurmes ryhmänäyttely 13.03, tuomarina Nina Janger. Röllin neljäs näyttely ja myös neljäs kerta ROP. Hieno putki nuorella pojalla, ONNEA.

10.03 Viime viikonloppuna kävimme Liettuassa, Vilnassa. Siellä oli 2 KV-näyttelyä. Ensimmäisenä päivänä vuorossa oli Liettuan Voittaja näyttely. HELINÄ ROP, MARILYN VET ROP, HELGA PARAS PENTU JA BIS 3. Toisena päivänä oli sitten Vilnus Cup vuorossa ja tulokset vieläkin komeammat. HELINÄ ROP JA RYHMÄSSÄ VIIDEN PARHAAN JOUKOSSA, MARILYN VET ROP, ADO SERTI JA CACIBI, JA SOKERINA POHJALLA HELGA BIS1 PENTU. Kyllä on mahtavat fiilikset. Nyt ovat pentunäyttelyt Helgan kohdalla ohi, ja seuraavaksi ollaankin sitten juniori-luokassa. TUHANNET KIITOKSET REIJOLLE, KOIRIEN LAITTAMISESTA JA  HELINÄN JA HELGAN ESITTÄMISESTÄ, JA MYÖS JUTALLE KAIKESTA AVUSTA, JA ADON JA MARILYNIN HIENOSTA ESITTÄMISESTÄ.

28.02 Vietimme meillä pienimuotoista "pentutapaamista". Mukana olivat Minnie , Honey, Waldo, My,  meidän omat koiramme ja tietenkin liuta kasvattien omistajia. Ihana päivä, aurinko paistoi ja koirat saivat telmiä lumessa. Harmi että useammat eivät päässeet paikalle, mutta ensi kerralla sitten.

27.02 ajelimme Tuusniemelle ryhmänäyttelyyn. Minnie oli ensimmäistä kertaa juniori luokassa ja hienosti meni ROP, ja ensimmäinen serti. Tuomari oli sama Tanskalainen herrasmies joka viime kesänä oli meillä Visbyssä ja tuolloin Ado oli ROP, nyt tuloksena EH.

13.02 Royal Canin Puppy Show Lahti. Helgan uskomattomat saavutukset saivat jatkoa eilen Lahdessa. ROP, RYP1, BIS2. On se vaan niin nätti tyttö.

07.02 Tallinn Winter Cup 2016 Aivan mahtava sunnuntai Tallinnassa. Nala:VSP ja uusi EE CH, Ado  ROP, RYP2 ja uusi C.I.B, ja sokerina pohjalla Helga ROP ja BIS pentu. Voiko enempää toivoa yhdeltä päivältä. Kiitos  mukana olleille Jutalle, Reijolle ja Tatulle avusta, ja seurasta. Hauska, ja menestyksekäs reissu.

04.02 Sisarukset Bertta ja Helinä saivat yhtä aikaa vahvistukset C.I.B titteliin. Onnea Kirsille ja Jennille uudesta kansainvälisestä valiosta.

25.01 Lauantaina kävimme lammaskoirapäivillä Mikkelin lähistöllä. Paikalla oli toistakymmentä lampurin omistajaa, ja iso joukko koiria. Paikka oli mahtava, ja ilmakin suosi meitä. Varsinkin Helga otti tapahtumasta kaiken irti, riehui koko rahan edestä, ja illalla kyllä uni maittoi.

25.01 Perjantaina kävivät Waldo ja Pirre visiitillä. Reijo trimmasi Waldon ja poika komistui entisestään. Kunhan etutassun  karvat vaan kasvaisivat nopeasti niin pääsisi Waldokin taas  näyttelyihin.

18.01 Sunnuntaina ajelimme Helgan kanssa Lahteen pentunäyttelyyn. Ihan turha reissu ei ollutkaan. Helga, Reijon esittämänä ROP ja RYP3.

17.01 Tämän vuoden ensimmäinen näyttely oli eilinen Turun KV-näyttely. Helinä VSP, Lulu ensimmäistä kertaa junioreissa, komeasti PN3. Ado ERI, Nala H(tuomarin lausunto oli että hän ei pidä siitä että koira pitää kieltä haampaiden välissä). Ihan kaikessa siis tämä tuomari tätönen ei ollut ajantasalla, mutta näillä mentiin. Erityisen tyytyväisiä olemme Honeyn ja Riccon jälkikasvuun. Kauniita pentuja, minkä tuomaritkin ovat huomanneet. Kun vielä saamme Waldon, ja Minnien mukaan kehiin, niin ompas mukava katsoa näiden nuorten taivalta näyttely maailmassa.

10.01 Lisää hyviä uutisia, Kajaanin KV-näyttelystä. Irma ja Timo kävivät Röllin kanssa näyttelyssä aivan mahtavin tuloksin. ROP, ja Royal Canin Junior BIS2. Röllihän täytti vasta pari viikkoa sitten 9 kuukautta eli aivan mahtava suoritus. Onnea!!!

Komea on Rölli-poika, kuten kuvasta näette.

09.01 Tänään oli Helsingissä pentunäyttely. Helga osallistui kisaan hienoin tuloksin, ROP RYP3.

07.01 Czarlinda`s Marilyns Girl "Helinä" on vuoden lammaskoira 2016. Suuri kiitos menestyksestä kuuluu Reijolle, joka Helinää on esittänyt. Olipas mukava herätä hyytävän kylmään aamuun, näin hienoihin uutisiin. Muutenkin kisa meni Czarlinda`s kennelillä hienosti: Marilyn veteraanien kakkonen ja myös vuoden jalostuskoira kisan kakkonen. Kasvattaja-luokassa sijoituimme myös toiseksi.

Joulu on takanapäin ja Uutta Vuotta juhlittu leppoisasti mukavassa seurassa. Haluamme kiittä kaikkia kasvattiemme perheitä kuluneesta vuodesta, ja siitä että pidätte meihin yhteyttä ja kerrotte mitä kasvateillemme kuuluu. On myös ollut tosi mukava huomata että harrastatte koirienne kanssa kaikkea mahdollista. Kiitos myös näyttely tiimillemme, erityisesti Reijolle ja Jutalle, ilman teitä emme tulisi toimeen.

2015

20.12 Tämä vuosi on edennyt siihen vaiheeseen että on aika toivottaa kaikille Hyvää Joulua!!

07.12 Tämän vuoden viimeinen näyttelyviikonloppu on takana. Ensimmäinen päivä, eli Helsinki voittaja meni miten kuten. Tuomari oli täynnä yllätyksiä. Helinä PN3 ja Marilyn vet. narttujen toinen. Voittaja näyttelyssä Helinä taas kerran yllätti, ROP ja V-15. Toinen vuosi peräkkäin voittaja titteli. Ei ollenkaan huonosti. Ado ERI ja SA, Nala ERI ja SA Marilyn ERI ja SA, eli kaiken kaikkiaan hienosti meni . Helga aloitti näyttely uransa osallistumalla Voittaja pentu näyttelyyn, täytettyään juuri 5 kuukautta. Hienosti pikku neiti esiintyi Reijon kanssa ja sai KP:n ja hyvän  arvostelun. Voittoon asti Helga ei kuitenkaan yltänyt, vastassa kun oli yli 2 kuukautta vanhempia pentuja. Raskas, mutta mukava viikonloppu. Nyt keskitytään Joulun odotukseen.

27.11 Saimme eilen mukavaa sähköpostia. Helgalta otettiin PCD ja EIC testit, ja Marilyninltä EIC. Molemmat tytöt ovat terveitä.

23.11 Huh hei miten mahtava viikonloppu. Jyväskylässä oli kaksi KV-näyttelyä, ja kyllä meni hienosti. Ensimmäisenä päivänä RÖLLI paras pentu, HELINÄ ROP, MARILYN VET ROP ja NALA kruunasi päivän ollen PN2 ja UUSI SUOMEN VALIO. Ryhmissä Helinä ei päässyt jatkoon, mutta Marilyn valittiin valtaisassa vetsku ryhmässä (noin 130) jatkoon. Toisena päivänä olimme ilmoittaneet vain Helinän, joka oli taas komeasti ROP, ja Marilynin VET ROP. Ryhmissä Marilyn valittiin taas jatkoon, ja Helinä oli 7 parhaan joukossa. Hauska oli nähdä myös Mariaa, Marlista ja Hultaa pitkästä aikaa. Kiitos kaikille mukavasta seurasta.

19.11 Tätä päivitystä kirjoitan kyynelsilmin. Rakas Maxi-pappamme on poissa. Suru ja ikävä on kova, mutta eilen tuli aika tehdä pojalle viimeinen palvelus.

15.11 Tämän vuoden viimeinen ulkomaan reissu suuntautui Latviaan. Riga`s Winner Show, paikalla 8 lammaskoiraa. Meiltä Minnie pentu KP ja paras pentu, Helinä ROP, Ado VSP, Marilyn VET ROP ja PN2, ja kaikille tittelit. Eipä paljon paremmin olisi voinut mennä. Kiitos seurasta Kirsti ja Jutta, ja Jutalle valtavat kiitokset avusta.

08.11 Messukeskuksessa oli viikonloppuna lemmikkimessut, ja kaksi pentunäyttelyä. Me osallistuimme toisena päivänä, eli sunnuntaina näyttelyyn. Harmillista että Waldo oli saanut kennelyskän eikä päässyt mukaan kisaamaan. Meillä oli siis matkassa tytöt Lulu ja Minnie, ja hienosti meni: LULU ROP JA RYP2, Minnie KP:N kera ylemmässä ikäluokassa toinen Lulun jälkeen. Tällaiset päivät saavat kasvattajan suun hymyyn. Kiitos taas Reijolle mahtavasta työstä, ja onnea Lulun kotijoukoille.

21.10 Kirsi ja Jenni tulivat viettämään Maxin synttäreitä, ja samalla Kirsi toi Maxin "lomalta" kotiin. Pappa oli Mäntsälässä hoidossa, kun me kävimme hakemassa Helgan Ruotsista. Kakku maistui Maxille. Hauska oli nähdä kuinka nuori Helga-tyttö sai vanhan herran pään pyörälle. Maxi oli aivan innoissaan tyttelistä. Komean iän on Maxi jo saavuttanut, mutta toivotaan että saamme pitää hänet vielä muutaman vuoden.

21.10 MAXI TÄYTTÄÄ TÄNÄÄN 13V. PALJON ONNEA PAPPARAISELLEMME.

20.10 Eilen palasimme kotiin Ruotsin matkalta, ja toimme mukanamme uuden perheenjäsenen Helgan. Helga matkasi siskonsa Avvan kanssa Saksasta. Vanja ja Eva hakivat heidät meille tutusta kennelistä, Andrean ja Geraldin luota. Olemme jonkun aikaa miettineet miten kasvatustyötä jatkamme, ja päädyimme siihen että etsimme narttupennun, mitä toivon mukaan sitten voimme käyttää jatkossa jalostukseen. Asiat etenivät todella nopeasti kun olimme päätöksen tehneet. Shaggy blu Bob`sin kennelissä oli pentuja, ja sieltä valitsimme tytön, jonka nimeksi siis tuli Helga.

13.10 Syksy on tullut, ja vääjäämättä talvikin lähestyy. Viimeinen kuukausi on ollut täynnä lasten lasten hoitoa, koirien harjausta ja siemimetsässä samoilemista. Sieniä ei kyllä ole löytynyt juurikaan, mutta ihanaa kävellä luonnossa kauniina päivänä. Nyt on kotosalla aika vipinää, kun Lulu on meillä vierailulla pari päivää. Sievä tyttönen, ja kasvanut mukavasti. Myös Waldo ja Minnie ovat käyneet meitä tervehtimässä. Viikonloppuna lähdemme sitten pienelle matkalle......ehkä jopa tulemme tuliasten kanssa takaisin kotiin.

12.09 Porvoo Vietimme mukavan aurinkoisen päivän Porvoon näyttelyssä, kakkua syöden ja samalla Jutan synttäreitä juhlien. Näyttely tuloksetkin olivat mahtavat. Helinä ROP, Hermanni VSP, Marilyn VET ROP. Menestystä ryhmissä emme saaneet mutta Reijo kera skotti- kasvattinsa olivat komeasti RYP2, onnea niin kasvattajalle kuin omistajille. Eija ja My kävivät myös meitä tervehtimässä, My hieman ulkonäköa muuttaneena. Tyttönen onnistui astumaan isoon maalipurkkiin ja värjäsi koko takaosansa, eli ei auttanut muu kuin ajaa  karvat pois. Nopeastihan ne takaisin kasvavat, eli ei huolta. Vielä yksi ulkonäyttely, sitten odottelemme sisänäyttelyiden alkua.

08.09 Viikko on vierähtänyt flunssaa sairastellessa, mutta Erno kokosi kaikki voiman rippeensä sunnuntaina ja suuntasi kohti Vantaan näyttelyä. Ja hyvinhän siellä meni, Helinä ROPja Marilyn VET ROP, hieno suoritus Helinältä kun vastassa oli kuitenkin erkkarin voittanut uros. Kiitos tyttöjen menestyksestä kuuluu taas kerran Reijolle.

02.09 Kuvassa viikonlopun "saalis" Ruotsista. Vietimme viikonlopun Visbyssä Helinän ja Adon kanssa. Kaksi näyttelyä, ja hienosti meni. Lauantaina Helinä ROP ja Ado VSP, Sunnuntaina Ado ROP ja Helinä VSP. Helinästä tuli siis Ruotsin valio, ja C.I.B, Ado sai sertin ja cacibin.

25.08 Viime viikonloppuna olimme ensin lauantaina pentunäyttelyssä Helsingissä. Mukana olivat Rölli ROP ja ryhmässä eteni kuuden joukkoon, Waldo PU2, ja Minni PN2. Kaikilla oikein hienot arvostelut, ja esiintyivät oikein hyvin. Mukava päivä mukavassa seurassa, toivottavasti saamme seuraavalla kerralla muitakin sisaruksia mukaan. Kiitos kaikille seurasta, ja Jutalle ja Reijolle kiitokset avusta. Sunnuntaina oli Tallinnassa Baltian voittaja. Marilyn oli VSP veteraani, saaden siis uuden tittelin, ja PN3.

11.08 Eilen saimme mahtavia uutisia. Czarlinda`s Melody Maker "Valkku" kävi lonkkakuvissa ja tulokset varmistuivat eilen: A/A 0/0 mahtavaa. Onnea omistajalle, Kirsille ja kiitos kun veit Valkun kuviin. Nyt on koko M-pentue kuvattu.

1-2.08 Lauantaina oli Porin KV-näyttely. Erno ja Jutta matkasivat sinne Marilynin ja Hermannin kanssa. Marilyn PN2, ja Hermanni PU2. Jutta sijoittui junior handlereissa komeasti toiseksi. ONNEA JUTTA!!! Sunnuntaina sitten oli vuorossa Erikoisnäyttely Merikarvialla. Paikka oli kaunis, niin kuin ilmakin. Paljon muuta mainittavaa ei sitten siitä olekkaan. Kaikki koirat saivat kyllä ERI:n ja SA:n, ja se siitä. Nyt huilitaan pari viikkoa, vaikka tällä viikolla riittääkin vauhtia kun talossa on pikkuvieras Lulu hoidossa. Ihana, kiltti energiapakkaus

29.07 "pentutapaaminen" Vietimme ihanan päivän koiramaisissa tunnelmissa. Saimme vieraita Sodankylästä, Joensuusta ja hieman lähempääkin. Viime pentueesta oli paikalla 6, ja Helinän kaksi siskoa tulivat myös. Päivä kului mukavasti kuulumisia vaihdellen. Ihanaa oli nähdä kuinka lapsukaiset olivat kasvaneet, ja näyttivät oikein sieviltä.

     lapsukaiset omistajineen

     Helinän siskot Minni ja Tollo

25.07 Kävimme Latviassa KV-näyttelyssä. Helinä oli PN2 ja hänestä tuli Latvian- ja Baltian valio, mutta se haluttu cacibi jäi vielä puuttumaan......ei kun uutta matoa koukkuun.

18.7 Ylivieska Helinä ROP, Marilyn Vet ROP.

14.07 Vietimme mukavan viikonlopun Oulussa. Kaksi KV-näyttely, ja mukavasti menestystä.Ensimmäisenä päivänä Valkku VSP ja uusi FICH, Marilyn ROP ja RYP3. Toisena päivänä Valkku taas VSP ja Helinä ROP. Harmillista oli että Adolta jäi viimeinen serti saamatta, etutassun ontumisen vuoksi. Tuomari juoksutti moneen kertaan ja pyysi katsomaan tassun pohjan ettei siellä ollut mitään. Joko pitkä automatka, tai hotellissä sängyissä pomppiminen oli ehkä aiheuttanut jotain pientä kipua, se jäi arvoitukseksi. Ihana oli tavata Kirsi ja Valkku, poika on niin isänsä Jipun kopio että ihan sydäntä riipaisi. Toivottavasti saamme Kirsin ja Valkun mukaamme myös jollekkin ulkomaan reissulle. Jutta esitti kaikki meidän koirat tosi hienosti, KIITOS

04.07 PALJON ONNEA KOKO N-PENTUEEN SISARUKSILLE JOTKA TÄYTTÄVÄT TÄNÄÄN 2V.

01.07 Tänään vietimme ihanan aurinkoisen päivän pentutapaamisen merkeissä. Paikalla oli seitsämästä pennusta kuusi. Äksy joka asustelee Sodankylässä tulee myöhemmin tässä kuussa käymään. Sitten järjestämme uuden tapaamisen.

29.06 Eilen kävimme Helinän ja Hermannin kanssa Karjaan näyttelyssä.  Puitteet olivat mahtavat, kaunis nurmikko, ja vielä kauniimpi ilma. Voi sanoa että oli ensimmäinen kesänäyttely päivä. Tuomarina meillä oli Rune Fagerström, ja tulokset hienot. HELINÄ ROP JA HERMANNI VSP. Kiitos taas Reijo koirien laittamisesta, ja esittämisestä.

22.06 Loma ja WW-näyttely ovat takana ja kotona ollaan taas. Matka oli aivan mahtavan mukava. Näyttelyt olivat kahtena päivänä. Ensimmäisenä meillä olivat kehässä vain tytöt Nala EH, Helinä ERI ja Marilyn ERI1 ja paras veteraani. Toisena päiväänä oli sitten varsinainen WW-2015 näyttely. Ado EH, Nala EH, Hermanni ERI ja Helinä ERI ja sioittui hienosti omassa luokassaan neljänneksi. Viimeisenä kehään meni Marilyn ja sai kun saikin ERI:N ja näin ollen VWW-2015 tittelin, ja koska Marilyn sai molempina päivinä ERI1 niin hän sai myös toisen tittelin,ENCI OLD GLORY 2015. Kasvattajaryhmämme sai KP:n ollen ykkönen. Pitkät raskaat näyttelypäivät, valtavat hallit, ja pientä häikkää järjestelyissä. Mutta yhtä kaikki hauska matka mahtavassa seurassa. KIITOS SEURASTA JA AVUSTA TATU, JUTTA, REIJO JA MANNA.

31.05 Tallinna W-show. Sunnuntai aamuna lähdimme aamulla aikaisin kohti satamaa ja Tallinnaa. Matkassa mukana olivat Ado ja Marilyn. Saavuimme hyvissä ajoissa näyttelypaikalle, ja ehdimme saada teltan pystyyn ja koirat sinne ennenkuin ensimmäinen sadekuuro alkoi. Välillä satoi vettä, välillä rakeita, ja tuuli aivan hirveäasti. Paikalla oli 5 lammaskoiraa, ja meidän tuloksemme olivat aika mahtavat. ADO VSP, EST W-2015 ja Marilyn ROP, VET ROP, EST W-2015 ja EST VETW-2015. Ryhmäkehässä tuuli oli vieläkin kovempi, mutta hienosti Jutta selvisi Marilynin kanssa, vaikka sijoituksia ei tullutkaan. Kiitos Jutta. Nyt ajatukset suuntautuvat kohti tulevia juhlia, ja sen jälkeiseen matkaan.

25.05 Viikonlopun kuulumisia. Kaksi näyttelyä. Lauantaina Helsinki. Helinä PN2, ja Ado PU3. Mirva korjasi melkein koko potin ONNEA. 10- vuotias Senna on ilo silmälle kehässä. Täytyy toivoa että omatkin koiramme pysyisivät yhtä pirteinä ja hyväkuntoisina. Sunnuntaina Erno ja Reijo kävivät Haminassa. Marilyn palari kehiin, veteraaneihin. Tulos PN2 ja VET ROP. Ado oli PU2.

23.05 Marilyn täytti 8-vuotta. Onnea meidän ihanaiselle mummelillemme.

02.05 Tampere KV tuomarina Torsten Lemmer. Olimme ilmoittaneet näyttelyyn Adon ja Helinän. Lisäksi Nala tuli myös Tatun kanssa edustamaan kenneliämme. Vau miten hieno päivä. ADO PU2 kera sertin ja cacibin. NALA,  PN4 saaden myös sertin. Ja sokerina pohjalla HELINÄ ROP. Jutta esitti Helinän rotukehässä ensimmäistä kertaa ja näin hienosti meni. Ryhmään Helinän vei Reijo, tuomarina oli Soile Bister. Hienosti kahdeksan joukkoon heidät poimittiin. Tuhannet kiitokset Reijo ja Jutta hienosta päivästä. Erityiskiitokset ansaitsee myös Tatu, joka on huolella hoitanut Nalan turkkia, pikkuhiljaa alkaa tulokset näkymään.

24.04 Tänään on taas aika juhlia. L-pentueen sisarukset täyttävät 5 vuotta. Täällä meillä on 3 sankaria, Manteli, Hermanni ja Honey joka hoitaa lapsiaan hellyydellä ja rakkaudella. HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ SIIS KAIKILLE.

15.04 Aika kiitää hurjaa vauhtia pentujen kanssa puuhaillessa. 9.4 vietimme Helinän synttäreitä, M-pentueen sisarukset täyttivät 3 vuotta.

07.04 Helinä ja Hermanni olivat eilen Imatran näyttelyssä. Hermannin esitti tiimimme uusin jäsen Jutta, ja hienostihan tuo meni. Tuomari oli tiukka, Hermannille ERI, taas kerran pigmentti oli ratkaiseva tekijä. Helinä Reijon esittämänä oli hienosti  VSP. Tervetuloa Jutta mukaan porukoihimme, ja kiitos taas kerran Reijo.

23.03 Honeyn ja Riccon pennut syntyivät 21.03 (3+4).

Elina ja Heikki olivat kera Lennun ja Lumikin Latviassa viikonlopun. Siellä oli kaksi KV-näyttelyä. Mahtavasti onnistunut reissu. Ensimmäisenä päivänä Lumikki VSP, ja toisena Lennu ROP RYP3, Lumikki VSP. Hiemosti meni ONNEA TEAM MATTILA.

14.03 Honey on muuttanut meille, ja nyt odottelemme synnytyksen alkamista.

07.03 Eilen saimme huippu hienoja uutisia. RICCO oli BOB Cruftsissa. ONNEA !!!!

16.02 Eilisen päivän vietimme Tallinnassa, näyttelyssä. Helinä oli VSP ja on nyt uusi EECH ja sai myös CACIBIN. Tapasimme myös näyttelyn jälkeen Vellyn ja Flaffyn. Fluffy on yhtä sievä ja iloinen tyttönen kuin sisaruksensakin.

14.02 Eilen saimme varmistuksen että Saksan matkamme tuotti tulosta. Honey saa pentuja maaliskuun puoli välin jälkeen.

12.02 Kirsin luona Mäntsälässä asuva kasvattimme Bertta on saanut eilen perheenlisäystä. 4 tyttöä ja 2 poikaa. Onnea Kirsille, Jennille ja Bertalle.

07.02 Tänään meille kokoontui muutamia kasvatteja omistajineen viettämään talvipäivää. Päivä oli muuten ihan onnistunut, mutta sähkön puute hieman häiritsi. No syötiin keitot,  ei ihan kiehuvan kuumina ja kakku ilman kahvia.

Nala, Onni ja Stella kiipeilivät varaston katolla.

 

 Bertan masu on kasvanut huimasti, ja nyt vaan odottelemme koska Kirsi ilmoittaa synnytyksen alkaneen, Me taas menemme Honeyn kanssa perjantaina ultraan, kyllä jännittää....

25.01 Tämän vuoden näyttelykausi on korkattu. Olimme eilen Turun KV-näyttelyssä Nalan, Adon, Helinän ja Hermannin kanssa. Ado oli komeasti PU2 saaden sertin ja cacibin, Hermanni PU3. Nala sai EH:n, tuomari huomautti hieman "kynitystä" turkista, joka johtunee Nalan ja Pertin kolmen viikon riekkumisesta. Helinä oli Nessan jälkeen toinen valio-nartuissa mutta lopputulos PN4. Kasvattajaluokkaan oli ilmoitettu kaksi ryhmää, ja me veimme voiton. Kaikenkaikkiaan hieno päivä. Erityisesti Adon ensimmäinen cacibi ja hieno arvostelu lämmittivät mieltä. KIITOS TAAS KERRAN REIJO AVUSTA.

Jenni, Harri, Bertta ja Pertti viettivät viikonlopun Liettuassa hienoin tuloksin. Bertta sai viimeisen cacibin ja on nyt siis CIB. Pertti oli tänään VSP ja sai sertin ja cacibin. ONNEA KOKO POPPOOLLE. BERTALLE HYVÄÄ MAMMALOMAA

HONEY ON ASTUTETTU 17.01

HYVÄÄ UUTTA-VUOTTA KAIKILLE

2014

21.12 Takana on kiireisiä päiviä ja viikkoja. Jouluvalmistelut alkavat olla voiton puolella. Tänään on pientä pakkasta, ja luntakin odotellaan.. OIKEIN HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE YSTÄVILLE, KASVATEILLE JA HEIDÄN PERHEILLEEN.

07.12 Tänään oli siis Voittaja-näyttely. Mukana meillä oli vain Helinä ja Tatu tuli Nalan kanssa. Nalalle ERI, ja arvostelu oli oikein hyvä. Helinä sitten yllättikin meidät täydellisiesti, VSP, V-14, CACIB. Aivan uskomattoman hieno viikonloppu meidän kennelillä. Tuhannet kiitokset taas Reijolle, ja kiitos kaikille mukavasta päivästä. Nyt on tämä vuosi näyttelyiden osalta taputeltu loppuun, ja keskitytään joulun valmisteluihin.

06.12 Ensimmäinen messari päivä takana. Tänä vuonna lähdimme vuoden viimeisiin näyttelyihin "kevyellä kalustolla" , eli mukana olivat junnut Ado ja Nala sekä valioissa Helinä. Eipä olisi etukäteen uskonut että näin hieno päivä tulee. Ado PU2, serti ja HEJV-14 ja Nala PN3, serti HEJV-14. Aivan mahtavat fiilikset on nyt. Helinä sai erin ilman SA:ta. Tuhannet kiitokset Reijolle, Heikille ja Jennille avusta. Onnea Nalan perheelle hienosta menestyksestä, ja Tatulle erityisesti onnea. Toista kertaa lampurin kanssa kehässä ja näin hieno tulos. Mukavaa saada yksi uusi esittäjä koirillemme. Lopuksi kiitos kaikille mukavasta seurasta, ja päivästä.

10.11 Eilen oli Jyväskylän KV-näyttely. Itse en vielä matkaan lähtenyt, mutta Erno ja Reijo menivät Adon ja Helinän kanssa. Ado oli komeasti PU4 saaden sertin ja Helinä PN4. Kasvattajaryhmä sai KP:n. Nyt odotellaan vuoden viimeisiä näyttelyjä, ja Honeyn juoksun alkamista.

04.11 Pimeää, sateista ja kuraisia koiria. Tätä nämä viime ajat ovat olleet. Aamulla kun herää niin ei tiedä onko aamu, vaiko keskiyö. Mutta näillä mennään, kaipa se talvikin tulee aikanaan. Polvileikkauksesta on nyt hieman yli kolme viikkoa. Hienosti olen toipunut, joskin nyt viimeistään tajuaa ettei lopullinen toipuminen tosiaankaan käy tuosta vaan. Onneksi koirat pitävät huolta minusta. Aina on vähintään pari painalossa. Honeyn juoksua odotellaan...

25.10 Tänään meillä oli vierailulla Kirsi, Jenni ja Stella, vietimme Maxin synttäreitä. Päivänsankari oli ihastuksissaan kaikista herkuista mitä sai. Toivottavasti Maxilla on vielä monta hyvää vuotta edessäpäin. Mukava päivä, mukavassa seurassa. Lisäilen kuvia, kunhan saan yhden ohjelman toimimaan.

23.10 Tänään vihdoin saimme Adon lausunnot kennelliitosta. Kuten tiesimmekin lonkat ovat huonot, mutta onneksi edes etuosa kunnossa. Tulokset siis 0/0 E/E. Tämä on niitä kasvattajan/omistajan ikäviä hetkiä, mutta niiden kanssa on vaan elettävä.

21.10 Tänään rakas Maxi pappamme täyttää 12 vuotta, onnea. Varsinaiset juhlat vietetään viikonloppuna kun kasvattaja-Kirsi ja Jenni tulevat syömään kakkua.

09.10 Kävimme muutama viikko sitten lonkka- kyynär ja silmätarkistuksessa Adon, Pertin Lilianin ja Nalan kanssa. Nyt on osa virallisista tuloksista tullut: Nala 0/0 A/A, Lilian 0/0 B/B, Pertti 0/0 C/D. Adon tuloksia ei vielä ole tullut, mutta senhän tiesimme jo etukäteen, että lonkkatulokset tulevat olemaan huonot. Kaikilla neljällä oli terveet silmät. Onnea tyttöjen omistajille terveistä neitokaisista.

08.10 Eilen minusta tuli mummi neljännen kerran. Tyttäreni Milja synnytti terveen kauniin pikku prinsessan, ihanaa. Vähemmän mukavaa on se että perjantaina menen Lohjalle sairaalaan, ja minulle laitetaan polveen tekonivel. Se tulee vähän aikaa hidastamaan tahtia, mutta toivon mukaan kuntoudun mahdollisimman pian.

04.10 Tässä hieman päivitystä parin viime kuukauden tapahtumista. Elokuussa oli maailman-voittaja sekä erikoisnäyttely. Molemmissa näyttelyissä tuomarit tulivat USA:sta. Meillä oli molempina päivinä noin kymmenen koiraa ilmoitettuna näyttelyihin. Menestys ei päätä huimannut, mutta mukavia joskin raskaita päiviä. Oli todella hauskaa saada niin monta omaa kasvattia omistajiensa kanssa paikalle. Kiitos kaikille kun toitte kasvattimme näytille. Hienoja koiria oli paljon, eri tyylisiä ja kokoisia. Iskimme silmämme myös erääseen saksalaiseen nuoreen herraan....siitä enemmän pentusivulla. Viikko sitten kävimme Ahvenanmaalla. Viveka ja Dusa tulivat myös Ruotsista. Oli ihana nähdä heitä taas. Dusa nappasi kolmannen sertin ja on nyt siis Suomen Valio

         

       ADO, HERMANNI JA DUSA

        VIVEKA JA DUSA ONNEA, GRATTIS

 

02.10 Meillä kävi tänään ihania vieraita, Heikki, Elina ja pojat. Heikki on kyllä meidän pelastava enkeli, vihdoinkin saadaan kotisivut taas käyttöön. Tuhannet kiitokset Heikki. Nyt pääsen kertomaan mitä kaikkea on tapahtunut tän kahden kuukauden aikana.

08.08 Eilen kävimme Honeyn kanssa silmätarkastuksessa. Silmät todettiin terveiksi.Viimeiset pari viikkoa ovat menneet valmistaumisessa tulevaan viikonloppuun. Rankkaa tulee varmaankin olemaan, mutta hauskaa on nähdä paljon lammaskoiria eri maista.

30.07 Viime lauantaina ajelimme Saarijärvelle näyttelyyn. Meiltä oli ilmoitettu Hermanni ROP, ja Helinä VSP. Lisäksi paikalla oli yksi juniori. Ryhmässä Hermanni valittiin kuuden joukkoon. Sunnuntaina oli vuorossa Helsingin näyttely. Kaiken kaikkiaan paikalla oli 5 Czarlinda`s koiraa. Ado sai hienosti sertin, Lennu oli PU3, Helinä PN2 ja Lumikki PN3. Kaiken kaikkiaan lämmin ja ihan mukava näyttelyviikonloppu.

22.07 Taas on viikko vierähtänyt. Viime viikolla meillä oli Nala "päivähoidossa" ja samalla Reijo hieman siisti neitokaisen ulkoasua. Adolla ja Nalalla oli todella hauskaa kun saivat leikkiä koko päivän ulkosalla, ja välillä otettiin pienet päiväunet varjossa maaten. Lauantaina Tara kävi Ristiinan näyttelyssä, tuloksena EH. Arvostelu oli osittain aika outo, mutta se nyt oli tämän tuomarin mielipide. Sunnuntaina suuntasimme kohti Mäntsälää. Päivä oli todella kuuma. Ensin kehään meni Pertti, tuomari piti kovasti mutta valitettavasti verotti esityksestä, Harri ja Pertti kun vasta aloittelevat näyttelyuraansa.  Valiouroksia oli 3, ja tuomari mietti ja mietti kumman pistää voittamaan Hermannin vai Nallen. Lopputulos oli että Nalle oli PU1 ja lopulta myös ROP. Manteli oli ensimmäistä kertaa kehässä pentujen jälkeen, eikä huonosti mennytkään, VSP. Anna kokeili ensimmäistä kertaa lammaskoiran esittämistä Mantelin kanssa, ja hienostihan tuo meni. Kiitos Anna avusta.  Lumikki,  Lennu ja Bertta olivat myös paikalla ja kaikille ERI. Tuomari kehui kovasti koirien tasoa. Eilen kävimme moikkaamassa Herra Töppöstä. Ihana, iloinen vesseli poika on edelleen. Kiitos Ansku ja Santtu tarjoilusta.  Pennut olivat ihania.

       Mäntsälä ROP & VSP

            NALA

 

14.07 Takana rankka, mutta mukava viikonloppu. Perjantaina ajelimme Kokkolaan ja lauantaina kävimme näyttelyssä. Tuomarina oli Päivi Eerola joka ei arvostanut meidän koiria pennin vertaa. No Helinä oli PN2, ja hävisi vain Tanskalaiselle ROP koiralle. Aina pitää kokeilla ennen kuin uskoo mitkä tuomarit eivät meille sovi. Kaiken lisäksi Ernolta revähti takareisi, ties monennenko kerran.

Sunnuntaina oli vuorossa Oulun KV näyttely. Siellä meni todella hienosti. Helinä oli ROP ja veljensä Valkku VSP. Valkun toinen näyttely ja hienosti toinen serti ja cacibi. Tuomari kehui kovasti sisaruksia, ja kehui hyvää kastatustyötä. Hermanni ei kehään mennyt sunnuntaina ollenkaan, kun Erno ei pystynyt esittämään. Valkku on kerrassaan ihana nuori mies. Luonteeltaan aivan mahtava ja komea kaikin puolin. ONNEA KIRSI!!!.

10.07 Eilen vietimme mukavan päivän koiramaisissa merkeissä. Paikalla oli kymmenkunta koiraa omistajineen. Osa kasvattiemme omistajista on lomalla, eli eivät päässeet paikalle, mutta otetaan syksymmällä uusiksi. Koirat jaksoivat riehua aika kauan, mutta iltapäivällä lämmin ilma jo vähän verotti vauhtia. Kiitos kaikille mukavasta päivästä.

08.07 Tänään saimme surullisia uutisia. Aina niin iloinen ja pirteä Matleena on matkannut sateenkaaren tuolle puolen. Aivan käsittämätöntä miten nopeasti kaikki kävi. Suru ja ikävä on kova. Voimia Kirsille ja iso kiitos Matleenan hyvästä hoidosta.

04.07 CZARLINDA´S NEWS ARE GOOD 1V.

OIKEIN PALJON ONNEA MANTELIN JA AYRTONIN LAPSILLE, FLUFFY, TARA, NALA, LILIAN, ADO, PERTTI, TEUVO, JA KAMU,  JOTKA TÄYTTÄVÄT TÄNÄÄN 1V. Nopeasti on vuosi kulunut. Kiitos kaikkien pentujen perheille lapsukaisten hyvästä hoidosta, ja siitä että pidätte meihin yhteyttä ja kerrotte kuulumisia.

29.06  Tämän viikonlopun kuulumisia. Uusi FI CH CZARLINDA`S MONA LISA 28.06 FORSSASSA.  29.06 Pori-KV Pertin ensimmäinen serti. ONNEA KAIKILLE

                   LUMIKKI

                       PERTTI

17.06 Viime viikonloppuna kävimme kahdessa näyttelyssä. Lauantaina oli Kotkan-Kv hienolla paikalla meren rannalla. Ainoa haitta oli valtava tuuli, joka meinasi viedä teltan mukanaan. Hermanni oli VSP ja Helinä PN2 ja sai ensimmäisen cacibinsa. Onnea Mirvalle ja Nessalle,  joka oli päivän ROP. Sunnuntaina sitten oli vuorossa Pöytyä. Tuomari oli Soile Bister, joka tunnetaan tiukkana tuomarina. Johtuisiko siitä että paikalla oli vain 2 koiraa, eli Hermanni joka oli ROP ja Helinä VSP.

09.06 Eilen oli Lohjalla ryhmänäyttely. Paikalla oli 3 lammaskoiraa, 2 urosta jun. luokassa ja Honey nartuissa. Tuomarina oli Pirjo Aaltonen. Junnuissa voiton vei Ado, kumpikaan nuorista ei saanut SA:ta. Honey oli ROP , JA NYT SIIS UUSI SUOMEN MUOTOVALIO. ONNEA HONEY JA KIRSTI.

02.06 Team Mattila käväisi viikonloppuna Tallinnassa Voittaja-näyttelyssä. Ja hienostihan heillä meni. Lennu PU2, Lumikki VSP serti ja cacibi. ONNEA ELINA, HEIKKI JA KOIRUUDET

27.05 Lähdimme viime torstaina kohti Liettuaa, ja kotiin palasimme maanantaina. Takana kolme näyttelyä erittäin lämpimässä säässä. Heinästä tuli Liettuan Valio ja Ado oli paras Juniori perjantaina. Lauantain ja sunnuntain näyttelyt menivät ok, mutta mitään ihmeempää menestystä ei tullut. Hermanni oli ilmoitettu vain lauantaille ja sijoitus oli Veskun jälkeen kakkonen. Ado sai lauantaina ERI:n ja sunnuntaina EH:n, Helinä kaikkina päivinä vara-cacibin. On se vaan jännää että matkaamme satoja kilometrejä, ja paikalla oli vain yksi Liettualainen koira, kaikki muut Suomalaisia. Matka oli tavallaan myös meidän "lomamatkamme", raskas kuin mikä mutta oikein hauska ja onnistunut. Hotelli oli tosi kiva, mahtavalla paikalla järven rannalla ja hienot ulkoilu mahdollisuudet koirien kanssa. Ja huoneessa oli ilmastointi, mikä oli taivaan lahja näillä keleillä.

23.05 ONNEA MARILYN 7 V.

18.05 Kyllä on kiva päivittää sivuja, kun on mukavia uutisia kerrottavana. Oulussa oli tänään KV-näyttely ja Kirsi oli siellä Valkun kanssa. Ja hienosti meni ROP kera sertin ja cacibin. Siitä se lähtee... Onnea KIRSI ja VALKKU

         tässä päivän saalis.....

        ja tässä poseeraa nuoriherra itse

13.05 Maanantaina jatkoimme hauskanpitoa mutapainilla. Saimme lisää vieraita, Bertan, Lilianin, Berttilin ja Tollon, ja tietysti myös koirien kotiväen. Sataa tihutti koko päivän ja koiruudet olivat kuran peitossa kun lähtivät kotiin. Mutta hauskaa oli. Kurjaa että itse olimme sen verran huonossa kunnossa, että suurin osa omista koiristamme pysytteli sisätiloissa. Emme nimittäin olisi jaksaneet pestä niitä sen mutapainin jäljiltä. Viveka ja Dusakin matkasivat eilen illalla kotiin. Toivottavasti saamme heidät vieraiksi pian uudelleen. Lisäilen kuvia tänne ja galleriaan sitä mukaa kun kunto sallii.

12.05 Jos  edellisenä viikonloppuna meni hienosti, niin nyt sen kun parani. Perjantai aamuna saimme vieraita Ruotsista, Vivekan ja Dusan  joka on Mantelin sisko. Reijo oli jo valmiina paikalla ja muokkasi Dusan turkin. Viveka on hoitanut tyttösen turkin esimerkillisen hyvin, vaikka tämä onkin hänen ensimmäinen lampurinsa. On mahtavaa kun on saanut pennuillensa näin mahtavia koteja. Siispä lauantaina lähdimme kohti Tuomarinkartanoa. Uroksissa Hermanni oli PU2. Sitten oli narttujen vuoro. Sisarukset Lumikki ja Dusa kävivät tiukan ottelun, mutta lopulta Dusa vei voiton ja voitti myös narttujen kisan. Sitten Rop- kehässä vastassa oli Vesku, ja dusa tyttönen oli heti ensimmäisessä näyttelyssä ROP KERA SERTIN JA CACIBIN. Eikä sunnuntaina Haminassa mennyt yhtään huonommin. Hermanni ROP ja RYP3, Dusa VSP.

                Dusa ja Reijo Tuomarinkartanossa

                   Hermanni ROP ja RYP 3 Haminassa

05.05 Olipas hieno näyttely viikonloppu. Lauantaina kävimme pitkästä aikaa Harjavallan ryhmiksessä. Mukana olivat Juniori Ado ja Honey. Junioreissa oli 3 osallistujaa jotka kaikki saivat EH:n. Honey kilpaili avoimessa luokassa ja sai ERI:n ja SA:n. Sitten PN kisassa oli vastassa 1 nuorten luokan narttu sekä 1 valio. Honey nappasi hienosti voiton ollen näin myös ROP ja sai toisen sertinsä. Kiitos Kirsti kun olet hoitanut Honeyn turkkia niin huolella, ja onnea hienosta tytöstä.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa Tampereen KV-näyttely. Sinne saimme onneksi Reijon avuksi, koska Czarlinda`s koiria oli paikalla kaiken kaikkiaan 7. Ensin kehään menivät Ado ja Bertil. Molemmille EH, ja Ado voitti luokan. Arvostelut olivat todella hyvät molemmilla. Veljekset Hermanni ja Lennu kisasivat Valioissa. Tällä kertaa tuomari piti enemmän Hermannista, joka oli lopulta PU3, ja Lennu PU4. Sitten oli tyttöjen vuoro. Sievä Lilian oli tuomarin mielestä liian pieni ja kuuluisi pentu luokkaan. Aika outoa, koska mittasi Lillin ja tyttö ylitti alarajan. Muuten arvostelu oli oikein hyvä. Sisarukset Helinä ja Lumikki kilpailivat keskenään sertistä. Tuomarin mielestä olivat kuin kaksi marjaa, mutta Helinä kuitenkin miellytti himpun verran enemmän ja näin ollen sai sertin ja on nyt Suomen muotovalio. Helinä oli lopulta PN3 ja Lumikki PN4.  Myös kasvattajaryhmämme käväisi kehässä saaden KP:n, mutta isoon kehään emme voineet jäädä.. Onnea kilpakumppani Hultalle PN2 sijoituksesta. KIITOS KAIKILLE MUKAVASTA SEURASTA.

29.04 Takana todella raskas viikonloppu. Lauantaina ajelimme yötä myöden Vaasaan, rotumme kun oli kehän ensimmäisiä. Reissun olisi voinut jättää väliinkin, menestys oli enemmänkin huono. Hauskaa oli ja seura mukavaa, siihen se sitten jäikin. Onnea Mirvalle, Nessalle ja Ayrtonille jotka suvereenisti putsasivat pöydän. Sunnuntaina matka onneksi oli huomattavasti lyhyempi kun menimme Lahteen. Ja menestyskin paljon parempi. Ado ROP Juniori ja ensimmäinen serti meidän pojalle. Lilianistakin tuomari piti kovasti, mutta koko ja kehäkäytös verottivat sijoitusta. Lennu oli komeasti PU2. Nartuissa ensin Helinä avoluokassa 2 ja Lumikki 3. Bertta PN2 ja  nappasi cacibin. Kasvattajaryhmämme käväisi isossa kehässä, ilman menestystä. Eli HYVÄ MEIDÄN TIIMI. Ja taas kerran  KIITOS REIJOLLE, JOKA TEKI VALTAVASTI HOMMIA KOIRIEN KANSSA. Niin ja onnea taas Mirvalle ja Nessalle komeasta voitosta. Ja valtavasti onnea Hultalle taustajoukkoineen valioitumisesta.

          Mammalomalle jäävä Bertta

24.04 Onnea Czarlinda`s L-pentueelle jotka täyttävät tänään 4 vuotta.

21.04 Saanko esitellä M-pentueen ensimmäisenä Valioitunut "Bertta" Czarlinda´s Moonlight Shadow. Imatralla oli pääsiäisnäyttely, ja sinne matkasimme isolla joukolla. Saimme aiheen juhlia kun Bertta nappasi sertin ja Valioitui heti ensi yrittämällä, ja samalla myös napsahti Eestin Valio-titteli, koska Bertta sai sieltä sertin viikkoa sitten. ONNEA BERTTA, KIRSI JA JENNI.

16.04 Bertta, Czarlinda`s Moonlight Shadow on DNA testattu. Kaikki oli kunnossa, eli Bertta on terve tyttö. Onnea Kirsi ja Jenni.

15.04 Tallinna Sunnuntaina oli Tallinnan Voittaja näyttely. Mukana oli enemmän ja vähemmän vammaista porukkaa,( Kirsillä kipsi, Ernolla reisi revähtänyt, mulla polvi sökönä). Onneksi sentään Jenni ja Stella olivat iskussa. Ado oli paras juniori, saaden ensimmäisen tittelinsä Tallinn Junior Winner. Bertta esiintyi hienosti ja sai sertin, ollen PN2. Kiitos kaikille mukavasta reissusta, hauskaa oli mutta väsyttää vieläkin.

09.04 ONNITTELUT KAIKILLE IHANILLE CZARLINDA´S PENTUSILLE, JOTKA TÄYTTÄVÄT TÄNÄÄN 2 VUOTTA.

          Helinän synttärikakku

27.03 Viime sunnuntaina oli Kouvolassa pentunäyttely. Se olikin sitten viimeinen, seuraavaksi kilpaillaankin junioreissa. Sisarukset Nala ja Ado kisasivat keskenään. Ado ROP ja Nala VSP. Nuoriso pääsi Kouvolan sanomien sivuille kuvan ja haastattelun kera. Kotimatkalla käväisimme Lahdessa moikkaamassa Aulia ja Kamua. Kamu on todella iso poika, ja ystävällinen. Saimme kaikki  kuranaamion tervehtimisen aikana. Toivottavasti näemme pian uudelleen ja vähän paremmissa sää olosuhteissa.

09.03 Seinäjoki. Czarlinda`s Love Song "Honey" tänään Seinäjoen ryhmänäyttelyssä. Paikalla 6 lammaskoiraa ja tuomari Maija Sylgren. Honey on Mantelin ja Hermannin sisko ja kävi tänään ensimmäistä kertaa näyttelyssä Eikä huonosti mennytkään VSP ja SERTI. Onnea Kirsti ja Honey.

03.03 Vaikka harmillisesti jouduimme peruuttamaan pentutapaamisen, niin saimme kuitenkin Taran ja Sarin vieraiksi. He kun olivat sopineet tulosta tänne "etelään" niin tulivat myös meitä moikkaamaan. Tara on oikein sievä, hieman ujo tyttö. Turkkikin jo mukavasti harmaantunut. Seuraavaksi varmaan teemme vastavierailun Joensuuhun toukokuussa. Lauantaina käväisivät myös Heikki ja Elina Lennun kanssa. Lennu sai Reijolta trimmauksen ja Heikki ahersi meidän kotisivujen kanssa . TUHANNET kiitokset Heikki.

Ikävä kyllä sää ei meitä tällä hetkellä suosi, joten joudumme peruuttamaan pentutapaamisen.  Meidän piha on tällä hetkellä aivan kaameassa kunnossa, liukas ja kurainen joten odotellaan kevään tuloa ja otetaan uusiksi.

 

03.02 Vihdoinkin tuli lunta, kyllä sitä on odotettukin. Ado on aivan innoissaan tutustuessaan tähän valkoiseen, pehmeään ja märkään tavaraan. Eilen kävimme rokotuksissa, ja samalla Marilyn kävi puntarilla. Paino oli pudonnut melkein kaksi kiloa, hieno juttu. Honey tulee ensi viikolla meille turkin trimmaukseen, sitten voimme käväistä muutamassa näyttelyssä. Sokerina pohjalla, toukokuussa saamme vieraita Ruotsista. Viveka ja Dusa tulevat meille kyläilemään ja samalla käymme kahdessa näyttelyssä. Näin on tammikuu eletty, ja ollaan kuukausi lähempänä kevättä.

19.01 Lahti Sunnuntaina ajelimme kipakassa pakkasessa Lahteen pentunäyttelyyn. Siellä meillä oli mahtava menestys. ADO ROP, LILIAN VSP, Nala luokassaan toinen hyvällä arvostelulla. Paikalla oli huikeat 9 lampuri pentua, joista puolet oli vanhemmassa 7-9kk luokassa. Komeasti Ado ja Lilian päihittivät näiden vanhempien luokkien voittajat.

18.01 Turku Turun näyttely ei tänäkään vuonna mennyt sen paremmin kuin aikaisempinakaan vuosina. Eivät tulokset suinkaan  huonoja olleet, mutta palkintoja emme keränneet. Lumikki PN4, Bertta ERI ja SA, Lennu PU2, ja Hermanni PU3.

13.01 Takana mukava viikonloppu. Lauantaina Kaapelitehtaalla oli pentunäyttely, meillä mukana Ado ja Nala. Molemmat esiintyivät hienosti ja saivat KP:n. Ado oli VSP ja Nala PN2. Onnea Lauralle ja Nalalle hienosta ensiesiintymisestä.

Sunnuntaina Kävimme Lahdessa ryhmänäyttelyssä Helinän kanssa. Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen. Tiukka tuomari, monessa rodussa ei SA:ta jaettu ollenkaan. Meidän rodussa oli ensin pentu, joka sai KP:n. Sitten uros ERI, Helinä ROP. Ryhmän otti Harri Tast , Helinä eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Ikävä kyllä kun parhaita näiden kahdeksan joukosta valittiin joku henkilökunnasta meni ja kaatoi pöytälevyn maahan saaden aikaiseksi kauhean kolauksen. Koirat pelästyivät, varsinkin Helinä joka on ennenkin pelästynyt vastaavanlaisessa tilanteessa. Ymmärrän kyllä että kaikilla on kiire kotiin, mutta pitäisi kuitenkin malttaa mielensä sen verran että näyttely saataisiin kunnialla loppuun.

 10.01 Niin se vuosi taas vaihtui, HYVÄÄ UUTTAVUOTTA KAIKILLE. Olemme jo ehtineet käväistä Ruotsissa. Siellä oli kaksipäiväinen My Dog Show. Mukana matkassa meillä oli tällä kertaa vain nuorisoa, eli Helinä ja Ado. Ado oli 6 kk ja 1 päivä kun hän esiintyi ensimmäistä kertaa tuomarille. Ja hienosti meni, ROP loistavalla arvostelulla ja isossa penturyhmässä poika eteni vielä seitsemän joukkoon. Seuraavana päivänä Ado oli myös ROP. Helinällä oli todella kova vastus ja tuloksena ensimmäisenä päivänä ERI ja toisena PN2, ERI, SA vara serti ja vara cacibi. Maanantaina näyttelyn jälkeen suuntasimme visiitille Vivekan luo katsomaa Dusaa. Olipa iloinen yllätys nähdä tyttö niin komeassa kunnossa. Turkki oli tosi hieno, takuton ja erittäin hyvä laadultaan. pigmentti hyvä ja purenta erinomainen. Toiveissa on saada Dusa ja Viveka vierailulle Suomeen tämän vuoden aikana.

    Ado ennen kehään menoa

   Ado liikkeessä

   ROP ja VSP

Ernon jokavuotisen Joulukortin kera toivotamme kaikille ystävillemme ja  kasvateillemme perheineen OIKEIN HYVÄÄ JOULUA JA UUTTA VUOTTA. On aivan mahtavaa että kaikilla  viime vuosien aikana syntyneillä pennuilla on ihanat kodit ja omistajat jotka pitävät  meihin yhteyttä ja kertovat koirien kuulumisia. Kiitos kaikille ystäville joiden kanssa on jaettu ilot ja surut, niin kehän laidalla kuin ulkopuolellakin. Mukavia näyttelypäiviä muistellen odotamme ensi vuotta.

16.12. Takana on aikamoisen raskas viikonloppu, 3 päivää Messukeskuksessa. Näyttelyt eivät meidän kohdalta sujuneet kovinkaan hyvin, mutta muuten päivät olivat mukavia laatuseurassa. Ensimmäisenä päivänä Hermanni sai EH:n mutta tytöt hoitivat hommansa mallikkaasti. Lumikki PN3 ONNEAAA. Helinäkin sai ERI:n ja SA:n ollen nuorten luokan toinen. Toisena päivänä Hermanni sentään sai ERI:n , mutta Marilyn EH:n tuomarin kommentti lives in the kitchen. Pitää pistää mummu laihikselle. Viimeisenä päivänä Hermanni oli ROP koiran jälkeen PU2 ja Helinä voitti komeasti nuorten luokan. Näin on tämän vuoden näyttelyt näytelty, ensi vuonna palataan asiaan.

28.11 Aikamoista vilinää on taas viime päivät olleet. Harjausta, trimmausta, Adon opetusta sun muuta koiriin liittyvää on puuhailtu. Mietinnässä on ollut myös ensi vuoden näyttelyt, ja mahdolliset ulkomaan reissut. Hotelleita on varailtu, katsotaan sitten lähempänä mitkä matkat/matka toteutuvat.  Ruotsista saimme mukavia uutisia, Dusan lonkkatulokset A/A 0/0, hieno juttu.. Helinän tuloshan muuttui paneelissa vielä huonommaksi D/D, aivan käsittämätöntä, on vielä mietinnässä mitä sen suhteen teemme. Saimme myös Sarilta kuvaterveisiä. Tara on iso ja kaunis tyttö.

18.11 Riikasta paluun jälkeen saimme Nalan meille hoitoon, ja tänään Laura haki hänet takaisin kotiin. Tyttö oli aivan ihana, niin iloinen ja ystävällinen. Ihan ikävä tulee, mutta onneksi asuvat lähellä niin näemme taas pian uudelleen. On ollut aivan ihana kuulla  positiivista palautetta siitä, kuinka tyytyväisiä omistajat  ovat olleet uusiin perheenjäseniinsä. Tämä pentue on ainakin luonteidensa puolesta erittäin onnistunut.

    ADO PÄÄTTI OTTAA TORKUT SISKO-TYTÖN LÄHDETTYÄ

Sunnuntaina ajelimme Kirsin ja Jennin kanssa Jyväskylään, missä oli KV-näyttely. Kisaan osallistuivat Bertta ja Matleena.  Bertta käyttäytyi tällä kertaa todella hyvin, ja tuloksena oli komeasti VSP kera sertin ja cacibin.  Erno esitti Matleenan, ja pitkästä aikaa kehässä ollut soma veteraani (niinkun tuomari kirjoitti) oli VET ROP. Matleena silmin nähden nautti kun pitkästä aikaa pääsi haistelemaan näyttely ilmapiiriä. Hauska nähdä miten pirteä 11 vuotias Matleena vielä on. Kiitos Kirsille joka on huolehtinut loistavasti Matleenasta.  SUPERONNITTELU JENNILLE JA KIRSILLE KOIRIEN MENESTYKSESTÄ.   

     ERNO PIRISTI NIIN TUOMARIN, KUIN YLEISÖN PÄIVÄÄ

12.11 Riika Baltian Voittaja. Käväisimme siis Latviassa Marilynin, Hermannin ja Helinän kanssa. Näyttelyssä tuomarina oli Elena Ruskovaara Suomesta. Hermanni oli PU2, sai sertin ja on nyt sitten myös Latvian Valio. Marilyn voitti Valioluokan, mutta PN kisassa avoluokan narttu sijoitettiin ensimmäiseksi, ja Marilyn siis harmittavasti PN2.  Helinä sai myös ERI:n ja SA:n ja oikein mukavan arvostelun. Kotimatkalla sunnuntaina menimme kyläilemään Neiti Sieväsen, (joka nyt on FLUFFY) perheen luona.  Oli ihana huomata kuinka hyvän kodin tyttö on saanut. Asustaa omakotitalossa, jossa on iso piha, ja omistajat ovat tosi mukavia.

        tässä pari kuvaa Fluffystä

03.11 Tänään Tartossa sisarusten sijat vaihtuivat toisinpäin. Lumikki ROP ja Lennu VSP. Lumikki eteni vielä komeasti ryhmässä ollen RYP4. Todella hienoa. Rodussa oli Suomalainen Hilkka Salohalla joka oli ihastunut Lumikkiin aivan valtavasti. Ja mikä ettei, tyttöhän on kaunis kuin karamelli. ONNEA TAAS TEAM MATTILA.

02.11 Elina ja Heikki ovat viikonlopun koirien kanssa Tartossa kaksipäiväisessä näyttelyssä Sain äsken viestin, Lennu ROP ja ryhmässä kahdeksan joukossa Lumikki VSP,  serti ,cacib. ONNEA.

27.10 Harmaa, sateinen keli vaan jatkuu. Meillä kävi tänään Mirva kyläilemässä, katsomassa Adoa ja napsimassa muutaman kuvan. Kerrankin poika oli jopa puhdas kuvissa (Erno pesi aamulla). Kiitos Mirva tuliaisista, ja mukavaa kun kävit.

      mä sain uusia leluja, kiitos Mirva

23.10 Eilinen päivä meni trimmauksen ja juhlimisen merkeissä. Aamulla tuli Reijo valmistelemaan Hermannia tuleviin näyttelyihin ja vähän myöhemmin paikalle tulivat Kirsi, Matleena ja Lilian. Jenni ja Stellakin piipahtivat onnittelemassa synttäri sankareita. Itse päivänsankarit juhlivat ikänsä vaatimalla arvokkuudella, mutta pikkuväki rymisteli koko joukon edestä. Muutama ulkoilu ja molemmat olivat todella likaisia. Mutta hauskaa sisaruksilla oli, ja illalla uni maittoi. Kiitos Kirsi ja koiruliilit vierailusta. Ja on sillä Matleenalla uskomattoman komea turkki.

21.10 MAXILLE JA MATLEENALLE HIRRRMUISESTI ONNEA, TÄNÄÄN TULEE TÄYTEEN 11V.  Huomenna tulevat kasvattaja Kirsi ja sisko Matleena juhlimaan tänne, sitten otamme virallisen synttärikuvan.

08.10 Saimme eilen Helinän ja Töppösen lonkkalausunnot Kennelliitosta, ja kyllä oli valtaisa pettymys. Näimme itse kuvat kun ne oli otettu ja ne näyttivät oikein hyviltä, samaa mieltä oli myös kuvat ottanut lääkäri. Mutta kuinkas kävikään, Töppönen 0/0 B/C ja Helinä 0/0 ja C/C.

30.09 Käväisimme viikonloppuna Ahvenanmaalla. Yksi yö perillä, mutta kyllä se kummasti piristi. Lauantaina oli näyttely. Lampureita oli paikalla kahdeksan. Hermanni ja Helinnä + kuusi Ruotsalaista. Hermanni oli PU2, eli hävisi ROP koiralle. Helinällä oli vastassa kaksi avo- ja kaksi valionarttua. Tyttönen sai ERI:n ja SA:n ja oli PN4. Siihen olimme erittäin tyytyväisiä, koska Helinän turkki on vielä niin kovin keskeneräinen. Kerrankin oli tuomari, joka arvosteli koiran sen ikäisenä kuin se on, eikä päivitellyt kuinka keskeneräinen se on.

21.09 Taas on kiireinen viikko takana. Maanantaina kävimme lonkkakuvissa Helinän ja Töppösen kanssa. Hienoilta näyttivät molempien kuvat, nyt vaan odotellaan virallisia lausuntoja. Viikolla kävin Lohjalla hoitamassa isääni, ja perjantaina tulin takaisin kotiin. Tänään onkin sitten heiluteltu lapiota urakalla. Nyt näyttää etupiha jo aika hienolta ja sisäpihaakin on aloiteltu kunnostamaan. Valitettavasti piha on kyllä tällä hetkellä kaamean kurainen, mutta ei voi mitään täytyy vaan koittaa pärjätä jonkun aikaa. Meillä oli tänään päällysnaisena Jenni, ilman häntä tuskin oltaisiin saatu puoliakaan tehtyä ja kun vielä Stella hoiti vauvakoiria niin hyvä tuli. Kiitos Jenni avusta.

11.09 Saimme tänään Sodankylästä hienoja uutisia. Czarlinda`s Magic Monday, Tollo oli käynyt lonkka ym. tutkimuksissa. Silmät terveet, ED 0/0, HD B/B. Hieno juttu., toivottavasti saamme ensi viikolla jatkoa näihin.

10.09 Sunnuntaina oli Vantaalla näyttely jossa oli tuomarina Irlantilainen Michael Leonard. Oli mukava tavata tämä ystävällinen tuomari pitkästä aikaa. Vuosia sitten oli Jippu hänen suuri suosikkinsa lammaskoirista, ja nyt myös Hermanni miellytti tuomaria. Hermanni oli VSP, ainoa mistä huomautti oli pigmentin puute. Nessa oli ROP, onnea Mirva ja Nessa. Meiltä oli kehässä kaikkiaan 5 koiraa. Helinä ja  Bertta saivat ERI:n Lennu ERI ja SA Lummikki komeasti PN2. Tuomari kehui kovasti kasvattajaryhmäämme, ja huuteli vielä perään että erittäin laadukasta kasvatustyötä. Ihana kesäinen päivä, KIITOS KAIKILLE MUKAVASTA SEURASTA JA KASVATEILLE OMISTAJINEEN KIITOS KUN JAKSOITTE OLLA NÄYTTELYSSÄ KOKO PITKÄN PÄIVÄN.

04.09 On ollut niin paljon kiireitä että en ole ehtinyt edes sivuja päivittämään. Me siis kävimme viime viikonloppuna Mäntyharjulla. Näyttelyssä meni hienosti Hermanni ROP, Bertta PN2, Helinä ERI. VSP oli Marian Hulta ONNEA. Näyttelyn jälkeen urospennut Kamu ja Teuvo lähtivät  omistajiensa kanssa ajelemaan uusiin koteihinsa. Kun me olimme Mäntyharjulla, Elina ja Heikki kävivät Lennun ja Lumikin kanssa Tampereella näyttelyssä Lumikki VSP ja taas serti,  Lennu PU3. Onnittelut Team Mattilalle.

24.08 Olen ollut sairaan yli viikon, mutta nyt onneksi alkaa helpottamaan. Viime viikonloppuna oli näyttely Heinolassa missä meitä edustivat Lumikki ja Bertta. Ja hienostihan siellä meni. Lumikki VSP ja Bertta ERI. Viikon päästä suuntaamme joukolla kohti Mäntyharjua.

13.08 Oula, Katariina ja Tollo ovat lomailleet mm. Norjassa. Saimme mahtavia kuvia heiltä, tässä pari niistä.

10.08 Porvoon ryhmänäyttelu. Uskomattoman hieno päivä. Lennu ROP BIS2, Lumikki VSP ja Helinä ERI, SA, PN2. Beata ei pettänyt tälläkään kertaa. ONNEA HEIKKI JA ELINA

UUTISIA 2013

08.08 Viime viikon vaihteessa Lumikki oli Helsingin ryhmänäyttelyssä ROP, ja valittiin vielä kuuden joukkoon ryhmässä, Lennu oli VSP. Erno ja Hermanni käväisivät Turussa, tuloksena ERI ilman SA:ta. Tällä kertaa pöydän putsasi Maria, Hultan ollessa ROP ja Morris VSP. Ryhmässä Hulta pomittiin myös jatkoon. Onnea teille ja kiva kun kävitte katsomassa meitä, ja ennen kaikkea pentuja.

31.07 Viime viikonloppuna kisattiin Eukanuba Show Helsingissä. Marilyn ERI, Lennu EH Lumikki ERI, SA, SERTI. Tuomari oli kuulemma erittäin tiukka, eli syystäkin Lumikille onnentoivotuksia toisesta sertistä. Mirva putsasi pöydän, taas kerran. Onnea ROP Nessa ja VSP Ayrton.

14.07 Hyvinkää  Lennu ja Lumikki nappasivat ROP ja VSP sijat Hyvinkään näyttelyssä. ONNEA

14.07 Oulu  Vaikeuksien kautta voittoon. Näin voi kait sanoa Ernon, Kirsin, Jennin ja koirien seikkailumatkasta Ouluun. Retkue lähti ajoissa yöllä ajelemaan kohti määränpäätä jotta olisivat ajoissa paikalla näyttelyssä. Toisin kävi. Auto sanoi sopimuksen irti Kärsämäellä. Monien vaiheiden jälkeen he lopulta pääsivät perille, auto saatiin korjattua ja onneksi sentään sunnuntaina pääsivät jopa näyttelyyn. Tulos olikin sitten ihan hyvä. Hermanni ROP ja Marilyn VSP. Ryhmässä Hermanni valittiin vielä kahdeksan joukkoon. KIITOS KIRSI KAIKESTA AVUSTA, AUTONKORJAUKSESSA JA KYYTIEN ANTAMISESSA. Kiitos myös toiselle Kirsille ja Jennille pitkästä pinnasta ja mukavasta seurasta.

07.07 Karjaa kaikkien rotujen näyttely. Tuomari Veli-Pekka Kumpumäki. Me itse vietimme viikonlopun kotona pentuja hoidellen, mutta Karjaalle suuntasi vahva joukko. Bertta, Lumikki ja Lennu omistajineen. Eikä turha reissu ollutkaan. Tuomari ihastui aivan valtavasti Berttaan, joka korjasikin potin ollen ROP. Lennu oli urosten paras ja VSP, eli Czarlinda`s kennelillä oli hieno päivä. VALTAVASTI ONNEA KIRSI JA JENNI SEKÄ ELINA JA HEIKKI, hienosti hoiditte homman.

             ROP BERTTA

30.06 Hämeenlinna KV Sunnuntaina matkasimme Hämeenlinnan Tuulokseen. Meillä oli hieno "joukkue" mukana. Hermanni, Lennu, Lumikki ja Bertta. Kaikki saivat erittäin hyvät arvostelut ja ERI:n ja SA:n. Hermanni oli VSP, Marian Hultan viedessä voiton. Onnea Maria ja Hulta. Lumikki voitti junioriluokan ja oli PN2 ja Bertta PN3. Esiinnyimme myös kasvattajaluokassa ja tulos oli KP ja  hieno arvostelu. Ryhmäkehä meni läpijuoksuksi, pojat edellä ja tytöt laukkasivat perässä. Ehkä "pientä" harjoitusta vielä vaatii tuo ryhmän esittäminen. Kaiken kaikkiaan päivä oli siis todella hyvä tuloksien puolesta, ja aurinko paistoi ja oli mukavaa seuraa. Mikäs enää näyttelypäivästä voisi mukavamman tehdä. Kiitos kaikille seurasta ja Reijolle huimasta avusta taas kerran.

              HERMANNI

            KASVATTAJARYHMÄ

               STELLA JA BERTTA

29.06 Eilen vietimme aurinkoisen päivän pentutapaamisen merkeissä. Koska Katariina, Oula ja Tollo ovat käymässä täällä etelässä päätimme kokoontua meille. Paikalla olivat kaikki etelässä asuvat, viime vuonna syntyneet sisarukset. Saimme myös mieluisan vieraan, kun Matleena tuli  entistä kotiaan katsomaan. Matleena on tosi hyvässä kunnossa, pirteä ja turkki on upea.  Kirsin 12v. leijona, Toffo oli varsinainen menokone. Ikä ei näkynyt missään kun vanhaherra kosiskeli tyttöjä. Varsinkin Marilyniin Toffo ihastui kovasti. Mukava päivä. Kiitos kaikille kun tulitte käymään, ja ennen kaikkea suuri kiitos koirien hyvästä hoidosta, ja ihanista kodeista.

22.06 Taas on viikko vierähtänyt ja Juhannus alkaa olemaan takanapäin. Keskiviikkona kävimme visiitillä Anskun ja Santun luona. Pennut olivat suloisia, varsinkin "sininen" oli todella kaunis ja erikoisen näköinen. Oli ihana nähdä miten hyvin Töppönen suhtautui pentuihin. Hyppäsi varovasti aitaukseen leikkimään lasten kanssa. Kiitos Ansku ja Santtu että saimme käydä pentuja katsomassa.

16.06 Erkkari Me emme tänä vuonna olleet erikoisnäyttelyssä, koska vietimme poikani tyttären rippijuhlia. Melkein voisi sanoa että onneksemme emme näyttelyyn päässeet....

15.06 Kotka Kotkan näyttelyssä oli ikävä kyllä tuomarimuutos.  Irlantilainen Colm Hastings vaihtui Suomalaiseen Soile Bisteriin. Emme näin ollen menestystä odotelleet, mutta loppujen lopuksi meni paremmin kuin olimme odottaneet. Hermanni PU3, ja Marilyn PN4.Pääsin kokeilemaan kehäesiintymistä Mirvan omistaman  Sennan kanssa, eikä tulos huono ollutkaan paras narttu ja VSP. Senna ei kylläkään montaa kunnon juoksuaskelta ottanut, mutta siitä viis tuomari ihastui Sennan silmiin ja päähän. Onnea Mirva ja Senna ja tietenkin myös Nessa josta tuli valio, täytettyään juuri 2 vuotta.

PENTUTAPAAMINEN PERJANTAINA 28.06 KLO 11.00. TERVETULOA

30.05 KÄVIMME MANTELIN KANSSA ULTRASSA, JA PENTUJA SYNTYY HEINÄKUUN ALUSSA.

23.05 ONNEA MARILYN 6-VUOTTA.

Ensin pesu ja harjaus, ja sitten päästiin itse asiaan    .......

KAKKUA!!!!!!

23.05 TERVEISIÄ UNKARISTA Teimme reissun Unkariin isolla porukalla. Mukana olivat meidän lisäksi koiristamme Helinä ja Hermanni, Heikki, Elina, Lumikki, Lennu, Päivi K, Nalle, Päivi M, Tihru ja Aqva. Matkalla sattui yhtä jos toista mutta lopulta pääsimme perille ja aloimme keskittymään näyttelyihin. Majoituspaikassamme olivat pesutilat aivan onnettomat, mutta lopulta saimme koirat pestyä ja kuivattua. Ensimmäisenä päivänä oli Erikoisnäyttely. Lumikki oli paras juniori narttu. Helinä sai vain EH:n ja oli joukon hännillä. Uroksissa Nalle jun luokassa ERI ja kolmas. Valio uroksissa Lennu oli toinen ja Hermanni sai EH.n ja oli neljäs. Tuomari oli Eleonore Singer, kasvattaja  joka painotti arvosteluissaan pigmenttiä. Vilkaisu silmiin ja jos väriä ei näkynyt oli homma siinä. Seuraava aamuna lähdimme jo aamuvarhaisella ajelemaan kohti MV paikkaa. Olimmekin jonossa alkupäässä ja pääsimme hienosti sisälle ja hallissakin oli hyvin tilaa. Meidän kehämme ympärillä "kuhisi" televisio kameroita jotka kuvasit koiria, pääosin kyllä Bottom Shaker koiraa joka oli ROP  ja valittiin myös näyttelyn kauneimmaksi koiraksi. Tuntuu tämä kaveri olevan Unkarin kansallissankari. Uroksissa ensimmäisenä  kehään meni Nalle, ERI 3, Lennu ja Hermanni valiouroksissa ERI 3 ja ERI 4. Tämäkin Slovakilainen tuomari halusi lisää pigmenttiä. Nartuissa kehiin meni Reijon kanssa Lumikki, joka nappasi voiton ja JMV-13 tittelin. .Lumikki oli kehässä ollessaan  kuin äitinsä, Marilynin kopio ja Marilynillähän on myös sama titteli Tukholmasta.  Onnea Mattilan koko perheelle ja kiitos Lumikin ja Lennun hienosta hoidosta.  Kotimatka sujui onneksi ilman pahempia kommelluksia, (mitä nyt löysimme itsemme Valko-Venäjän rajalta). KIITOS KAIKILLE MUKAVASTA MATKASEURASTA. Kuvia lisäillään myöhemmin.

                     JMV-13 Czarlinda`s Mona Lisa,

                        Lumikki

12.05 Hamina KV Tuomari Boris Spoljaric. Hermanni ei tuomaria liiemmin miellyttänyt niinpä sijoitus PU4. Bertta esiintyi hienosti, tuloksena ERI, SA, PN3. Onnea Kirsi ja Bertta. Tämän päivän potti meni Marialle. MORRIS ROP JA HULTA VSP, ONNEEE.

11.05 HELSINKI KV  Tuomari Piotr Krol Puola  Kävimme Helinän kanssa Tuomarinkartanossa treenaamassa kehä esiintymistä, eikä hassummin mennytkään. Helinä oli JUN ROP, Nalle VSP ja Lumikki sai myös ERI:n ja SA:n, Lennu PU4. Mirva nappasi taas täyspotin. Ayrton ROP, Senna VSP ja VET ROP. Paljon onnea. Kiitos myös kaikille mukavasta seurasta.

04.05 Tampere KV  Tässä näyttelyssä meillä oli valitettavasti tuomarimuutos, ulkolainen oli vaihtunut kotimaiseen Marianne Holmiin. Hän oli meille uusi tuttavuus, eikä kovin mieleinen. Töppönen sai EH:n vaikka arvostelu oli oikein hyvä ja Töppönen käyttäytyi oikein hienosti. Hermanni oli PU4. Lumikki oli meidän tähtemme tänään. ERI, SA, PN3. Hieno arvostelu, ja tuomari oli vielä suullisesti kehunut Lumikkia erittäin lupaavaksi junioriksi. ONNEA LUMIKKI JA KOTIJOUKOT.

28.04 Lahti KV Tänään Czarlinda`s kenneliä edustivat juniori Lumikki ja valiot Lennu ja Hermanni. Kaikki saivat ERI:n ja Hermanni SA:n, ollen PU3. Tuomari oli ystävällinen, mutta hieman erikoinen päätöksissään.

27.04 Hyvinkään ryhmänäyttely Ansku, Santtu ja Töppönen tulivat hakemaan minut ja Helinän ja suuntasimme kohti Hyvinkäätä. Nuoriso hoiti hommat hienosti, tuloksena molemmilla ERI, SA. 

24.04  HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ TÄNÄÄN  3- VUOTTA TÄYTTÄVILLE MAXIN JA MARILYNIN JÄLKELÄISILLE.

14.04 Eilen aamulla suuntasimme kohti Vaasaa. Meidän piti siellä tavata Kirsi Valkun kanssa, mutta valitettavasti Kirsi oli sairastunut ja he joutuivat jäämään kotiin. Näyttely meni ihan mukavasti Hermanni PU2, Helinä ja Bertta saivan ERI:n. Voiton junnu nartuissa vei Marian Hulta, ONNEA. Päivän menestyjä oli Mirva koiriensa kera. NESSA ROP, AYRTON VSP JA SENNA ROP VET. Huikea päivä heillä, lämpimästi onnea.

Eilen juhlimme Helinän 1-vuotis synttäreitä. Aamupäivä meni normaalin ulkoilun merkeissä, mutta iltapäivällä oli sitten pihajuhlat missä tarjolla oli tietenkin kakkua. Juhlijat vaan olivat sen verran nopeita kakunsyöjiä ettei kunnon kuvia saatu. Tässä nyt kuitenkin pari yritystä.

            

09.04 HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ KOKO M-PENTUEELLE

 

06.04 Pari päivää sitten Heikki ja Lumikki piipahtivat kylässä. Heikki teki viimeisiä muutoksia kotisivuille, jotka pikkuhiljaa alkavat olemaan ajan tasalla. TUHANNET KIITOKSET HEIKILLE AVUSTA. Sillä aikaa siskokset, Helinä ja Lumikki väsyttivät toisensa juoksemalla pihalla, leikkimällä piilosta ja harrastamalla myös kattokiipeilyä niin kuin kuvista voi nähdä

01.04 Lappeenranta Mietimme pitkään mennäkö, vai eikö mennä tänä vuonna Pääsiäisnäyttelyyn. Lopulta päätimme lähteä matkaan Helinän kanssa, joka tarvitsee kehäkokemusta. Eikä ihan turha reissu ollutkaan. Helinä VSP, ERI, SA, SERT. Tosin paikalla ei ollut muita narttuja, mutta arvostelu oli hyvä ja neitokainen esiintyi ihan hyvin. Ainoastaan juoksu ei vieläkään suju kovin hyvin, mutta ehkä sekin muuttuu kun päästään ulkokehiin. ROP oli Waldo, josta tuli samalla valio ONNEA.

Sunnuntaina Mirva ilmoitteli tuloksista Tukholmassa. Nessa oli komeasti ROP, ONNEA.

02.03-03.03 Liettua Perjantai aamuna täytimme pikkubussimme tavaroilla, koirilla ja joukolla ihmisiä. Matkaan lähtivät me Ernon kanssa, Helinä, Manteli, Hermanni, Kirsi, Bertta, Ulla, Bono, Päivi, Lily ja Nalle. Matka oli ratkiriemukas ja myös vaiherikas. Vilnassa satoi lunta oli kylmä ja kova tuuli. Takaisin tulomatka alkoi auringonpaisteessa, mutta ajettuamme hieman yli puolet matkasta alkoi kaamea lumisade. Aikataulut menivät uusiksi ja loppujen lopuksi kerkesimme juuri ja juuri tekemään "tärkeimmät" ostokset , syömään pikaisesti ja sitten vauhdilla laivaan. Vilnassa oli siis kaksi näyttelyä Lauantaina oli Liettuan Voittaja: Hermanni oli ROP ja näin ollen sai pari titteliä lisää LTW-13 ja LTMVA. Manteli sijoittui valioluokassa toiseksi ja Bertta oli junnunarttujen toinen .Päivän paras lampuri juniori oli Päivin Nalle.  Toisena päivänä kisattiin Vilnius Cup 2013. Hermanni oli taas ROP, Manteli valionarttujen kolmas, Lily toinen.  Bertta voitti junnunartut Kirsin esittämänä. Bono oli molempina päivinä luokassaan toinen. Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut matka. Kiitokset kaikille hauskasta matkaseurasta.

22.02 Heikki ja Lumikki kävivät eilen visiitillä. Sillä aikaa kun tytöt riehuivat ulkona Heikki laitteli kotisivuja uuteen uskoon. Nyt sitten me itse koitamme lisäillä juttuja ajan tasalle sitä mukaa kun ehdimme.

13.02 terveisiä Tollolta

Saimme Sodankylästä postia, ja siinä oli paljon kuvia Tollosta. Tässä muutama.

09.02 Pentutapaaminen. Tapasimme meillä puolen päivän aikaan lumisissa olosuhteissa. Paikalla oli aikuisia, lapsia ja iso liuta eri ikäisiä lammaskoiria. Meillä on pihalla todella iso lumikasa, mikä osoittautui erittäin suosituksi. Lapset laskivat mäkeä sieltä, ja koirat kiipeilivät mukana. Lampurit leikkivät monta tuntia, ja olivat lopuksi kuin lumiukkoja, valkoista märkää kun vaihteeksi sateli tasaiseen tahtiin. Mielestämme päivä oli oikein onnistunut. Kiitos kaikille kun tulitte paikalle.

 tässä muutama kuva

03.02 Aloitimme tämän vuoden tehden jotain mitä emme ole aikaisemmin tehneet, eli teimme PCD-testit Maxille ja Marilynille. Tulos oli toivottu, Furry Drifter`s if Only Unique ja Blueshire`s  Made for Finns +/+ TERVE. Kun molemmat vanhemmat on testattu terveiksi niin myös heidän jälkeläisensä Czarlinda`s L-pentue on terve.

 

Turku KV 19.01 Oli mukavaa mennä isolla joukolla Turkuun, kaikkiaan 5 Czarlinda`s koiraa osallistui näyttelyyn. Lennu ja Hermanni valioluokassa molemmat ERI, SA Hermanni PU3 ja Lennu PU4.  3 juuri 9 kk täyttänyttä junioria osallistui myös näyttelyyn. Ensimmäisenä kehässä kävi Töppönen Moment of Truth, ERI ja luokassaan toinen. Töppönen esiintyi oikein hienosti ja Heikin esittämänä olivat oikein hieno pari. Nartuissa olivat sitten Mona Lisa, Lumikki ja Marilyns Girl, Helinä. Lumikki nappasi hienosti voiton junnu-luokassa ja Helinä oli kolmas. Molemmat saivat ERI:n. Kaikkien junnujen arvostelut olivat tosi hyviä, tuomari vaan totesi että ovat vielä pentumaisia ja tarvitsevat aikaa. No sehän on ihan totta. Viimeiseksi kävimme pyörähtämässä kehässä kasvattajaluokassa. Saimme komeasti KP:n. Ryhmään emme voineet jäädä, ja tuskin tällä ryhmällä olisi mitään huippu menestystä voinut odottaa, 2 aikuista ja 2 melkein pentua. Kaiken kaikkiaan siis hieno päivä meillä, ei voittoa mutta hyviä arvosteluita. Lopuksi joimme Heikin päivän kunniaksi kahvit kera kahden piirakan.

                     HELINÄ

               LUMIKKI

           TÖPPÖNEN

Vuosi on vaihtunut ja osa Czarlinda`s koirista on aloittanut uuden näyttelykauden. Tässä vähän päivitystä. Ruotsissa asuva Dusa käväisi omistajansa Vivekan kanssa My Dog Showssa Göteborgissa. Dusa oli vielä muutaman päivän liian nuori junioreihin, eli esiintyi vielä pennuissa ollen ROP kera valtavan hyvän arvostelun. 13.01 oli näyttely Kajaanissa. Valkku sai EH:n, oli kuulemma tuomarin mielestä bikini-asussa. Muuten arvostelu oli oikein hyvä. Juniorin joka on juuri täyttänyt 9 kk ei kyllä minun mielestäni tarvitsekkaan olla vielä täydessä turkissa, ja tuomarin pitäisi osata arvostella koira sen mukaan. Lahdessa oli samana päivänä ryhmänäyttely. Sinne matkasivat Bertta, Lumikki ja Lennu. Lumikki ERI ja SA, hieno avaus junnu-luokassa. Bertta EH Ja Lennu ERI. Bertta sai myös loistavan arvostelun, eikä Lennunkaan huono ollut. Tuomari huomasi Lennun keveyden ja revityn turkin. Tuomarina Lahdessa oli Hans Lehtinen, joka tunnetusti tiukka arvosteluissaan, eli saa olla erittäin tyytyväinen hienoista arvosteluista.

UUTISIA 2012

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE YSTÄVILLE

26.12 Tällaisen joulukortin Erno tekaisi tänä vuonna.

22.12 OIKEIN HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE KASVATTIEN PERHEILLE JA YSTÄVILLE.     

20.12 Lennu ja Lumikki kävivät Heikin ja Elinan kanssa Liettuassa, eikä turha reissu ollutkaan. Lumikki oli paras pentu molempina päivinä ja Lennu PU1. Eli Lennusta tuli kertaheitolla LT Ch ja C.I.B. Eli nyt kaikki 3 koiraa jotka siitä pentueesta ovat näyttelyissä käyneet ovat inttejä. Onnea Mattilan teamille!!! Ikävä kyllä Hermanni ja Helinä saivat messarista kennelyskän, saapas nähdä tarttuuko muihinkin meidän koiriin.

13.12 Meillä on 2 uutta "inttiä",. Sekä Mantelin että Hermannin vahvistukset C.I.B-arvosta tulivat postin mukana. Mattilan perhe suuntaa huomenna kohti Liettuaa, joulunäyttelyyn. Pidetään peukkuja että matka onnistuu hyvin.

11.12 Vuoden viimeiset näyttelyt ovat nyt takanapäin. Lumikki oli pennuissa ensimmäisenä päivänä VSP ja toisena ROP ONNEA. Sunnuntaina myös Bertta sai KP:n, kun taas meidän Helinä ei kumpanakaan. Hermanni ja Lennu saivat molempina päivinä ERI:n, mutta ei SA:ta, eli ei ollut mitään ihmeempää menestystä. Saksalainen vieras nappasi voiton ensimmäisenä päivänä ollen myös ryhmävoittaja, ja Nessa molempina päivinä hienosti VSP, onnea Mirva. Skoteissa Reijon kasvatti oli ROP ja BIS4, mahtavaa.

 

01.12 Nyt on joulukuu alkanut ja luntakin on tullut. Koirat ovat ihan intona ja riehuvat lumessa ja myöskin koittavat syödä kaiken. Mantelin tassukarvat olivat säilyneet yllättävän hyvin ja vauhtikin on ennallaan, eli kaikki vaikuttaa olevan hyvin. Torstaina Erno sai kipsin pois ja sai luvan vaikka juosta sillä. Nilkka tosin on vielä jäykkä ja hieman kipeä, mutta liikkumaan pääsee nyt kunnolla. Viikolla tuli myös postia Tanskasta, Hermannin uudet tittelit on nyt vahvistettu. Viikon päästä on messari, ja sen jälkeen aloitetaan Joulun valmistelut

18.11 Maanantaina Manteli sai kipsin pois, huomenna otetaan side pois ja sitten koitetaan pelastaa tassukarvoista minkä voi. Vajaan kuukauden päästä kuvataan, ja toivotaan että kaikki on hyvin.

Lumiset terveiset Tollolta, kunpa tännekin saataisiin valkoista maahan

11.11 Jyväskylä Sunnuntaiaamuna lähdimme matkaan kohti Jyväskylää. Mukana meillä oli oman porukan lisäksi Mirva ja Nessa. Esitin ensin Helinän ja se meni kohtuu hyvin palkintona KP ja ROP pentu. Sitten seurasikin varsinainen näytös kun menin Hermannin kanssa kehään. Näytti varmaan karsealta kun poika rahaasi minua perässään pitkin kehää. Ihme kyllä saimme sentään ERIN ja SA:n. No tulihan todistettua että minun ei kannata Hermannia esittää. Nessa oli PN4. Kiitos Mirvalle ja Nessalle matkaseurasta.

10.11 Helsingin pentunäyttely Tuomarina meillä oli Rune Fagerström, joka kirjoitti pitkät ja oikein hienot arvostelut kaikille tytöille. Paikalla Olivat Lumikki ROP. Helinä PN2 ja Bertta PN3. Valitettavasti ryhmätuomari vaihtui viime hetkellä, eli ei ollut toivoakaan menestyksestä.

ONNEA KAIKILLE LAPSUKAISILLE, TÄNÄÄN TULI VIRALLINEN PENTUIKÄ TÄYTEEN  (7KK)

07.11 Terveisiä Tanskasta!! Tulimme eilen myöhään illalla kotiin Tanskan näyttelymatkalta. Matka oli mukava joskin aika raskas. Näyttely oli kahtena päivänä. Ensimmäisenä Tanskan Voittaja ja seuraavana Pohjoismainen voittaja. Helinä oli molempina päivinä ROP-pentu, saaden hyvät arvostelut. Lauantain tuomari ei Hermannia palkinnut, tuloksena pelkkä ERI. Sunnuntaina meni sitten paremmin. Hermanni oli Veskun jälkeen PU2., sai sertin  ja on nyt myös Tanskan ja Pohjoismainen valio. Eli ei onneksi ollut ihan turha reissu.

29.10 Lauantaina aamuyöllä suuntasimme Elinan ja Heikin kanssa kohti Seinäjokea. Mukana oli tietenkin myös lauma koiria, joista Lennu ja Hermanni pyörähtivät kehässä. Tuloksena, Hermanni PU3 ja Lennu EH. Hollantilaiset tuomarit eivät kyllä ole suosikkilistalla näiden kahden viikonlopun jälkeen. Reijolla sensijaan meni loistavasti BIS4, skotin kanssa. ONNEA REIJO!!!

Seuraavana aamuna täytimme taas auton ja matkasimme Lahden pentunäyttelyyn. Meillä oli mukavasti neljä pentua kehässä. Lumikki ROP ja Töppönen VSP, Helinä PN2 ja Bertta PN3 jäi ilman KP:tä minkä Bertta kyllä olisi ansainnut. Kasvattajaluokassa olimme isossa porukassa hienosti BIS3. Se oli huikea saavutus minun ja Helinän koomisen esityksen jälkeen. Meikäläinen teki suunnilleen voltin, mutta onneksi en loukannut pahemmin. Kiitos kaikille pennuille omistajineen kun jaksoitte olla mukana pitkän päivän.

Pitkäksi venyneen näyttelypäivän jälkeen suuntasimme vielä Ritvan luo katsomaan Hermannin jälkikasvua. Todella kauniita pentuja. Jokunen pentu on vielä ilman kotia, eli jos olet kiinnostunut ota yhteyttä Ritvaan Pocket Lightning´s knl.

 
 

22.10 Viime viikko oli aikamoista sekamelskaa. Keskiviikkona Erno kaatui pihalla ja sen seurauksena ambulanssilla Jorviin, jalka poikki ja kipsissä 6 viikkoa. Ei olisi voinut paljon huonompaan aikaan sattua. Perjantaina vietimme mukavan päivän pentujen kanssa. Paikalla oli kahdeksasta kuusi, eli vain Valkku ja Dusa puuttuivat. Piha oli kurainen kaiken satamisen jälkeen kuin myös koirat muutaman tunnin ulkoilun jälkeen. Kaikilla oli kuitenkin hauskaa eikä mitään haavereitakaan sattunut. Aika tasaisesti kaikki olivat kasvaneet, Bertta tällä hetkellä on porukan suurin. Sunnuntaina sitten suuntasimme Turkuun. Onneksi saimme mukaan kuskin ja Reijon laittamaan ja esittämään Hermannin. Tuomari oli luokkaa, ei toista kertaa tarvitse mennä hänen kehäänsä. Jakeli sinisiä nauhoja aivan väärille koirille, ja tulokset sen mukaisia. Hermanni sai sentään ERI:n mutta oli urosten hännillä. Eilen sain Ritvalta taas kuvia pennuista, ovat ihania. Ensi sunnuntaina pääsemme katsomaan niitä livenä. Lisäilen kuvia kunhan kerkeän, nyt kun olen yhdistetty piika, talonmies koirahoitaja ym... niin on aika vähän tiukilla.

21.10 VALTAISAT ONNITTELUT JA PITKÄÄ IKÄÄ MEIDÄN MAXILLE JA MYÖS MATLEENALLE JOTKA TÄYTTÄVÄT TÄNÄÄN 10V.

14.10 Olin muutaman päivän aivan kamalassa vatsataudissa, mutta nyt onneksi alkaa taas elämä voittamaan. Pähkinän pennut kasvavat ja niillä on jo silmät auki, ihana päästä katsomaan niitä parin viikon kuluttua. Pentujen isä, Hermanni trimmattiin tänään Reijon toimesta näyttelykuntoon, nyt vaan odotellaan ensi viikonloppua. Erno on ollut keikkamatkalla Oulussa ja tapasi Kirsin ja Valkun. Poika on kasvanut, ja näytti kaikin puolin hyvältä. Ihanaa että saatiin Valkullekkin näyttelykoti. Ensiesiintyminen junnuissa tapahtuu näillä näkymin Tammikuussa Kajaanissa. Ensi perjantaina täällä sitten paikat rytisevät kun paikalle saapuu 6 pennuista. Hauska nähdä miten kukakin on kasvanut, varsinkin Tollo jota emme ole nähneet sen jälkeen kun lähti Sodankylään.

30.09 Saimme Vivekalta sähköpostia Ruotsista. Dusa oli ollut ensimmäisessä näyttelyssä, ja menestynyt hienosti. NÄYTTELYN TOISEKSI PARAS PENTU, Ei huono saavutus ensikertalaiselta.

28.09 Ritva lähetti kuvia pennuista, tässä yksi niistä.

27.09 Eilen saimme ihania uutisia, Pähkinä on synnyttänyt 9 pentua (3+6). Mahdottomasti onnea Ritva. Hermanni lähettelee myös Pähkinälle ja lapsille terveisiä. Sodankylän suunnasta tuli myös mukavaa postia. Katarina (ja ehkä myös Oula) ja Tollo tulevat etelään ensi kuun puolivälissä. Ihana nähdä miten tyttönen on kasvanut. Koitamme koota myös paikalle muutaman muun pennun, niin saavat riehua keskenään.

22.09 Orivesi Kävimme Helinän kanssa pentunäyttelyssä harjoittelemassa. Helinä oli ainoa lampuri, eli tuloksena oli ROP, tuomari oli Irina Poletaeva joka kehui erittäin lupaavaksi pennuksi mutta pigmenttiä voisi olla enemmän. Helinä kun on 5 kuukautta, niin kuvittelisi että se ei vielä ole kauhea virhe. Kotimatkalla kävimme Porvoon suunnalla tapaamassa Minniä perheineen. Minni on kasvanut hienosti ja on oikein sievä neiti. Sannalle ja Markulle kiitos kaikista herkuista.

23.09 Töppönen lähti keskiviikkona omaan kotiinsa, ja kyllä on ikävä poikaa. Se on sellainen halinalle ja persoona että valloitti minut täysin. Helinäkin kaipaa leikkikaveria, Manteli kun pelistä pois ja Marilynin juoksu on huipussaan. Hermanni kyllä leikkii Helinän kanssa, mutta ei suinkaan riehu samalla lailla kuin nartut.

18.09 Mantelin varvas operoitiin eilen. Tassu on kipsissä kuusi viikkoa ja kipsi vaihdetaan kolme kertaa sinä aikana. Toipuminen tulee siis olemaan hidasta ja viemään kauan aikaa, mutta tärkeintä on että tyttö saadaan taas kuntoon.

17.09 Oulusta tuli eilen mukavia uutisia. Valkku oli ollut Match Showssa ja tullut komeasti toiseksi. Saimme myös uusia kuvia pojasta ja hyvältä näyttää.

Sitten vähän huonompia uutisia. Manteli riehui ulkona nuorison kanssa ja tuli ontuen sisään. Eilen aamulla sitten päivystykseen, ja kuvissa ilmeni että oikean tassun pikkuvarvas on pahasti murtunut. Tassu on nyt jonkinlaisessa paketissa/kipsissä ja tänään aamulla selviää joudutaanko Manteli leikkaamaan. Nyt vaan odotellaan Skutnabin arviota kuvista kun hän ne saa. Ikävä juttu.

15.09 Turku pentunäyttely. Lähdimme aamulla matkaan uudella autollamme kohti lapsukaisten ensimmäistä näyttelyä. Mukana olivat Helinä, Töppönen, Bertta ja meidän lisäksi Kirsi ja Lotta joka esitti Töppösen ja Helinän tosi hienosti. Näyttely meni juuri viisi kuukautta täyttäneeltä kolmikolta aivan mahtavasti. Bertta oli ROP ja RYP3, Töppönen VSP ja Helinäkin sai KP:n. Parikilpailussa Bertta ja Töppönen olivat vielä hienosti neljänsiä. Tuomarina meillä oli Hilkka Salohalla joka kehui kovasti kaikkia kolmea ja sanoi erittäin lupaavaksi pennuiksi. Harmi että Bertta ei enää jaksanut esiintyä ryhmäkehässä, vaan oli tosi levoton eikä suostunut liikkumaan kunnolla, eli kolmas sija ryhmässä oli tosi hieno saavutus. Kiitos Lotalle avusta ja Kirsille seurasta ja Bertan esittämisestä. Töppönen majailee vielä meillä muutaman päivän, kun Ansku ja Santtu ovat lomailemassa. Poika on kyllä tosi sopeutuvainen ja ihanaluonteinen pentu.

13.09 Kävimme viime viikolla autokaupassa ja ostimme "uuden" näyttelyauton. No ei se tietenkään uusi ole, mutta paljon paremmassa kunnossa kuin vani joka on uskollisesti meitä palvellut. Uudessa autossa on tilaa useammalle koiralle ja matkustajalle. Lauantaina lähdemme Turkuun ensimmäiseen pentunäyttelyyn, hauskaa.

03.09 Tuomarinkartano Olimme ilmoittaneet Helsingin näyttelyyn sekä Mantelin että Hermannin, mutta jätimme suosiolla toisen kotiin koska kunto ei riittänyt kahden koiran kunnostukseen. Niinpä matkasimme näyttelypaikalle Hermannin kanssa, eikä ihan turha reissu ollutkaan. Hermanni vei urosten voiton, ohittaen sekä Veskun että velipoikansa Lennun. Päivin Lily oli päivän ROP. Tämä oli Hermannin ensimmäinen kerta kun voitti Veskun, eikä  toivottavasti  viimeinen.

28.08 Eilen illalla palasimme Ruotsista. Matka oli erittäin onnistunut. Visby oli kaunis kaupunki kaikkine kukkineen, ja tunnelma oli kuin etelässä konsanaan istuskellessamme rantaravintoloissa. Matkaan mahtui myös kaksi näyttelyä. Lauantaina kansallinen, Hermanni ROP, RYP2 ja uusi SE MVA. Manteli sai eri:n mutta harmittavasti ei sa:ta. Muille koirille tiukka tuomari antoikin vain EH:n tai H:n. Norjalainen tuomarimme Ralf Cambell kehui Hermannia loistavaksi koiraksi. Sunnuntaina oli sitten KV-näyttelyn vuoro. Hermanni ROP, ja uusi C.I.B, ryhmässä tuomari otti jatkoon kuuden joukkoon mutta sijoitusta ei tullut. Manteli taas sai harmittavasti vara-sertin, eli valio titteli jäi tällä reissulla saamatta. Päivän tuomari oli Unkarista ja kutsui tietenkin vuoden päästä Maailmanvoittaja-näyttelyyn.  Matkalla saimme kuulla myös Ritvalta hienoja uutisia. Pähkinä on ultrattu ja siellä näkyi useita pentuja, eli Hermannista tulee isukki.

18-19.8 Tallinna  Vietimme viikonlopun Tallinnassa missä oli 2 näyttelyä. Lauantaina Viron Erikoisnäyttely missä tuomarina oli Tanskalainen Birgitte Schjöth. Päivä oli todella kuuma, ja hiki oli niin ihmisillä kuin koirillakin. Niinkuin arvasimmekin, tuomari ei koiristamme pitänyt, Hermanni PU5 ja Manteli EH. Sunnuntaina oli vuorossa Baltian Voittaja, tuomarina Gunilla Skallman ja vettä satoi taivaan täydeltä. Hermanni oli PU2 erittäin hyvällä arvostelulla ja Mantelikin sai ERI:n, ollen valio-narttujen kolmas. Huomenna lähdemme taas reissuun, tällä kertaa Ruotsiin. Saas nähdä kuinka siellä menee. Sodankylästä tuli mukavaa postia, Katariina ja Tollo tulevat etelään lokakuussa, tosi mukava nähdä heitä.

15.08 Vihdoinkin ovat saaneet palvelimen kuntoon ja kotisivut toimivat taas. Sunnuntaina Reijo kävi siistimässä Mantelia ja Hermannia tulevia näyttelyitä varten. Tosin Helinä on pitänyt huolen Mantelin "trimmaamisesta", varsinkin pääkarvat alkavat olemaan aika olemattomat, mutta minkäs teet. Ensi viikolla saamme varmaan uutisia Ritvalta, toivottavasti iloisia sellaisia. Helinä on ilmoitettu ensimmäiseen pentunäyttelyyn, hauska nähdä miten nämä penskat kehässä pärjäävät.

3-5.08 KUOPIO Rankka, mutta mukava reissu Kuopioon on takana. Näyttelyt sujuivat yli odotusten, ja oli oikein onnistunut matka. Hermanni oli ROP kaikkina kolmena päivänä ja ryhmissä Perjantaina kahdeksan joukossa, Lauantaina RYP2 ja Sunnuntaina RYP4. Kun vielä Mantelista leivottiin uusi Kansainvälinen Valio oli reissu aivan täydellinen. Lotalle suuri kiitos kun hoitelit Helinää koko viikonlopun, ja auttelit muutenkin matkalla koirien kanssa.

04.08 Pärnu Lennu taustajoukkoineen piipahti Pärnussa , missä oli näyttely kahtena päivänä. Ensimmäisenä päivänä ROP ja näin ollen Lennusta leivottiin Eestin Valio, ONNEA.

22.07Jätimme  Mäntsälän näyttelyn väliin ja vietimme mukavan iltapäivän katsellen pentujen temmeltämistä ja nauttien auringonpaisteesta. Kerrankin tosiaan sää suosi meitä. Äiti Marilyn leikki tällä kertaa lastensa kanssa hieman rauhallisemmin, ja kävi välillä komentamassa niitä jos meno kävi liian kovaksi.  Paikalla olivat meidän koirien lisäksi Minni, Bertta, Lumikki, Lennu ja Töppönen. Oli hauska nähdä että kaikki pennut ovat kehittyneet hyvin samaa vauhtia ja näyttivät oikein sieviltä ja tasapainoisilta. Kovassa menossa yhdeltä jos toiselta irtosi hampaita, mutta muuten ei mitään kommelluksia sattunut. Ihanaa että kaikki pennut ovat saaneet tosi hyvät ja rakastavat kodit itselleen. Nyt odotellaan syksyä että päästään pentunäyttelyihin hieman haistelemaan näyttelytunnelmaa. Kiitos kaikille että tulitte viettämään sunnuntai-päivää kanssamme.

22.07, sunnuntaina pentutapaaminen noin klo 12.00. tervetuloa

13.07 Oulu KV Torstai aamuna matkasimme Ouluun. Mukana meillä oli myös Lotta aputyttönä.  Yövyimme hotellissa ja lauantai aamuna suuntasimme raviradalle. Päivä oli tuulinen ja sateinen, eikä näyttelykään mennyt ihan putkeen. Hermanni oli PU3 ja Manteli sai EH:n. Onnea Morrikselle joka oli ROP. Näyttelypaikalla kävivät myös Valkku perheineen. Oli ihana nähdä poika taas, hienosti oli kasvanut ja näytti oikein hyvältä. Matka Oulusta jatkui Sumiaisten Rautalankafestareille, missä Erno´s esiintyi. Rankka, mutta mukava reissu.

 

09.07 Viime viikko oli täynnä mukavia asioita. Tyttäreni synnytti ensimmäisen lapsensa, pojan. Meillä oli myös Lotta koiranhoito apulaisena ja viikonlopun vietimme Mäntsälässä leirillä. Paikalla oli mukavia lampuri ihmisiä koirineen. Czarlinda`s koiruliineja, isoja ja pieniä oli kaikenkaikkiaan 9. Meno oli hurjaa niin isoilla kuin pienillä, mutta mitään haavereita ei kuitenkaan sattunut. Töppönen todisti osaavansa uida pudottuaan laiturilta, mutta tulipa samalla suurimmat pölyt huuhdottua turkista. Lauantai päivä sujui syömisen ja seurustelun merkeissä, eikä pieni sadekkaan haitannut. Illalla laulu raikui, Erno kun toi perinteisesti karaoke laitteet. Varsinkin Heikki kunnostautui tässä lajissa, mutta muutkin koittivat parhaansa mukaan huutaa mukana. Kiitos kaikille mukavasta seurasta, ja otetaan pian uusiksi.

Bertta, Helinä ja Lumikki

uimari Töppönen, onneksi Ansku oli tarkkana. Tämähän on Helinä

Mutta tämä on Töppönen

kyllä nyt väsyttää

30.06 Laukaa Vietimme mukavan päivän, mukavassa seurassa Laukaalla näyttelyssä. Morris oli ROP, Hermanni PU2 ja Manteli VSP, tuomarina oli Paavo Mattila. Onnea Morrikselle ja Marialle. Paikalle tuli myös Kirsi tyttärineen hakemaan Valkkua uuteen kotiin Ouluun. Hyvästely oli taas surullista, mutta oli ihana huomata että Valkkukin sai tosi hyvän kodin ja perheen. Nyt ovat sitten kaikki pennut lähteneet maailmalle, paitsi Helinä joka jäi meille.

21.6 OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE CZARLINDA´S PERHEILLE JA YSTÄVILLE.

09.06 Salo Salossa meni mahtavasti Lennu oli ROP, voittaen Veskun ensimmäistä kertaa ja sisarensa Manteli VSP.  Lennu oli ryhmässä ollut vielä kuuden joukossa.  ONNEA, ONNEA HEIKKI JA ELINA, HIENOSTI HOIDITTE HOMMAN.

04.06 Tallinna  Hermanni oli PU2 saaden sertin ja on nyt siis Eestin valio. Manteli taas oli käyttäytynyt oikein huonosti ja jäi narttujen viimeiseksi.

Matleenan kesäterveiset

23.05 Marilyn täyttää tänään 5 vuotta. Pesun ja kuivaamisen jälkeen tarjotaan kakkua päivänsankarille ja vähän muillekkin.

12.05 Tampere KV-näyttely Lennu ja Heikki hoitivat homman hienosti ja Lennusta kruunattiin uusi Suomen Valio ja samalla sijoitus oli PU2. Hermanni PU3 ja Manteli PN2. Kiitos Elina ja Heikki kun hoidatte Lennua erinomaisen hyvin ja käytätte sitä näyttelyissä.

06.05 Rauma Manteli ja Hermanni kävivät Raumalla näyttelyssä. Menestys ei päätä huimannut Hermanni PU2 ja Manteli PN3.

28.04 Lahti KV-näyttely  Aamuvarhaisella Erno, Reijo, Manteli ja Hermanni matkasivat kohti Lahtea. Tuomarina siellä oli Nina Janger.  Mantelilla ja Hermannilla oli ensimmäinen mahdollisuus tulla valioiksi, ja just sain Ernolta tekstarin. Molemmista tuli valioita ja Manteli oli VSP. Aivan mahtavaa.

Tässä kuvat uusista valioista.

Ylempänä Hermanni ja alapuolella Manteli

24.04 Tänään juhlitaan Marilynin ja Maxin pentujen kaksivuotis synttäreitä. Tarjolla on tietenkin kakkua ja muuta hyvää. Marilyn-äiti viettää lastensa synttäreitä uusia pienokaisia hoivaillen mutta isä Max osallistuu juhliin. PALJON ONNEA KAIKILLE SISARUKSILLE.

17.04 Erno käväisi Mantelin ja Hermannin kanssa Tallinnassa näyttelyssä. Paikalla oli myös Lennu. Tuomari oli uusi tuttavuus, eikä pitänyt meidän koirista. No Manteli oli sentään PN2 mutta muuta sitten ei saatukkaan.

02.04 Tänään on koettu onnea ja onnettomuuksia. Ensin kävimme Marilynin kanssa röntgenissä, ja siellä näkyi ainakin 7 pentua varmasti. Samalla reissulla näytimme Mantelin häntää joka jäi eilen oven väliin, sillä seurauksella että pieni pala hännänpäästä irtosi. Lääkäri oli sitä mieltä että huomenna se pitää operoida. Voi pientä raukkaa, kaikkea sitä voi sattua. Sitten kävimme vielä Hermannin kanssa silmälääkärissä, kun sillä on silmä vuotanut. Onneksi ei mitään ikävää löytynyt. Ehkä sinne on mennyt karva ja on hangannut sitä niin että se on ärsyyntynyt.

18.3 Latvian voittaja Riika. Aivan mahtava reissu meillä. Ryhmä-rämään kuului meidän lisäksi Elina, Heikki, "kennelpoika" Heikki, Lennu, Manteli; Hermanni ja Max. Menestys oli niin huima että vieläkin on pää pyörällä. Lennu ROP ja RYP2, Manteli VSP ja Max VET.ROP. Heikki ja Lennu hoitivat homman hienosti. Lennu liikkui tosi kauniisti ja käyttäytyi muutenkin herrasmiehen lailla, ja Heikistä on kehittymässä todella hyvä esittäjä, ja Elina on oppinut laittamaan Lennun hienosti näyttelykuntoon. Lennu-pojalla onkin nyt sitten ulkomaan-cacibit kasassa, ei hassumpaa. Kiitos kaikille tosi hauskasta matkaseurasta, toivottavasti otetaan pian uusiksi.

25.2 Nastola Olimme eilen Nastolassa lampuritapaamisessa. Paikalla oli eri ikäisiä lammaskoiria. Nuorimmat vierailijat olivat Marian pari kuukautta vanhat pennut. Kyllä olivat suloisia. Joukossa mukana oli myös 2 barbettea ja 1 irlannin susikoira. Meno koirilla oli kova ja kaikki tuntuivat viihtyvän.. Harmi kyllä me emme voineet jäädä iltarientoihin, mutta toivottavasti laulu raikui iltamyöhäiseen asti.

Tässä pari kuvaa sisaruksista, Manteli ja Lennu joka varjon lailla seurasi sisartaan koko ulkoilun ajan.

22.02 Huomenna tulee kaksi viikkoa Marilynin siemennyksestä, eli vielä pari viikkoa ja sitten voimme käydä ultrassa katsomassa onko pentuja tulossa. Onneksi Mantelinkin juoksu on jo lopuillaan ja tilanne rauhoittunut. Pojat kävivät aika kuumana kun kaksi narttua juoksi peräkkäin. Lauantaina menemme Nastolaan talvitapaamiseen, harmi vaan että meillä vierailu jää aika lyhyeksi Ernon töiden vuoksi.

11.02 Tallinna Lennu, Heikki ja Elina piipahtivat Tallinnassa KV-näyttelyssä. Eikä turha reissu ollutkaan. Tuomisina CERTI, CACIBI ja VSP. Hienosti hoidettu.

MARILYNIN JUOKSU ON ALKANUT!!!! JA NYT MARILYN ON MYÖS SIEMENNETTY

21.01 Turku KV  Aamuvarhaisella matkasimme karmeassa lumipyryssä kohti Turkua. Manteli ERI ja SA, samoiten Lennu joka sai(saa) myös cacibin. Maxi oli Vet VSP. Eli ihan ok meni vuoden ensimmäinen näyttely. Nyt onkin sitten pieni tauko näyttelyissä.

15.01 Lahden ryhmänäyttely Lennu aloitti tämän vuoden näyttykauden Lahdessa olemalla hienosti ROP. Onnea koko joukkueelle. Lauantaina onkin sitten Turku vuorossa. Marilynin juoksua odotellaan edelleen....

Tämä vuosi alkoi hienoilla uutisilla. Czarlinda`s Leonardo "Lennu"  oli viime vuoden Lammaskoira kisassa paras nuori ja sijoittui hienosti myös uroksissa ja kokonaiskisassa. Ylpeät kasvattajat onnittelevat koko Lennu-tiimiä hienosti menneestä vuodesta.

UUTISIA  2011

30.12 Näin on tämä vuosi iloineen ja suruineen melkein lopuillaan. Joulu meni sairastellessa kynttilänvalossa, sähköt olivat pois pari vuorokautta. Mutta nyt kohti vuotta 2012. Kiitos kaikille ystäville ja tutuille kuluneesta vuodesta. Erityisesti suuri kiitos kaikille kasvattien omistajille, hyvistä kodeista ja hoidosta Marilylin ja Maxin lapsukaisille.

10.12 Tukholma Pohjoismainen Voittaja Vuoden viimeinen näyttely oli siis Ruotsissa. Menestys meillä ei ollut kovin kummoinen, tuomari Kari Järvinen jakeli arvosteluja laidasta laitaan. Kuinkas ollakkaan Max nappasi taas yhden tittelin lisää, ollen Vet VSP. Hermanni ERI SA ja ihan hieno arvostelu. Marilyn EH ja tyttärensä Manteli HYL. Onneksi voitto tuli hienosti Suomeen, nuori Lily tyttönen nappasi voiton, ja VSP oli myös juniori (Ruotsalainen).

3-4.12 Helsinki Lauantaina Tuomarina kotimainen Jaana Hartus Helsinki-Winner näyttelyssä. Marilyn oli komeasti VSP ottaen tittelin ja Lennu PU2. Elikkä hienosti äiti ja poika edustivat meitä. Sunnuntaina tuomari oli Kanadalainen Martin Doherty. Manteli EH (liian laiha) Lennu, Hermanni ja Marilyn saivat kaikki Eri:n ja Sa:n, mutta eivät sijoittuneet paras uros ja paras narttu kisassa. Nyt suuntaamme kohti Tukholmaa.

19-20.11 Jyväskylän KV-näyttelyt . Lauantai aamuna  minä, Erno, Reijo, Marilyn, Manteli ja Hermanni pakkasimme itsemme ja tavaramme henkilö autoomme ja sitten  nokka kohti Jyväskylää. Matkan varrella tuli vettä ja räntää, mutta onneksi kun pääsimme perille oli ihan mukava sää. Reijo kävi ensin skotti-kehässä ja korjasi voiton kotiin. Sitten alkoi urakka meidän koiriemme kanssa. Paikalla oli myös Lennu ja lampureita kaikenkaikkiaan 12. Tuomarina Pirjo Aaltonen. Päivä oli meille todella onnistunut. Kaikki 4 saivat SA:n . Marilyn VSP, Manteli PN2, Hermanni PU2, ja Lennu PU4.  Näyttelyn jälkeen Reijo, Erno ja Marilyn lähtivät yöksi kotiin ja minä jäin Mantelin ja Hermannin kanssa hotelliin. Seuraava päivänä Reijon skotti-kasvatti oli taas ROP, ja meillä kehässä 12 koiraa, hieman eri kokoonpanolla kuin lauantaina. Tuomari oli Harri Lehkonen. Huonosti ei mennyt taaskaan. Kaikille taas SA, Marilyn VSP, Manteli PN4, Hermanni PU2 ja Lennu PU5. ROP oli molempina päivinä Vesku. Lennu oli  tuomarien mielestä vielä hieman liian hoikka, mutta nuori poikahan hän vasta on, aikaa on kehittää kunnon runko.  Reijolla oli taas valtava urakka meidän koiriemme laittamisessa ja esittämisessä, eli VALTAVASTI KIITOKSIA.

05-06.11 Tarton KV-näyttelyt. Vietimme Marilynin, Mantelin ja Hermannin kanssa pidennetyn viikonlopun Tartossa. Näyttelyyn oli ilmoitettu vain Hermanni ja Manteli . Ensimmäisen päivän tuomari oli Espanjasta Josefina Gomez Toldra ja toisen Myrna Siboleth Israelista. Uroksissa oli vastassa 2 valiota, toinen Suomesta ja toinen Venäjältä ja nartuissa valionarttu-Alli Suomesta. Kaikkien yllätykseksi nuoriherra-Hermanni oli ROP ja RYP2 molempina päivinä. Allista tuli uusi intti, Manteli oli PN2 saaden sertin ja varacacibin. Venäläisen koiran omistaja oli huono häviäjä ja rähisi tuomarille molempina päivinä. Toisena päivänä hän nosti kehässä niin kovan metelin että Ernolta vietiin kädestä Hermannin serti ja annettiin Venäläiselle,uskomatonta touhua. Paikalle haettiin jopa Eestin Kennelliiton edustaja josta ei ollut mitään hyötyä. Olemme laittaneet kirjeen Eestin Kennelliittoon ja kertoneet ystävälliseen sävyyn mitä tapahtui. Ainakaan vielä ei ole vastausta tullut. Ihan periaatteessa halusimme asiasta tiedottaa, koska onhan se väärin että koiran omistaja saa riehua kehässä ja viedä toiselle kuuluvat ruusukkeet. Muutenhan meillä oli uskomattoman hieno ja onnistunut matka.

 

 

31.10 Eilen kävimme  Reijolla ja Mannalla katsomassa kahta hurmaavaa kuusiviikkoista skottipentua. Pienet riehuivat,purivat varpaita ja välillä rähisivät keskenään. Kun tulimme kotiin jouduimme tiukkaan syyniin. Meidän koiramme haistelivat, tutkivat vaatteemme ja nuolivat ihoamme kun huomasivat vieraiden koirien hajuja.

21.10 Max ja Matleena 9wee. Perjantaina Max juhli synttäreitään kakun kera kotona Marilynin ja lastensa kanssa, Matleena  Kirsin luona herkkujen kera. Onnea sisaruksille.

14.10 Kirsti ja Honey kävivät kylässä. Kyllä oli mukava nähdä heitä pitkästä aikaa. Honeyn turkki näyttää oikein hyvältä ja muutenkin on sievä tyttönen. Ilma oli aurinkoinen ja mukava ja koirat saivat nauttia ja riehua koko rahan edestä.

09.10 Viimeiset pari viikkoa on mennyt flunssaa sairastaessa, onneksi nyt alkaa helpottamaan. Eilen oli Hermannilla pesupäivä. Kyllä tuli pojasta komea ja hyvältä tuoksuva, mutta oli siinä  hommiakin. Seuraavaksi on vuorossa Maxi, nyt on hyvä huoltaa koiria perusteellisesti kun on näyttelytaukoa. Pähkinälle ja Hermannille ei valitettavasti tule jälkikasvua, keväällä koitetaan uudelleen.

24.9 Ahvenanmaa-KV

Perinteinen Ahvenanmaan reissu on tehty. Matkaan lähdettiin kahdella autolla aikaisin perjantaiaamuna Turusta kohti Maarianhaminaa. Toisessa autossa matkasi Mattilan perhe kera Lennun ja meillä olivat mukana Max ja Manteli. Ahvenanmaan sää suosi meitä koko viikonlopun, aurinkoista ja lämmintä. Itse näyttely meni mahtavasti. Manteli ROP, Max VSP, Vet ROP ja BIS2. Mantelikin poimittiin kahdeksan joukkoon ryhmässä. Lennu sai ERI:n mutta SA jäi saamatta tassujen mataluuden vuoksi???, muuten arvostelu oli hyvä.

18.09 Kävimme Match-showssa Mantelin kanssa. Lotta esitti hienosti Mantelin ja he sijoittuivat kolmanneksi. Täytyy jatkaa harjoituksia Lotan kanssa niin saamme hänestä uuden handlerin.

10.9 Porvoo Max oli PU2 ja paras veteraani, Lennu paras juniori saaden taas sertin, mutta Mantelista tuomari ei pitänyt eli sai EH:n.

03.09 Vantaan näyttely. Manteli oli hienosti VSP, ja Lennu PU3, saaden sertin. Molemmat saivat hienot arvostelut.

04.09 Pentutapaaminen. Vietimme yhdessä  mukavan sunnuntai päivän. Koirat riehuivat ja huilasivat ja taas riehuivat.

 

Hermanni on tavannut ensirakkautensa Pähkinän, ja nyt odotellaan jännittyneinä mitä siitä seuraa....

28.8 Erikoisnäyttely Hauholla Tuomarina oli Sue Goddard Englannista.. Muutamat tuomarin päätökset olivat aika erikoisia. Hermanni oli junnuissa toinen, saaden varasertin ja hävisi päivän Bis koiralle, Manteli j-nartuissa samoiten toinen varasertin kera ja Lennu nuorten luokan ykkönen.  Ensikertalainen Honey sai EH:n. Max oli veteraaneissa VSP ja Marilyn sai Erin, mutta ei sijoittunut.Maxin jälkeläisryhmä oli paras ja parikilpailussa  Max ja Hermanni olivat toisia. Näyttelypaikka oli tosi mukava ja ilmakin suosi meitä. Kiitos kaikille kasvattien omistajille mukavasta seurasta ja ERITYISKIITOKSET REIJOLLE JA MIALLE AVUSTA. Toivottavasti sunnuntaina on kaunis ilma että voidaan tavata pentutapaamisen merkeissä.

4.9 PENTUTAPAAMINEN!!!!

21.8 Heinola. Manteli oli VSP ja sai sertin, Max PU2 ja Vet ROP. Nyt keskitytään ensi sunnuntain Erikoisnäyttelyyn. Toivottavasti sää suosii meitä.

13-14.8 Takana on hikinen viikonloppu Joensuussa. Olimme ilmoittaneet 3 koiraa molemmille päiville, joten kiirettä piti. Onneksi paikalla oli auttavia käsiä että selvisimme urakasta. Lauantaina kehässä olivat Marilyn PN2, Manteli PN3 kera sertin ja Hermanni EH. Sunnuntaina Manteli VSP, Hermanni PU3+ serti ja Max  PU2 ja vet ROP. Molempina päivinä oli myös Juniori kehä, mutta niissä ei menestystä tullut. Max poimittiin jatkoon veteraani kehässä, mutta ei sijoitusta.

Valkeakoskella kävi Lennu nappaamassa sertin ollen PU2, hienoa!!

31.07 Pori-KV  Erikoinen KV-näyttely kun paikalla oli vain juniori- ja nuorten luokan koiria. Hermanni aloitti hienosti esiintymisen nuortenluokassa ollen VSP ja saaden sertin ja ensimmäisen cacibinsa. Sitten Manteli täydensi hienoa päivää olemalla ROP, eikä siinä kaikki pikku kirppumme oli RYP2, aivan uskomattoman hienoa. Nyt Mantelilla on jo kaksi ryhmäsijoitusta.

24.07 Eukanuba KV. Me olimme ilmoittaneet  Englantilaiselle Stephen Hall tuomarille vain Mantelin, joka sai ERI:n ja oli juniori-nartuissa kolmas. Mattilan perhe tuli Lennun kanssa, eivätkä turhaan tulleetkaan.SERTI LENNU OLI KOMEASTI PU3, VOITTAEN SAMALLA MONTA VALIOKOIRAA. ONNEA LENNUN PERHEELLE. Ja taas kerran kiitos Reijolle avusta.

17.07 Nyt on matka tehty, ja mukava matka olikin. Meillä oli mukana 4 koiraa ja aputyttönä Mia, ja paikanpäällä näyttelyssä Reijo. Matka meni ilman suurempia kommelluksia ja näimme komeita maisemia. Itse näyttely meni myös hienosti. Max VET ROP jaMVV2011. Poikansa Hermanni yllätti meidät olemalla junnu- urosten kolmonen. Marilyn sai ERI:n, mutta ei sijoittunut, ja Manteli EH:n. Tuomari piti Mantelista tosi paljon, mutta tasapurenta ei hänelle kelvannut. Eli oikein onnistunut reissu. Tuhannet kiitokset taas kerran Reijolle koirien laittamisesta, ja esittämisestä sekä Mialle, jota ilman emme olisi pärjänneet. Nyt menee muutama päivä koirien takkujen selvittelyssä, sekä pyykinpesussa.

02.07.2011 Matkakuume iskee pikkuhiljaa. Lähdemme Pariisiin maailman-voittaja näyttelyyn ensi tiistaina. Tiedossa on kymmenen päivän reissu. Sinne on ilmoitettu 69 lammaskoiraa, mukava nähdä miltä muunmaalaiset lampurit  nykyään näyttävät. Käymme myös samalla reissulla Prahassa tapaamassa Ernon siskopuolta. Tänään meidän piti mennä Juvalle näyttelyyn, mutta valitettavasti se piti jättää väliin kaikenlaisten yhteensattumien vuoksi.

Olemme saaneet myös kuuden koiran lonkkatulokset. Honey A/A, Hermanni ja Lennu B/B, Mantelin A/C muuttui C/C samoin Elmerin huononi ollen C/C ja valitettavasti Lunalla D/D. Mutta luotamme Skutnabin sanaan että mitään varsinaista ongelmaa ei kellään ole, vain löysyyttä.

18.6 Järvenpään kr näyttely. Olipas upea päivä, tosin vettä satoi koko päivän, mutta näyttely meni huikean hyvin. Tuomarina oli Suomalainen Leena Danker, jota pidetään erittäin tiukkana. Eli emme odottaneet mitään ihmeitä. Paikalla oli vain 3 lammaskoiraa Lennu, Hermanni ja Manteli. Kaikki kolme saivat SA:n Manteli oli ROP ja RYP3, Hermanni VSP. Tuomarimme kehui kaikkia kolmea junioria aivan valtavasti. Hän piti myös Lennusta tosi paljon, mutta Hermanni vei voiton liikkeellä. Harvoin on edes valiokoiramme saaneet niin hyviä arvosteluja. Varsinkin Mantelin liike oli hänen mielestään aivan upea. Saman tuomarin piti ottaa ryhmä, mutta sen tuomaroikin joku Belgialainen, jonka nimestä ei ole tietoa. Ja  nuori neitokainen otti siis ensimmäisen ryhmäsijoituksensa. KIITOS TAAS KERRAN REIJOLLE, joka laittoi koirat ja esitti niin Mantelin kuin Lennunkin.

17.05. Meillä on takana monta raskasta viikkoa kun seurasimme äitini taistelua sairautta vastaan. Eilen oli surun päivä kun olimme hänen siunaustilaisuudessaan.

5.6 oli Tallinnassa Voittaja-näyttely. Maxi nappasi pari titteliä lisää, ollen VSP, ja Manteli sai Juniori-voittaja tittelin. Lennu käskettiin kotiin kasvamaan, eli päätti sitten kokeilla miltä tutti maistuu.

Lennu on koittanut myös miltä tutti maistuu.

29.5, jännittävä päivä. Meillä oli sovittu lonkka kuvaukset aamuksi seitsemälle junnulle. Paikalle tuli 6, kun valitettavasti Ulla oli sairaana niin Hilda ei päässyt. Pääosin lonkat näyttivät oikein hyviltä. nyt vaan jännätään lopullisia lausuntoja.

Lennu on kokeillut myös jääkiekkoa!!!

22.05 Aptus KV, tuomari Hollantilainen Rony Doedijins. Mukana meiltä olivat Manteli, Hermanni ja Lennu. Pojat eivät tuomarille kelvanneet, vaan molemmat saivat EH:n. Manteli oli komeasti VSP ja sai ensimmäisen sertinsä. Siellä oli myös juniori-kehä, koiria oli valtavasti. Reijo esitti Mantelin hienosti ja he sijoittuivat upeasti 10 joukkoon.

14.5 Rauma kr. Tuomarina oli Englantilainen Brenda Banbury. Mukana meillä oli Manteli ja Hermanni ja myös Ulla tuli Hildan kanssa.. Kaikki 3 saivat ER:in ja Manteli ja Hermanni myös varasertit. Tuomari kehui kovasti kaikkia kolmea mutta, totesi myös että junnut tarvitsevat vielä aikaa kehittyäkseen. Manteli oli myös paras juniori, ja siellä olisi ollut Royalcanin junnu-kehä mutta sinne emme jääneet kun ilma oli aivan kaamea. Vettä tuli koko päivän ja kaikki olimme märkiä ja kylmissämme. Sen lisäksi teltta oli valtavassa kuralammikossa, eli ei niitä parhaita näyttelykelejä.

08.05 Tampere KV-näyttely. Kerrankin hallissa oli tilaa kunnolla, eikä oltu kuin sillit suolassa. Tuomari oli Jose Vidal, mielenkiintoinen tapaus. Lennu nappasi toisen sertinsä ollen PU3.  Sanna-Maija esitti Hermannin joka sai EH:n, koska toinen silmä on sininen ja tuomarin mielestä se ei ole sallittua. Hienosti poika esiintyi vieraissa käsissä ja hyvin Sanna-Maija sen esitti. Manteli oli hienosti PN2 ja sai varasertin koska voiton vei ruotsalainen, jolle meni serti. Max oli PU2 ja ROP Vet.

Reijo kävi trimmaamassa Lennun maanantaina. Hienoa työtä teki Reijo taas kerran, ja komealta näyttää Lennu.

Tässä Lennun vappulook 2011. Kerrassaan mainio, vai mitä?

24.04.2011 Maxin ja Marilynin lapsukaiset täyttivät 1v. Meillä juhlittiin kakun ja nakkien kera synttäreitä.

22.04.2011 Lahden KV-Näyttely

Tuomarina oli Kanadalainen Elaine Whitney. Meiltä oli mukana Max ja Manteli sekä Hilda ja Lennu. Max oli ROP-veteraani ja PU3. Lennu hienosti PU4 ja sai ensimmäisen sertinsä. Onnea Vielä kerran Lennulle ja omistajille. Manteli ja Hilda saivat molemmat eh:n. Max ei veteraani ryhmässä sijoittunut, mutta Vesku joka oli ROP oli myös RYP1 ja BIS2, mahtavaa, onnittelut Veskulle.

23.04.2011 Lappeenrannan KV-Näyttely

Lauantaina sitten matkattiin Lappeenrantaan muutaman tunnin nukkumisen jälkeen. Siellä meillä oli tuomarina Leni Finne. Max oli taas ROP-veteraani ja PU3. Manteli ERI ja SA Hermanni ERI. Molemmat saivat mukavat arvostelut. Kuvia tulee galleriaan sekä synttäreistä että näyttelyistä.

17.04.2011 Tässä Kirkkonummen noidat, mahtava kuva.

Lauantai-iltana meille tuli koiravieras, Elmeri. Luna valitettavasti jouduttiin viemään eri paikkaan kun neitokaisella alkoi juoksu. Hauskaa on ollut, kurja vaan kun piha on osittain niin märkä ettei voi antaa koirien ihan mielin määrin riehua. Nuorisoa pitää liottaa torstaina oikein kunnolla että heistä saadaan näyttelykuntoisia.

17.03.2011 Latvian voittaja- näyttely

Minä, Erno, Heikki ja 4 koiraa teimme viikonloppuna matkan Latviaan, voittaja-näyttelyyn. Eikä turha matka ollutkaan. Hermannista tuli JUNIORI-VOITTAJA, Maxista VETERAANI-VOITTAJA ja Marilynistä LATVIAN-VOITTAJA sekä LATVIAN VALIO. Siellä olivat myös Ulla ja Hilda. Valitettavasti matka oli ensikertalaiselle hieman liian jännittävä kokemus, eikä esiintymisestä kehästä tahtonut tulla mitään. Hilda sai kuitenkin erin, ensi kerralla sitten menee sujuvammin. Suurin osa näyttelyn koirista oli Suomalaisia, eli taso oli kova. Mukava tunnelma oli koko porukan kanssa ja kilistelimme myös kuohuviiniä niin koirien menestykselle kuin Ernon nimipäivien kunniaksi. Aikamoista hulinaa on kyllä kun matkassa on 4 koiraa. Onneksi meillä oli Heikki mukana ja puolet koirista asusti hänen kanssaan. Ilman Heikin apua oltaisiin kyllä oltu pulassa. Mutta oikein mukava reissu oli. Kuvia tulee galleriaan.

27.01.2011 pentutapaaminen

Perjantaina illalla Erno kävi hakemassa juna-asemalta Anikan ja Paavon. Oli ihana nähdä heidät pitkästä aikaa. Lauantaina sitten paikalle saapui muitakin pentuja. Valitettavasti Luna ja Elmeri olivat riputaudissa eivätkä voineet tulla. Ulkoiltiin koirien kanssa, ja ilmakin oli mitä ihanteellisin. Marilyn oli silminnähden onnellinen kun lapsukaiset olivat taas käymässä. Menoa ja hurjia tilanteita riitti, ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Kiitos kaikille kun tulitte taas kyläilemään. Kuvia on jo galleriassa, kiitos Mirva.

 

29.01.2011

Honey ja Kirsti kävivät kylässä. Marilyn ja kolme lapsukaista olivat kuin lumiukkoja riehuttuaan ulkona. Varsinkin Honey sai lumikylpyjä sisaruksiltaan. Kyllä on mukavaa kun suurin osa pennuista asuu niin lähellä että voivat kyläillä meillä. Helmikuun viimeisenä viikonloppuna tuleekin sitten koko pentue toivon mukaan  paikalle kun on pentutapaaminen.

24.01.2011

Eilen kävimme Turun näyttelyssä. Tuomarimme oli Italialainen Manola Poggesi Arnetoli. Pennuissa Hilda oli ROP ja Lennu VSP. Manteli ja Hermanni eivät saanet KP-tä, Mantelin pieni vaaleanpunainen laikku kirsussa ei kelvannut kuin ei myöskään Hermannin valkoinen laikku selässä.  Max oli VET ROP ja PU4. Kuvia löytyy myöhemmin kuvagalleriasta.

Tänään pentue siirtyy askeleen lähemmäksi aikuisuutta täyttäessään 9kk. ONNEA KAIKILLE

 

UUTISIA 2010

 

31.12.2010 Tässä jouluiloa

26.12.2010

Vihdoinkin on hetki aikaa päivittää kotisivuja. Messari-viikonloppu on jo kaukana takana. Lauantaina tuomarimme oli Irlannista, Alan Matthews. Max oli ROP veteraani ja PU4. Sunnuntain tuomari oli kotimainen Elina Haapaniemi ja sijoitukset Maxilla samat. Olemme tosi tyytyväisiä kun isossa joukossa veteraanimme sijoittui niinkin hyvin. Lauantai-iltana menimme vielä rotukatselmukseen jossa oli vierailevana tuomarina USA:sta Mary Anne Brocious, kennel Qubic. Mukana meillä olivat vain Manteli ja Hermanni ja paikalla olivat myös Lennu ja Honey. Lotta esitti taas kaksi pentua. Tällä kertaa Rop oli Lennu ja VSP Manteli. Kaikki saivat KP:n ja tuomari kehui pentuja erittäin lupaaviksi. Nyt alkaa vuosi olemaan lopuillaan ja näyttelyt aika harvassa kevääseen asti. Kiitos kaikille kasvattien omistajille koirien hyvästä hoidosta ja HYVÄÄ UUTTA-VUOTTA!!

06.12.2010

Täällä Espoossa on ihanat talvikelit. Lunta on paljon ja lisää tulee koko ajan. Meillä on ollut muutaman päivän hoidossa Luna ja Elmeri. Että on ollut hauskaa niin meillä kun koirillakin. Ajattelin ensin kauhulla mikä kaaos siitä tulee kun 4 pentua ja Marilyn (joka on kuin pentu itsekkin) riehuvat ympäri taloa. Mutta ihmeellistä kyllä kaikki on mennyt todella hyvin. Tietenkin joukko lumiukkoja vyöryy sisälle tasaisin väliajoin, mutta hauskaa koirilla on ollut painia lumihangessa.

29.11.2010

Eilen oli Messukeskuksessa pentunäyttely. Tuomarina oli Irina Poletaeva joka otti myös ryhmän. Meitä oli paikalla 5 pentua, 4 meiltä ja yksi muun kasvattajan. Menestys oli huikea. Hilda oli ROP ja RYP2, Hermanni VSP, Lennu PU2 ja Manteli PN2. Kaikki saivat KP:n ja hienot arvostelut. Myös kasvattaja ryhmästämme tuomari piti kovasti, onnitteli vielä lopuksi arvostelussa hienosta pentueesta. Kiitos kasvattien omistajille kun jaksatte innostuneesti käydä näyttelyissä, Heikillä ja Elinallakin oli pieni Lauri-vauva mukana koko pitkän päivän.

18.11.2010

Tänään se tapahtui !! Ensilumi on satanut ja voi sitä ihmettelemistä. Manteli aamulla vain istui kuistilla ja haukkui kun ei tiennyt mitä oli se valkoinen jota tippui taivaalta isoina hiutaleina. Kun ensihämmästys haihtui niin sisarukset telmivät lumessa, eikä niitä meinannut saada sisään sitten millään. Molemmat istuvat nytkin oven edessä ja ovat sen näköisiä että ulos pitäisi päästä.

Kävimme marraskuun alussa myös parissa näyttelyssä. Ensin Lohjalla pentu sellaisessa. Hermanni oli ROP ja muut eivät sitten saaneet KP arvosanaa. Tuomari oli taas mielenkiintoinen..... Sitten Erno kävi Maxin kanssa Jyväskylässä ja kiireestä johtuen joutuivat menemään Volvolla. Turhaa oli sekin reissu. Max sai vaan EH:n  koska ontui. Ilmeisesti pieni tila autossa ja sitten vielä pitkään pöydällä makaaminen oli syynä.

03.11.2010

Viime lauantaina lähdimme Latviaan, Baltian-voittaja näyttelyyn. Mukana olivat Max, Marilyn, Manteli, Hermanni, aputyttö Miia ja tietenkin Erno ja minä. Matka sujui hyvin ja Riikassa oli mukava aurinkoinen ilma. Hotelli oli tosi hyvä koirien kannalta, hienot isot ulkoilualueet ja autoille isot parkkipaikat, eikä hintakaan ollut paha. Sunnuntaina oli sitten näyttelypäivä, ja mikä päivä. Ensiksi kehään menivät pennut. Hermanni oli ROP ja Manteli VSP, hienoilla arvostelulla ja tuomari sanoi että ovat erittäin lupaavia "beibejä". Sitten oli Maxin vuoro. Paras uros kehää tuomari mietti tosi kauan, kun ei osannut päättää viekö voiton Max vaiko Vesku. No Max veti tällä kertaa pidemmän korren,  ja oli sitten vielä ROP, Lolan ollessa Vsp. Max sai Veteraani-voiitaja tittelin, mutta Latvian sääntöjen mukaan Voittaja-titteli meni Veskulle, sitä kun ei veteraani voi saada. Marilyn oli PN4, turkki kun on tällä hetkellä mallia siili. Sitten oli ryhmien vuoro. Hermanni oli ykkös-ryhmän RYP2. Max Veteraani BIS4 ja vielä RYP5.SIIS AIVAN MAHTAVA PÄIVÄ.

Lennu ja Mattilan perheen uusi tulokas

25.10.2010

Lauantai aamuna aikaisin suuntasimme kohti Seinäjokea. Alkumatka sujui hyvin mutta noin 100 km ennen määränpäätä meidät yllätti lumi ja liukas tie . Teimme muutamat piruetit ja päädyimme tien reunassa olleeseen suoja-aitaan. Onneksi oli suojelusenkeli mukana ja pääsimme jatkamaan matkaa ilman että saimme kolhuja itseemme tai autoon. Näyttelyssä oli 3 lampuria. Vanhaherra Max korjasi voiton nuorempien nenän edestä. Ryhmässä Latvialainen tuomari otti Maxin vielä kahdeksan joukkoon.

 

Sieltä matkamme jatkui Lahteen. Yövyimme hotellissa ja aamulla pentunäyttelyyn. Paikalla olivat Lennu, Hermanni ja Manteli. Kaikki saivat KP:n ja tuomari kehui kovasti pentuja. Hänen mielestään ne olivat ikäisekseen hyvin kehittyneitä ja kauniita pentuja. Hermanni korjasi voiton tällä kertaa. Tuomari sanoi voiton irronneen paremmalla liikkeellä. Ensi viikon loppuna matkaamme Riikaan ja sitten onkin Lohjalla seuraava pentunäyttely.

21.10.2010 SYNTTÄRIT

Max ja Matleena täyttävät tänään 8 vuotta. Tapausta juhlittiin kakun kera.

 

SUPERSUURET ONNITTELUT KIRKKONUMMELLE HEIKIN JA ELINAN PERHEELLE. HEILLE SYNTYI SUNNUNTAINA POIKAVAUVA!

 

03.10.2010 PENTUNÄYTTELY LOHJALLA

Lapsukaisten ensimmäinen näyttelypäivä, ja paikalla oli hienosti seitsemän pentua kahdeksasta. Paavo ei valitettavasti päässyt , matka kun on kohtuuttoman pitkä, mutta toivottavasti joskus näemme heidät myös täällä  etelässä. Tuomari oli Suomalainen, Nina Janger joka oli erittäin ystävällinen mutta arvosteli turhan kauan yhtä pentua ja oli varsin tiukka ottaen huomioon että kyseessä olivat niin pienet pennut. Päivän Rop oli Manteli ja VSP Hermanni joka päihitti yli kolme kuukautta vanhemman urospennun. PU3 oli Elmeri, PU4 Lennu. PN2 Hilda( joka on ulkonäöltään hyvin samanlainen kuin Manteli)PN3 Honey ja PN4 Luna. Kasvattajaluokassa saimme KP:n Päivä oli erittäin mukava, mutta karsean pitkä. En ole koskaan ennen odotellut niin kauan ryhmiin pääsyä. Melkein kaikki koirien esittäjät olivat ensikertalaisia, ja tosi hienosti meni. Pennut käyttäytyivät kehässä yllättävän hyvin, vaikka etukäteen ajattelimme että se tulee olemaan yhtä kaaosta. ROP koiran esitti Lotta 9v, ja VSP:n Milla 12v. Tuhannesti kiitoksia kaikille kasvattien omistajille koirineen että jaksoitte pitkän päivän

21.08.2010 PENTUTAPAAMINEN

Aamupäivällä meille tuli joukko vieraita, 4 pentua ja heidän perheensä. Äiti Marilyn otti lapsukaiset onnellisena vastaan. Kaikki kuusi pentua jaksoivat riehua myöhään iltapäivään, tosin joku aina välillä otti pienet nokoset. Oli ihanaa nähdä koko joukko yhdessä, valitettavasti Paavo ja Hilda puuttuivat, mutta Paavon näemme toivottavasti viimeistään talvella ja Hildan tapaamme lokakuussa pentunäyttelyssä. Päivän aikana harjoiteltiin hieman näyttelyssä esiintymistäkin. Yllättävän hyvin koko joukko juoksi ringissä, vaikka ei kukaan niistä ollut juurikaan hommaa harjoitellut. Mukava päivä  meillä kaikilla. Kotimatkalle lähti 4 uupunutta ja likaista pentua, mutta hauskaa oli koko rahan edestä. Toivottavasti tavataan pian uudelleen.

 

10.08.2010

Honey kävi kyläilemässä.

Kuopio 6.8.8.8.2010

Perjantai aamuna aikaisin matkasimme kohti Kuopiota. Edessä oli kolme päivää näyttelyissä, ja kaksi yötä hotellissa. Vähän jännitti miten Hermanni ja Manteli käyttäytyisivät ensimmäisellä näyttelymatkallaan. Turhaan sitä mietimme. Molemmat olivat kuin vanhoja konkareita ja olivat tosi kiltisti niin autossa näyttelypaikalla kuin hotellissakin. Näyttelyissä perjantaina Max oli ROP ja Marilyn VSP, lauantaina ja sunnuntaina ei mennyt ihan niin hyvin, Max PU2 ja Marilyn PN2. Viikonloppu oli tosi kuuma ja koetteli niin hermoja kuin kuntoakin, mutta muuten mukava reissu. Oli hauskaa pitkästä aikaa päästä kehän laidalle jännäämään.

Täällä me ollaan "kaltereiden" takana.

 

Marilyn ja Manteli kiskovat narua

 

Manteli ja Hermanni

Paavo ja kavereita

Kuvassa Lennu ja sisilisko

Tässä kolme kuvaa Hildasta. Oikein sievä tyttö.

                                           31.07.2010

Ristiinan näyttely, tuomari Maret Kärdi. Max oli ROP. Ryhmässä oli sama tuomari mutta karvaiset rodut eivät ryhmässä pärjänneet

                                           26.07.2010

Eilen veimme Mantelin ja Hermannin hoitoon Keilelle ja Samille. Siellä asustavat myös sisarukset Luna ja Elmeri. Itse jatkoimme matkaa Maxin kanssa Tuomarinkartanoon, näyttelyyn. Tuomari oli Elina Haapaniemi. Max oli PU2 Voiton vei Vesku. Tuomari totesi koirien olevan hyvin tasaväkisiä, mutta Vesku liikkui paremmin. Kotimatkalla haimme kaksi erittäin väsynyttä lapsukaista, meno oli ollut hurjaa ne muutamat tunnit jotka olimme poissa. Uni maistui kun pääsimme kotiin.

                                          18.07.2010

Tänään kävimme Mantelin ja Hermannin kanssa rokotuksessa. Sinne tuli myös Lennu jonka kimppuun oli hyökännyt koira, suoraan kurkkuun kiinni. Onneksi reikä oli pieni ja selvittiin antibioottikuurilla ja pelkällä säikähdyksellä. Ikävä vaan että tämä koiran omistaja oli ottanut koiransa ja häipynyt, ilman että edes kysyi miten kävi. Kyllä jotkut ihmiset ovat vastuuttomia.

                                          17.07.2010

Mäntsälässä oli tänään näyttely jossa oli tuomarina uusi tuttavuus Veli-Pekka Kumpumäki. Max sai todella hyvän arvostelun, mutta voiton vei tällä kertaa Vesku, paremmalla liikkeellä. ONNEA!

Tällä viikolla meillä on käynyt kylässä kolme pennuista. Ensin olivat visiitillä Elmeri, Luna, Sami ja Keile. Helteestä huolimatta meno oli hurjaa. Hetki aina huilattiin ja taas mentiin. Seuraavana iltana tuli Honey perheensä kanssa. Ensin se vähän vierasti mutta lopulta huomasi että tuttuja koiria ovat. Marilyn vahti ja paimensi  Honeytä koko vierailun ajan. Kyllä on mukavaa aina tavata näitä pienokaisia. Elokuussa on suunnitteilla pentutapaaminen, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee silloin mukaan.

                                          05.07.2010

Tänään kävimme kyläilemässä Kirkkonummella, Elinan ja Heikin luona. Siellä asustaa heidän lastensa lisäksi myös Lennu-poika(Marilynin lapsi). Lennulla on hieno iso piha missä telmiä. Meno olikin kova kun sisarukset Manteli, Hermanni ja Lennu tapasivat ja sitä kesti niin kauan kunnes kaikki nukahtivat uupuneina. Seuraavaksi varmaan tavataan meillä ja opetellaan alkeita näyttelyesiintymisestä.

                                          04.07.2010

Maxilla oli viikonloppuna kaksi näyttelyä. Lauantaina Porissa KV tuomari Romanialainen Zsolt Lokodi  ja ryhmän otti Gert Christensen Tanska. Max oli ROP ja valittiin myös ryhmässä kahdeksan parhaan joukkoon.

Sunnuntaina oli vuorossa Forssa. Tuomari oli Irina Poletaeva ja ryhmän otti Igor Selimovic. Maxilla oli upea päivä, ROP ja RYP 1, uskomattoman hienoa. BIS-tuomari oli K-E Johansson, ja hän ei Maxia sijoittanut. Valtaisan hieno viikonloppu.

 

                                         28.06.2010

20.6 Erno ja Max kävivät Kotkassa näyttelyssä. Max oli VSP ja voiton vei Mirvan Senna, josta tuli samalla Kansainvälinen Valio. ONNEA.

                                         07.06.2010

Max oli eilen Tallinnassa Voittaja-näyttelyssä. Sijoitus oli VSP ja Max sai taas yhden tittelin lisää, nro: 23.

                                        23.05.2010

TÄNÄÄN MARILYN TÄYTTÄÄ 3 VUOTTA.  Kyllä on nopeasti menneet nämä kolme vuotta jotka Marilyn on kanssamme viettänyt. Hänen mielettömän ihana luonteensa ja ihmisystävällisyys on saanut kaikki rakastumaan itseensä. Ja nyt hän on osoittautunut myös hyväksi äidiksi.(kakkukuva tulee myöhemmin)

                                   

                                          22.05.2010

Max palasi isyyslomalta ja osallistui 15.05.2010 Mynämäen näyttelyyn. Sijoitus oli PU2.

22.05.2010 oli Helsingin jäähallissa Aptus Show. Max oli ROP ja RYP 2.  Uskomaton teko taas Max pojalta.

                                          23.3

Vihdoin oli kulunut 4 viikkoa astutuksesta ja pääsimme ultraan. Matkalla lääkäriin emme kumpikaan Ernon kanssa tahtoneet saada sanaa suustamme, niin jännittyneitä olimme. Onneksi lääkäri oli jo valmiina meitä vastassa ja pääsimme heti tutkimukseen. Hetken päästä lääkäri totesi, tämä narttuhan on tiineenä. Huh mikä helpotuksen ja onnen tunne. Nyt alkaa seuraava pitkä odotus pentujen syntymään. Tuleepa outo kevät kun  jätämme kevään näyttelyt väliin, ja keskitymme vain pentujen tuloon.

                                        25.02

Marilyn on astutettu 24.02.2010.

                                      11.02

Marilynin juoksu on alkanut. Nyt odottelemme innoissamme tulevaa astutusta.Josko meille vihdoinkin tulisi pentuja???? Asiasta lisää pentu-sivulla.

                           FUR CENTER 30.01

 Maxi oli saanut kutsun Champion of Champions gaalailtaan  Vantaan Fur Centeriin. Ilmoittautuneita koiria oli 48 veteraania ja 74 championia. Tuomareina meillä oli Matti Luoso, Laurent Pichart Sveitsi ja Nina Karlsdotter Ruotsi. Max selvisi ensimmäisestä kierroksesta jatkoon, kun vastustaja oli jäänyt pois mutta toisella kierroksella saimme vastaamme Mopsin joka siJoittui koko kilpailussa 8-joukkoon, elikkä meidän kilpailumme päättyi siihen. Max oli kyllä komea näky, kiitos Marikalle joka auttoi laittamisessa ja sirotteli myös hilettä Maxin turkkiin, mutta eipä meidän karvakasamme kelvannut. Muuten tapahtuma oli tosi hieno, kun kaikki olivat pukeutuneet iltapukuihin ,ja tunnelma  oli leppoisa ja mukava. kiitos Marikalle, Janille ja Matildalle mukavasta seurasta. Ensi vuonna samoissa merkeissä.......heh heh aina voi toivossa elää.   

                             Turku 24.01.2010

Turku avasi tämän vuoden näyttelykautemme.  Tuomari oli Tanskalainen Kresten Sheel , uusi tuttavuus meille. Sekä Max että Marilyn saivat tosi hyvät arvostelut , mutta sijoitukset olivat pu3 ja pn4.

                                    

Vihdoinkin olemme saaneet kotisivut alkuun edes jollain tavalla, SUURI KIITOS siitä Päiville, ilman hänen apuaan ei hommasta olisi tullut mitään. Päivitämme edelleenkin sivuja sitä mukaa kun aika antaa myöden ja opimme lisää hienouksia.

 

Marilyn ja Max kävivät silmätarkastuksessa 08.01.2010 ja kaikki oli kunnossa, nyt vaan odotellaan juoksua joka toivon mukaan alkaa piakkoin.

 

Ethän lainaa/kopio kuvia ilman lupaa! Kuvien ja materiaalin luvaton käyttö kielletty.