Pentusivu

Czarlinda's L-pentue

Czarlinda's M-pentue

Czarlinda's N-pentue

Czarlinda's O-pentue

Czarlinda's P-pentue

Czarlinda's Q-pentue

Czarlinda's R-pentue

Czarlinda's S-pentue

Czarlinda's T-pentue

Czarlinda's U-pentue

 

Aikaisemmat Czarlinda´s pentueet Suomen Kennelliiton jalostustietokannassa

06.12 U-pentueen 1 tyttö ja 4 poikaa ovat nyt siis uusissa kodeissaan. Hyvin on kaikilla sujunut. Helmi, Nala ja Alwari ovat ottaneet uuden sisaruksen hyvin vastaan.

15.11 Aika on kulunut todella nopeasti, enää reilu viikko ja pennut muuttavat omiin koteihinsa. Tällä viikolla menemme pentutarkastukseen. Kaikille on siis löytynyt omat kodit, 3 perheeseen joilla on jo ennestään koira meiltä ja 2 uutta perhettä jotka toivotamme tervetulleeksi mukaan Czarlinda`s touhuihin.

17.10 Pennut kasvavat kovaa vauhtia, silmät jo hieman raollaan ja kovasti koitetaan ottaa ensimmäisiä askeleita. Niin kuin olemme kertoneet kyselijöitä pennuille on ollut valtavasti. Ikävä on ollut kun taas niin moni jäi ilman omaa lampuri pentua. Mutta kodit näille pennuille on nyt valittu.

HELGAN PENNUT SYNTYIVÄT 06.10, 4 POIKAA JA 1 TYTTÖ

16.09 Helgan massu on kasvanut jo aikalailla. Vielä muutama viikko odotusta.

04.09 EILEN KÄVIMME ULTRASSA JA HELGALLE SYNTYY PENTUJA LOKAKUUN ALUSSA. USEAMPI ALKU SIELLÄ NÄKYI, NYT VAAN TOIVOTAAN ETTÄ KAIKKI MENEE HYVIN LOPPUUN ASTI.

MEILLÄ ON AIKA PITKÄ LISTA PENTUKYSELIJÖITÄ, KAIKILLE EN OLE VIESTIÄ LAITTANUT ENKÄ TIEDÄ OVATKO KAIKKI LISTALLA OLEVAT VIELÄ KIINNOSTUNEITA PENNUSTA. JOTEN LAITAPPA UUTTA VIESTIÄ JOS MINUSTA EI MITÄÄN KUULU.

30.8 JÄNNITYS SEN KUN KASVAA, ONKO HELGA TIINE VAI EI?? PERJANTAINA ON ULTRA. PENTUJEN KYSYNTÄ ON EDELLEENKIN VILKASTA, TODELLA KURJAA ETTEI KAIKILLE HALUKKAILLE RIITÄ OMAA LAMPURIA. NYT VAAN TOIVOISI MONIA ISOJA PENTUEITA, ETTÄ TILANNE HELPOTTAISI. MEILLÄ ON KÄYNYT VIIME AIKOINA PALJON PERHEITÄ TUTUSTUMASSA KOIRIIN, TOINEN TOISTAAN MUKAVAMPIA IHMISIÄ. EI OLE HELPPO TEHTÄVÄ KASVATTAJILLAKAAN VALITA KENELLE HEISTÄ PENNUN ANTAA.

13.08 Palasimme astutusreissulta muutama päivä sitten. Nyt vaan jännätään kuukauden verran onko pentuja tulossa.

22.07 HELGAN JUOKSU ON ALKANUT. MAANANTAINA EKA PROGE JA SITTEN TEEMME LOPULLISET SUUNNITELMAT MATKAAN LIITTYEN.

13.6 HELGAN TYTÄR ELVIIRA ALOITTI JUOKSUN PALJON AIEMMIN KUIN PITI JA NYT JÄNNÄTÄÄN TEKEEKÖ HELGA SAMAN TEMPUN. KIIREESTI ON KOITETTU JÄRJESTELLÄ ASTUTUSKUVIOITA, ETTÄ SAATAISIIN KAIKKI MENEMÄÄN MAHDOLLISIMMAN HYVIN KUN H-HETKI ON KÄSILLÄ.

SEURAAVA PENTUE/PENTUEET OVAT SUUNNITTEILLA KESÄLLE. TÄMÄ KORONA KUN SEKOITTAA KOVASTI KAIKKEA, NIIN SUUNNITELMAT OVAT VIELÄ HIEMAN AUKI, MUTTA VARMAA ON ETTÄ HELGAN AIOMME ASTUTTAA KESÄN JUOKSUSTA.

10.3 AIKA ON KULUNUT KUIN SIIVILLÄ, JA PENNUT TÄYTTÄVÄT JO 7 VIIKKOA, JA LÄHTEVÄT OMIIN KOTEIHINSA KOHTA. VALITETTAVASTI PÄIVITYKSET OVAT JÄÄNEET VÄHIIN KUN KAIKENLAISTA IKÄVÄÄ ON MAHTUNUT NÄIHIN KULUNEISIIN VIIKKOIHIN. ONNEKSI NÄMÄ IHANAT PIKKU KARVAPALLEROT OVAT TUONEET ILOA JOKA PÄIVÄÄN. IKÄVÄ TULEE KUN LÄHTEVÄT, MUTTA TAAS KERRAN KAIKILLE LÖYTYI RAKASTAVAT KODIT. POJAT MENEVÄT JO ENNESTÄÄN TUTUILLE PERHEILLE JA TYTÖN OMISTAJILLE HÄN ON ENSIMMÄINEN LAMPURI. ONNEA MATKAAN PIKKUISET.

25-01  PENNUT SYNTYIVÄT 23.01, 2 POIKAA JA 1 TYTTÖ. KAIKKI VOIVAT AINAKIN TÄLLÄ HETKELLÄ HYVIN. NÄILLE KOLMELLE ON JO KODIT TIEDOSSA. PENNUN KYSELIJÖITÄ ON OLLUT AIVAN VALTAVA MÄÄRÄ, JA OLEMME TODELLA PAHOILLAMME ETTÄ NIIN MONI JÄI ILMAN PENTUA. TARKOITUS OLISI VIELÄ TÄNÄ VUONNA SAADA PARIKIN PENTUETTA JOS KAIKKI MENEE HYVIN.

15.01 kävimme röntgenissä tutkimassa montako pentua on tulossa. Valitettavasti tulos ei ollut ihan sellainen kuin odotimme. 3 pentua näkyi varmasti, neljäs ehkä. Suolessa oli niin paljon ulostetta että se alue jäi vähän epäselväksi. Mutta näillä mennään. Ensi viikolla Nelli tulee meille, ja sitten alkaa odotuksen viimeinen vaihe.

03-01 Tänään kävimme moikkaamassa tulevaa äitiä, Nelliä. Vatsa on jo kovasti kasvanut. Muutama viikko jännitystä vielä.

FI MVA CZARLINDA'S PRETTY PRINCESS "NELLI" ON KASVATTIMME. ILOINEN SIEVÄ TYTTÖ, EDELLISEN PENTUEEMME EMON, HONEYN SISKO.

C.I.B. FI MVA SE MVA EE VMVA EE MVA LT VMVA EEVV-13 HeVW-13 PMVV-13 VV-13 MVV-14 TLNVW-14 BALTVV-14 VV-14 HeVW-14 BLUECHANNEL ARAGORN "OSKU"

TÄMÄ EDESMENNYT HURMURIPOIKA ON TULEVIEN PENTUJEN ISÄ. OSKU OLI LUONTEELTAAN AIVAN MAHTAVA POIKA. OLEMME TODELLA INNOISSAMME TULEVASTA PENTUEESTA. USKON ETTÄ TÄSTÄ YHDEISTELMÄSTÄ TULEE HUIPPU MUKAVIA LAMPURIN ALKUJA.

 

 

21.12 NELLI KÄVI TÄNÄÄN ULTRASSA JA PENTUJA NÄKYI USEAMPI. NYT VAAN TOIVOTAAN ONNEA ODOTUKSEEN.

16.12 Vielä muutama päivä, ja sitten selviää tuleeko Nellille pentuja.

25.11 TÄNÄÄN OLIMME REPROVETISSÄ JA NYT ON NELLI SIEMENNETTY. 21.12 ON SITTEN ULTRA JA TIEDÄMME ONNISTUIKO ASTUTUS. KIITOS TAAS LEENA JA LINDA HUIPPUHYVÄSTÄ PALVELUSTA.

 

20.8 Tiistaina meille palautui narttupentu. Kyllä tuntui kurjalta kun näin ei ole ennen käynyt. Mutta onneksi uusi koti löytyi saman tien ja "Lilli" matkasi Tuomon luokse Turkuun. Tervetuloa mukaan seuraamme Tuomo.

09.08 Tänään lähti viimeinen pentu uuteen kotiinsa. Koko kevät ja kesä on mennyt pentutouhuissa, nyt on oudon hiljaista ja rauhallista. Koskaan ei voi liikaa kiittää ja kehua kuinka ihania koteja nämäkin pennut saivat. Onnellista elämää teille kaikille uuden perheenjäsenten kanssa.

24.07 Tässä Honeyn tytär Pilkku ja hän muuttaa Mikan, Hannan, Oton, Sulon, Kaapon ja Sampan luo tähän meidän lähelle. Honey saa siis yhden lapsukaisen kotiin hellittäväksi. KIITOS MIKA JA HANNA KAIKESTA, TÄMÄ OLI IHANA PROJEKTI. KIITOS MYÖS SAIJA JA VILHO, IHANIA LAPSUKAISIA SAATIIN AIKAISEKSI.

11.07 Pari viimeistä viikkoa on ollut aikamoista kiirettä, mutta nyt kaikkien pentujen omistajat ovat tavanneet oman pikku lampurinsa. Ensi viikolla varaan pentutarkastuksen ja sirutuksen. Pennut alkavat olemaan riiviö vaiheessa, purraan kaikkea, ja kaikkia, riehutaan ja haukutaan kimeästi. Pitää nauttia joka hetkestä koska  ei ole tiedossa koska seuraava pentue saadaan aikaiseksi.

30.6 HUOMENNA PENNUT TÄYTTÄVÄT JO 3 VIIKKOA. SILMÄT OVAT AUKI, ON OPITTU KÄVELEMÄÄN, LEIKITÄÄN JA NAUTITAAN EMON SEURASTA. HONEY ON AIVAN MAHDOTTOMAN HYVÄ ÄITI. HOITAA JA VAHTII PENTUJA HUOLELLA. KAIKILLE PENNUILLE ON NYT LÖYTYNYT KODIT. IKÄVÄ KYLLÄ MONET JÄIVÄT ILMAN LAMPURI PENTUA, MUTTA TOIVOTTAVASTI HEILLE SELLAINEN LÄHITULEVAISUUDESSA LÖYTYY.

20.06 Pennut ovat vajaan kahden viikon ikäisiä. Kasvavat ja kehittyvät kovaa vauhtia. Kohta silmät aukeavat ja alkavat kävellä. Kiirettä on pitänyt pienten hoidossa, mutta ihanaahan se on seurata niiden kehitystä. Tänään saimme viettää vapaapäivää kun Minna ja Usva kävivät vierailulla. Kiitos Hanna ja Mika pentujen hoidosta. Pennuille on pikku hiljaa varmistunut kodit, ainoastaan yhden pennun osalta asia on vielä hieman avoin. Asia selvinnee ensi viikolla.

10.6 pennut ovat syntyneet. 2 poikaa ja 4 tyttöä. Nyt on pakko lepäillä hetki, ollut aika rankkoja päiviä ja viime yö meni kokonaan valvoessa. Laittelen myöhemmin kuvia ja lisää tietoa. Pennunkyselijöihin koitamme olla yhteydessä mahdollisimman pian.

 

06.06 Vielä ei ole synnytys käynnistynyt, hieman Honey läähättää ja on vähän levoton...tänään on päiviä 59.

04.06 Tänään Honey muutti meille, nyt vaan odotellaan....

01.06 KÄVIMME RÖNTGENISSÄ JA IHANAA, PENTUJA NÄKYI 7-8. NYT VAAN ODOTELLAAN SYNNYTYSTÄ.

 

25.05 Nyt on tiineysröntgen varattu. Viikon päästä, maanantaina nähdään montako pentua saamme.

15.05 Kävimme Tapaamassa pikaisesti Honeytä, ja massu oli mukavasti kasvanut. Pari viikkoa ja pääsemme röntgeniin selvittämään montako pentua on tulossa, Pentukyselyitä on aivan valtavasti, joten toivomme tietenkin että saisimme monta pentua. Haluankin tässä kiittää kaikkia kyseliöitä, ja ottakaa rohkeasti uudelleen yhteyttä jos meistä ei kuulu mitään. Olen koittanut kirjata kaikki viestit ja puhelut ylös, mutta aina voi virheitä sattua.

Tässä tulevan pentueen vanhemmat. Vilho on Suomen valio, Honey ei ole näyttelyissä käynyt. Molemmat ovat avoimia, ja ihana luonteisia niin kuin lampurit yleensäkin.

"Honey" Czarlinda`s Pandoras Box kyynärät 0/0, lonkat A/A, silmät terveet, PCD, EIC terve vanhempien kauttaa

   

"Vilho" Bluechannel Fearless Farran FI MVA

Kyynärät 0/1, lonkat A/A, silmät terveet,  MDRI normaali, PCD normaali, EIC normaali, DM normaali, hemofoliaA normaali, ataksia normaali

06.05 KÄVIMME ÄSKEN HONEYN KANSSA ULTRASSA JA PENTUJA ON TULOSSA KESÄKUUN ALUSSA, IHANAA. VANHEMMISTA LAITAN TIETOJA PIKAPUOLIIN.

17.04 Kasvattimme Honey on astutettu 10.4. Kolmisen viikkoa vielä odottelua, ja sitten näemme onko pentuja tulossa. Ultran jäljeen kerromme uroksen tietoja, jos tulos on positiivinen.

30.3 Honeyn juoksu on alkanut. Myöhemmin lisää tietoja uroksesta, astutuksesta ym.

09.04 HELGAN KOLME TYTÄRTÄ OVAT NYT SIIS MUUTTANEET UUSIIN KOTEIHINSA. "PULLA" JONKA NIMEKSI UUDESSA KODISSA TULI USVA ASUSTELEE MINNAN, JASKAN, TUISKUN JA RUSKAN KANSSA. KAVEREITA SIIS RIITTÄÄ JA HYVIN ON TYTTÖNEN SOPEUTUNUT JOUKKOON. MINNAN KERTOMAN MUKAAN ISÄNSÄ PIIRTEITÄKIN USVASTA ON JO LÖYTYNYT.

"MOLLASTA" TULI LARA JA HÄN MUUTTI MATTILOIDEN LUO KIRKKONUMMELLE. SIELLÄ ASUSTAA ENNESTÄÄN MEIDÄN KASVATTIMME  LUMIKKI JA LENNU, ELI KAVEREITA ON LARALLAKIN.

"MAIJAN" NIMEKSI TULI TILDA JA MEIDÄN KASVATTIMME WALDO ON OTTANUT ISOVELJEN TAVOIN TILDAN INNOLLA JA RAKKAUDELLA VASTAAN. TILDAN EMÄNTÄ ON PIRRE.

IHANAA ON TAAS KERRAN KUN RAUHALLISIN MIELIN VOI LUOVUTTAA PIENET UUSIIN KOTEIHINSA, PAREMPIA KOTEJA JA PERHEITÄ EIVÄT VARMASTI OLISI VOINEET SAADA. KIITOS TEILLE.

06.02 HELGALLE SYNTYI 3 PENTUA

08.02 TAKANA PUOLITOISTA STRESSAAVAA VIIKKOA. ENSIN KÄVIMME RÖNTGENISSÄ, JA SAIMME TIETÄÄ ETTÄ KUUDEN PENNUN SIJAAN SAAMMEKIN VAIN 3. SIITÄ ALKOI HERMOJA RAASTA AIKA KUN JÄMMITIMME ETTÄ NÄMÄ KOLME SAADAAN KUNNIALLA MAAILMAAN. 06.02 ILTASELLA SITTEN SYNTYI KOLME TYTTÖÄ. NIIN HELGA KUIN LAPSET VOIVAT AINAKIN TOISTAISEKSI HYVIN. NIIN MONI JOUTUI PETTYMÄÄN KUN JÄIVÄT ILMAN HELGAN PENTUA, TODELLA IKÄVÄÄ, MUTTA SELLAISTA TÄMÄ VÄLILLÄ ON.

03.01 Eilen kävimme Helgan kanssa ultrassa ja pentuja on tulossa, aivan mahtavaa.  Tässä yhdistelmässä yhdistyy kaksi hienoa lammaskoiraa, ja saamme jotain "vanhaa" takaisin.

Tässä kuva tulevista vanhemmista.

HELGA ON ASTUTETTU 9.12 Yhdistelmästä kerromme lisää myöhemmin.

Tänään kävimme ultrassa ja valitettavasti pentuja ei tule. Keväällä uusi yritys. Nyt suunnittelemme Helgan astutusta ehkä jo nyt tulevasta juoksusta.

Sanotaan että odottavan aika on pitkä, ja niin se tosiaan on. Vielä vajaat kolme viikkoa ja sitten kuulemme saako Honey pentuja.

Vellu tuli meille eilen muutaman päivän vierailulle. Ihana, rauhallinen gentleman. Toivottavasti vierailusta on seurauksena pieniä lampureita loppuvuodesta. Lisää uroksen, ja nartun tietoja myöhemmin.

Astutamme kasvattimme Honeyn piakkoin. Jos haluat lisätietoja vanhemmista ota yhteyttä ernos(at)kolumbus.fi tai soittamalla 050 4013096. LAITAN KUVAT VANHEMMISTA YM. TIETOA HIEMAN MYÖHEMMIN.

Etsiskelemme Helgalle(Shaggy Blue Bob`s Undercover Girl) urosta ensi vuodeksi.

   
 

 Olemme molemmat jo eläkkeellä, niinpä tavoitat meidät koska vaan jos haluat tietää lisää tulevasta pentueesta, ja/tai meistä. Meillä on paljon kasvatteja ympäri Suomea joihin pyrimme pitämään säännöllisesti yhteyttä. Järjestämme muun muassa tapaamisia muutaman kerran vuodessa, missä omistajat voivat vaihtaa kuulumisia, ja koirat telmiä keskenään. Olemme todella onnellisessa asemassa siinä, että monista kasvattien perheistä on tullut meille hyviä ystäviä. Emme tee tätä kasvatustyötä rahastusmielessä, vaan rakkaudesta lammaskoiriin. Haluamme että mahdollisimman moni saa tutustua tähän ihanaan, sympaattiseen rotuun. Etsimme siis pennuille rakastavia koko elämän kestäviä koteja. Se mitä toivomme on että pidätte meihin yhteyttä ja kerrotte kuulumisia, koska pennut ovat meille tärkeitä myös sen jälkeen kun ovat muuttaneet uusiin koteihinsa.

 

20.7 Aika kuluu kuin siivillä pentujen kanssa puuhastellessa. Ihanaa on katsoa kuinka reippaita ja iloisia pennut ovat. Eilen ensimmäinen muutti omaan kotiinsa Minnan luo Pälkäneelle. Pääseepä pikkuneiti siellä tutustumaan myös lampaisiin.

03.07 Meno pentuhuoneessa senkun kovenee. Kaikki kasvavat hurjaa vauhtia, ja osaavat olla jo hyvinkin vaativia. Enää ei suinkaan keskinäinen seura riitä, vaan niiden kanssa pitää seurustella, ja ottaa jokaista syliin ym. Eli siihen se päivä meneekin + kaikki siivoamiset missä siinäkin on mukana 10 apulaista, eli homma hoituu....Ihania ovat. Tällä viikolla tilailemme pentutarkastusaikaa, siitä sitten pikkuhiljaa suunnitellaan koska kukakin pentu lähtee uuteen kotiinsa.

20.6 Meno pentulaatikossa senkun lisääntyy. Kohta laatikko alkaa olemaan liian pieni, joten niiden pitää saada hieman lisätilaa. Muutamilla tuntuu jo pieniä hampaiden alkuja. Helga on ollut erittäin hyvä äiti, ja hoitanut lapsiaan huolella.

05.06 Pentulaatikossa kaikki hyvin. Odottelemme että silmät aukeavat, ja tassut alkavat kannattamaan kunnolla. Kyllä ne äkkiä muuttuvat. Tämä aika on kyllä niin kullanarvoista.

26.5 PENNUT SYNTYIVÄT. MEILLÄ ON 5 POIKAA JA VIISI TYTTÖÄ. KAIKKI VOIVAT HYVIN AINAKIN TÄLLÄ HETKELLÄ.

17.5 Tänään kävimme röntgenissä ja pentuja näkyi PALJON (10-12). Vielä viikon verran jännitystä ja sitten voimme alkaa odottelemaan synnytystä.

24.4 HELGA ON ULTRATTU TIINEEKSI 23.4. PENTUJEN ODOTETAAN SYNTYVÄN TOUKOKUUN LOPULLA

SYNT.28.06.2015 PCD +/+ (TERVE) EIC +/+(TERVE) HD A/A ED 0/0

 

Born 11.11.2015  HD-A Eyes PRA/Cataract free PCD +/+ BAER +/+ MDR1 +/+ EIC +/+

 

Kuvassa on "Adonnis" poika. Onpa mulla musta, iso kirsu ja isot tassut